על העבודה

על העבודה ../images/Emo141.gif

הייתי אתמול ב"מרי פופינס", ודמעות זלגו מעיניי. לא על הילדים המתוקים, חלילה. גם לא על מרי פופינס העוזבת, דקיקה ותכולת עיניים כמו שרק ג'ולי אנדרוז יכולה להיות. אפילו לא על מנקי הארובות, שרק לאולפני דיסני יש את ערלות הלב לצייר אותם כחבורה עליזה ורוננת, ולא כפועלים העניים ומזוהמי הריאות שהם היו במציאות. לא. אני בכיתי על האבא. האבא עובד בבנק. בנק. איזה שיעמום. כל היום עם הניירות, כל היום עם חישובי המספרים שמסובך מדי להסביר, וגם אם אפשר להסביר, איפה כאן הריגוש. ריחמתי על האבא, שהתפתה להביא את הילדים המתוקים לבנק, ושילם על כך בהשפלה רבתי וכמעט באבדן מקור פרנסתו. של מי היה הרעיון המטומטם הזה, להביא את הילדים לראות את מקום העבודה של אבא? מקום שאין בו איזו עבודה קטנה לתת להם לעשות, או לפחות איזה מכשיר שעושה הרבה רעש וצלצולים, משהו שילדים יכולים להתחבר אליו ושאין להם בבית. אני זוכר איך הייתי נסחב עם אבא שלי למשרד, והייתי מחכה שהמזכירה תפנה לי את מכונת הכתיבה שלה, שהיו לה פטישים קטנטנים כאלה ומנוף שצריך למשוך כשהמכונה עושה פינגגגג. ועדיין, קינאתי בחברים מהשכונה, שאבא שלהם עבד בבית אריזה, או שאמא שלהם הייתה גננת. ומה יש לי היום, כשאני אבא בעצמי? במשרד שלי, אפילו מכונת כתיבה אין. יש לי שולחן, כיסא, ומחשב. כמו בבית, בעצם. חומרי העבודה שלי וכלי העבודה שלי, אי אפשר למשש אותם בידיים, ואפילו להבין מה הם אי אפשר בלי יכולת הפשטה, שנרכשת רק בתחילת גיל ההתבגרות. כשאני מתבקש לספר מה קורה בעבודה, אני יכול לספר רק על האינטריגות, שזה מעניין אפילו ילדים, אבל זו לא העבודה שלי. לא על זה משלמים לי, לא על זה אני טופח לעצמי על השכם. עם העבודה הזו אני מביא הביתה לחם, אבל לא שעשועים. וילדים, ילדים הם לא כמו הבחורות בדייטים. מעניין את התחת שלהם כמה כסף אתה מביא הביתה וכמה כבוד עושים לך במשרד. בלי שעשועים-הם משתעממים. פעם, כשהנער עוד היה ילד, עשיתי פעם ניסוי כלים: הבאתי אותו למשרד ביום שלקחתי כיום חופשה, בתואנה ש"רק עברתי לקחת משהו ולבדוק דואר". כולם היו נורא נחמדים אליו, אבל אחרי עשר דקות הוא התחיל להשתעמם. זה היה כשעוד הייתי בצבא, אבל לא הייתה לי פקידה שיכולתי להשתמש בה כשמרטף. סגרתי את המחשב והלכנו משם. ולמען האמת, גם הילד הקטן שבתוכי משתעמם לפעמים במשרד. כשיש עבודה, יש מעט אנשים בארץ שיודעים לעשות אותה כמוני, ורובם יצטרכו הרבה יותר זמן ממני כדי לעשות אותה. אבל יש ימים שאין עבודה. פעם עבדתי בחברה קטנה, והבוס הישיר שלי, שהיה גם בעל החברה, אמר לי שבתקופות כאלה הוא ממציא לעובדים משימות סרק, רק שלא יתבטלו. מאז זקנתי והחכמתי: שוב אינני נותן לאיש פתח לחשוב שאני מתבטל, שאני משתעמם. אני ממציא לעצמי משימות סרק, אני מעמיד פנים שאני קורא ספרות מקצועית. קריאה אמיתית אין כאן, משום שספרות מקצועית עשויה להועיל רק כשאתה מיישם את מה שאתה קורא. אחרת אתה פשוט שוכח הכל, ומה הועילו חכמים. מאז שהתקינו לי אינטרנט במשרד, אני קופץ מדי פעם לסיבוב בפורומים. לפעמים יש שם מה לקרוא. ולפעמים, לעתים רחוקות, אני גם כותב.

והתגובה שאי אפשר בלעדיה ...

מה אתה מתלונן תגיד תודה שיש לך עבודה יש כאלה שאין להם

עפרה.. המון הצלחה בראיון העבודה..

