על חטא שחטאנו

על חטא שחטאנו

רגע לפני יום כיפור ואתיאסיטית מובהקת שכמוני רוצה לבקש סליחה. לרוב בשמי אבל אבקש סליחה גם במקום כאלו שלא יודעים שהסליחה |מטהרת ומזככת את הנפש, היא לא גורמת לאדם להקטין את עצמו אלא להיפך מגדילה את דמותו בעיני האחרים<ופה אני מתכוונת בעיקר לאדם מסויים בפורום !> סליחה מכל אי מי שפגעתי בו אור חדש, אליק, שרק,עזרא כרמל ואולי עוד אחרים. סליחה ירון ורויטל אם מיהרתי לזעוק על כך שנמחקו לי הודעות. סליחה שלא השתתפתי במצעד ההצדעה עד כדי בחילה להרקדה מסויימת ולמרקיד מסויים. עד כאן הסליחות שלי, ועכשיו סליחות במקום אחרים. רויטל היקרה סליחה במקום דב אורבך שמוצא כל פעם הזדמנות ל"הגניב לך אחת קטנה" כולנו יודעים שזה לא מגיע לך ושותקים. הנה הזמן שאומר זאת בקול גדול, דב תפסיק !זה לא מכובד ולא מתאים לאדם במעמדך! סליחה עזרא כרמל דיי לועגים לך משווים אותך לרופא, פסיכולוג ומה עוד בעוד שאתה רק רוצה לחלוק איתנו את ידיעותיך. סליחה יוניון 39 וכל מי שבעד המון ריקודים חדשים, אני מבקשת סליחה בשמי ובשם רוב הרוקדים שנמאס להם מריבוי הריקודים. עד כי הם שוקלים לעזוב את ריקודי העם. סליחה מכל המרקידים שלא חלקנו לכם שבחים במשך השנה, ורק הבאנו את חצי בכוס הריקה, נקווה שבשנה הבאה רק נשבחכם. חתימה טובה לכל קוראי וכותבי הפורום!

לדעת לסלוח

סיפורי סליחה לדעת לסלוח שני חברים הלכו במדבר, בנקודה מסויימת במסעם החל ויכוח בניהם. אחד החברים סטר לחברו על הלחי החבר שקיבל את הסטירה נפגע מאוד אך ללא מילה פשוט כתב על החול: "החבר הכי טוב שלי סטר לי היום על הלחי" הם המשיכו במסעם עד שהגיעו לנאות מדבר, שופעת מים והחליטו להתרחץ במימי האגם. אותו חבר שקיבל את הסטירה שקע בבוץ והחל לטבוע אבל חברו הטוב בא והציל אותו. אחרי שהתאושש מהטראומה שעבר חרט על אבן: "החבר הכי טוב שלי הציל היום את חיי" החבר שסטר לשני על הלחי שאל אותו "אחרי שסטרתי לך על הלחי כתבת בחול ועכשיו חרטת באבן למה? החבר השיב לו "כשמישהו פוגע בנו אנחנו צריכים לרשום את זה בחול כדי שרוח המחילה והסלחנות תוכל למחוק את זה, אבל כשמישהו עושה לנו משהו טוב אנחנו חייבים לחרוט את זה על אבן כדי ששום רוח לא תוכל למחוק". לימדו לכתוב את פגיעותיכם ועלבונותיכם על החול ולחרוט את הברכות והטוב שבכם על אבן.

משהא

New member
אוהבת אני איתך אבל למה רק בכיפור ??

גם אני במוך חילוני מוצהר. אל אף כל זאת שומר וחוגג את כל חגי ישראל בראייה של מסורת בהיותי שייך לעם היהודי. לא אכנס לכל פרטי החגים האחרים כי על סליחות וכיפור עיסוקינו. מקטנות מפריע לי המנהג מאז שהבנתי שבני אדם חוטאים כל השנה, מבקשים סליחה ביום הכיפורים, מאמינים שהתנקו וטוהרו, ושבים לסורם. תמצית חיי ואמונתי אומרת שאם פגעתי במישהו וברצוני להתנצל ולבקש מחילה עלי לעשות זאת סמוך לפגיעה, ומעבר לכך לקבל את המחילה מזה שבו פגעתי. אני חייב לציין שלפחות בחרת בדרך ישירה לכל אדם ולא כמו שרבים אחרים אומרים "אם פגעתי במישהו".....ואם ?? האם המישהו הזה סלח, האם אנו יודעים מי הוא? דרך אגב את הסיפור עם החברים במדבר כמדומני סיפרתי כאן לפני זמן רב והוא מקסים. אצלי הוא קיים גם במצגת עם תמונות. אני מקוה שהאנרגיות חזרו איליך ואת מקפצת בהרקדות. ריקודים שמחים אורי גבעוני

אורי יקירי

אני נוהגת לבקש סליחה סמוך מאוד למועד הפגיעה, ולא מחכה ליום כיפור. אלא אם הנפגע מאוד זועם ,וכל בקשת סליחה עלולה להרגיז אותו יותר, שאז צריך באמת לחכות. ייתכן שפרסמת את הסיפור, אבל לקחתי אותו מפורום אחר. אני עדיין לא רוקדת כהרגלי, אבל מקווה לעשות זאת בקרוב. שנה טובה לך והמון הרקדות שמחות

אורי - ובאותו הקשר: זה עתה התקבלה

קריאה נרגשת ממשטרת ישראל, המביעה את התנצלותה הכנה!!! על שחרור האסיר עם דם על הידיים! על אי הגשת כתב אישום נגד האנס הסידרתי! על שחרור רוצחו של איש העסקים הנודע! על איש העולם התחתון, אשר ירה בשוגג באזרחית חפה מפשע! על המסומם ששדד את הגברת הזקנה תמורת מנת סם! אז, תנו חיוך
, כי יש לנו ארץ נהדרת!!!

אם אתה לא זוכר אז נסלח לי...../images/Emo140.gif

ולגבי הסלסה אחרי החגים < במקרה שלי אחרי הבר-מצווה של בני הבכור...>

../images/Emo204.gif ../images/Emo45.gif אפשר להצטרף???

כי כתבת כל כך יפה שממילא לא הייתי יודעת לנסח זאת טוב יותר....
אז גמני מבקשת סליחה מכל מי שנפגע ממני.... מבטיחה שמעולם זה לא היה בכוונה על מנת לפגוע... מקסימום... כנראה קצת חוסר רגישות....

ואולי עוד סליחה אחת

מירון ורויטל, על כל טענות ומענות שמועלות כנגדם בניהול הפורום. לדעתי, ואני יודעת שעוד רבים בדעתי הם עושים עבודתם נאמנה! אז ירון וריטל, יישר כח שנה וחתימה טובה

סליחתך מתקבלת בברכה

אין לכם מושג עד כמה קשה לקבל את קיטונות הטענות והאשמות שאנו מקבלים מחברי הפורום. לצערי מסרי חיזוק הינם מעטים ביותר. כן, ניהול הפורום הינו בהחלט עבודה כפויית טובה.

../images/Emo140.gif

מסכימה איתך שניהול פורום זו עבודה ללא שכר בצידה<תרתי משמע> וצריך המון כוחות ואנרגיות חיוביות, כדי להתלונן עם קוטרים וטרדנים מקצועיים.

../images/Emo204.gif גם לזה אני מבקשת להצטרף...

הקדמת אותי... ובמיוחד בפני ירון... אתה הלוא יודע שזה אף פעם לא בכוונה לפגוע...

למעלה