על אוטיסטים וחגים

shulamokshim

New member
חגים ואוטיזם לא הולך ביחד אצלינו

בבית. הלוואי והייתי יודעת יותר טוב למה. אני מעוניינת לקרוא מה כתבת בבלוג על זה אבל לא הצלחתי לפתוח את הקישור.

דווקא חנה פרידמן בספרה "לנצח את האוטיזם"

טוענת שאחד הדברים שהילד שלה הכי התחבר אליהם זה חגים, טקסים, וריטואלים משפחתיים קבועים (והיו להם הרבה כאלה, כמשפחה דתית...)

dina199

New member
הבן שלי למשל מאוד אוהב

טקסים וכל דבר שחוזר על עצמו.
הבעיה העיקרית זה עומס של ריחות וטעמים מהאוכל על השולחן (גם אוכל לא סטנדרטי , וגם הכל מעורבב)

nirity1

New member
כמו שהגבתי ברשומה

אני מאמינה שזה מאוד תלוי הורים

זה לא רק תלוי בהורים

אני בטוח שהורים רבים כבר מבינים את זה, הבעיה לפעמים היא דווקא הסביבה המשפחתית שלא מוכנה לקבל.... שמתעקשת על דברים מסוימים "כי ככה צריך", מבלי להבין את המצב או אפילו לנסות להבין...

arana1

New member
סביבה כאשמה במצב ? לא יכול להיות

הרי הסביבה תמיד בסדר והכל זה תמיד רק אשמת הלקות האוטיסטית
מי שמע על סביבה שלא מנסה אפילו להבין את המצב ?
הרי אלף התגובות שלך אלי עסקו כולם בנסיון לדכא לחלוטין את עצם הזכות להעלות את הטענה הזאת

arana1

New member
חשיפת סתירה אינה תוקפנות

למעשה,חשיפה של התנהלות פרדוקסלית ועמדות לא קוהרנטיות מהווה את האלמנט הכי מהותי בהתפתחות ובמחקר ובפיתוח ובקידום אמיתי של ענייני הכלל והפרט

אחת הסיבות שהאקדמיה מייצרת יחסים כאלה מטורפים בין כמות הבלא בלא לבין מידע בעל ערך היא בדיוק התנהלות כמו שלך שמזהה חשיפה של פרדוקס כתוקפנות במקום לראות בו את מה שהוא באמת,הזדמנות
זה אחד ההיבטים הכי מדכאים ועצובים של סביבות דחוסות אגו שלכן דווקא אנשים שיכולים לתרום נדחקים מהן החוצה
והרבה אספים חווים את זה כשיגרה
אם במוסדות ההשכלה ואם בעבודה

זו גם הסיבה שאוטיסטים המחוננים בתשוקה כסקרנות אמיתית חוטפים כל הזמן על הראש ובלב במקום לקבל את התמיכה שתעשה לכולנו הכי טוב והכי נפלא
והם אוכלים אותה גם, ואפילו ביחוד ,בזכות בעלי המקצוע והמומחים

schlomitsmile

Member
מנהל
אין כאן רשיון לתקיפות אישיות לאיש יש רשיון לחלוק עניינית בעוז, להביע עמדות לא פופולריות, אפילו קיצוניות- לכולם.
ויש אנשים שההבדל בין השניים לא ברור להם.

Conviva

New member
להאשים מישהו בתקיפה אישית

בלא שום ביסוס ענייני לכך ובלא שום הוכחה או נימוק מוחשיים - זו תקיפה אישית חמורה עד מאוד.
אתה נוטה להשתמש בסיסמה זו בלי שום קשר לנאמר, אך למזלנו יש כאן גם אנשים שיודעים לקרוא ולספור קצת יותר טוב ממך.

נו טוב, ואת כמובן עיניינית מאוד....

מצחיק שאראנה הוא שמתלונן על החברים שלי בפורום....

למעלה