מי יתן ותקבלי את הג'וב.. בעצם מה את עושה? מה המקצוע שלך? אולי אנחנו פה חברים, יכולים לעזור אחד לשני במציאת עבודה או יצירת קשרים לקידום.. מה דעתכם?

ע פ ר ל ה

New member
../images/Emo45.gif תודה הקוסם המקסים

במקצועי,אני גרפיקאית.לצערי עברו הרבה שנים מאז עסקתי בגרפיקה,ולכן,כל תחום אחר הוא חיובי עבורי. יהיה בסדר... אני מקושרת לאתרי עבודה דרך האינטרנט,עיתון,משרדי כ'א,חברים שפותחים אוזניים... מודה לך הקוסם... המצב המביך הזה של "אין" יחלוף במהרה.

אשמח מאוד לקבל עזרה!!!!

במציאת עבודה!!! פנויה להצעות בשוק החופשי - החל מהיום. פנויה פיזית לעבודה החל מה - 1.9.05. ולי אישית, הרעיון שלך נראה לי מאד. שאשלח קורות חיים?

ע פ ר ל ה

New member
אני בעד דרמה,שירה,ופסיכולוגיה

ועוד כהנה וכהנה... אבל היום,ממש עוד מעט,אני מתחילה לצבוע כמה קירות בבייתי. הצבעים מוכנים (צריכה לערבב טוב טוב) המברשת קצת יבשה (יש טרפנטין) ויאללה עפרה בזרועות מורמות,צובעת קירות...

טמפרטין זה לא לצבע לקירות..

זה רק לצבע שמן..דלתות/משקופים וכו'.. צבעים של קירות על פי רוב מדוללי מים..
עפרלה'.. לדעתי את צריכה גבר... לפחות בשביל... שיצבע לך
את הקירות.. אולי את החיים- בורוד. וסבתא שלי היתה אומרת .. בשביל לצבוע קירות פעם בכמה שנים.. לא צריך פרזיט כל הזמן בבית..או.. בשביל כוס חלב.. פעם ב.. לא צריך לקנות פרה שלמה"..

ע פ ר ל ה

New member
../images/Emo6.gif הקוסם

הטרפנטין הוא כדי לנקות את המברשת מהצבע הישן שהתייבש עליה. יש לי צבע לקיר+ תוסף(גוון),ותאמין לי,לא זקוקה לגבר שיצבע לי את הביית. שתיי ידיים לי,רצון,מעט יצירתיות,ומבטיחה שהקירות יזהרו ביופים.

בן הקשת

New member
../images/Emo6.gifעפרלה

הטרפנטין, הוא כדי לנקות את המברשת, לפני שהצבע
מתייבש עליה, והופך לישן. ובמחירים שעולות היום מברשות, ועולה טרפנטין, שווה לקחת מברשת חדשה, לצבוע, ולזרוק לפח. בכסף שעולה הטרפנטין עבור שטיפה אחת, קונים חמש מברשות, שלא לדבר על זיהום הסביבה בשאריות הטרפנטין, שתמיד מוצאות דרכן לאן שאסור.

ע פ ר ל ה

New member
תגיד לי בן הקשת

במקום לפרגן לי,אתה צוחק לי על הטרפנ....? הא? תהיה גבר ובוא לעזור

בן הקשת

New member
אני לא מפרגן../images/Emo35.gif אני|?...

אני מפרגן בגדול, בענק
מה, להעלות חיוך למישהו על הפנים, לא נחשב עזרה
ולתת עצה טובה, לא נחשב עזרה
הנה קחי עוד אחת. לא מומלץ לעבוד עם צבע ומגוון, אלא לעבוד עם גוונים סטנדרטיים מוכנים מראש, כיוון שצבע עם מגוון משתנה עם הזמן, גם בקופסה (השארית) וגם על הקיר, ואם את רוצה לעשות תיקוני צבע אחרי כמה זמן, תשכחי מזה. כבר מזמן עברתי את התקופה ההיא, שמאופיינת בצורך להוכיח למישהו את הגבריות שלי. היום אני בטוח בה מספיק, כדי לא להזדקק להוכחות, גם לא לעצמי. אחחחח, איזה חופש, איזה שחרור.
משרד הבריאות מזהיר - לקיחת דבריו של בן הקשת ברצינות, עוללה להזיק קשות לבריאות הקורא.

מייקי31

New member
והתגובה שאי אפשר בלעדיה....

אני אוהבת לקרוא אותך. שבוע טוב, מיכל

מה אתה מתלונן...

תגיד
שיש לך עבודה...
והיום.. ממש היום... אין לך מושג כמה המילים שלך נגעו בי.

למעלה