עלתה לי מחשבה

דידית

New member
אני רוצה רק תשובות אמיתיות

זה דבר ראשון, דבר שני הודעתי נכתבה כשאלה שמבוססת על התאוריה שלך ואני מציגה את דעתי בתור שאלה. אלוהים הוא מכונה ממש משוכללת תראי איזה דברים הוא עושה תראי כמה פעילות הוא יצר האם את חושבת שאלוהים זה דבר שנוצר במקרה? חיב להיות שמישהו יצר את אלוהים! לא הגיוני שמכונה משוכללת כל כך כמו אלוהים עם כל כך הרבה עוצמות יוולד מעצמו. מכאן המסקנה שלי: האדם ברא את אלוהים. דידית. <לא מדברת במסרים פרטיים עם אנשים שהיא לא מכירה>

giingiit

New member
אני לא יכולה להסביר לך פה

כי זה לא המקום לתשובות כאלו. אני לא רוצה שיאשימו אותי במחב"תיות. רק דבר אחד אגיד - חומר לא יכול לברוא רוח, רוח יכולה לברוא חומר והמבין יבין.

דידית

New member
בצלמו עשה אותו

נכון? ככה את מאמינה? שבכל אדם יש את צלם אלוהים שהוא רוח. אז יש לנו גם רוח זאת אומרת שאני יכולה עכשיו עם הרוח שיש בי לברוא לי אלוהים. ובכלל לפי השקפתך לאדם יש נשמה שזה דבר רוחני זאת אומרת שגם לי יש רוח! את יודעת כמה אלוהים בראתי? הקטע שבראתי אותם רק בשביל התחביב והם לקחו את זה רציני והתחילו לעשות לי בלאגנים. לקחתי את החומר והרוח שלי יחד ובניתי לי משהו שהוא חומר ורוח יחד. לדוגמא אלוהים שעשינו אותו הוא מאד גשמי הוא אוהב שמקריבים לו קורבנות ויש לו יצר חזק להרוג ולהמית. מצד שני הוא לא בא להגיד שלום והוא רק עף לו מצד לצד. בקיצור, תאמיני לי שהוא היה קטן אלוהים היה מתוק לאללה עכשיו הוא יצא מפרופרוציה. דידית.

giingiit

New member
מה זה צלם?

ואולי תסבירי לי, איך נכנסה הרוח חסרת הגבולות בתוכך, שאת גוף מוגבל מבחינה פיזיולוגית? מענין איך את מסבירה את זה.

דידית

New member
לא מכירה את הפסוק?

אלוהים אמר שהוא ברא את האדם בצלמו= בדמותו כלומר בכל אחד מאיתנו יש את צלם אלוהי. כלומר לי יש רוח וגם לך. זה לפי השקפת התורה ומוזר לי שאת לא יודעת את זה, זה בסיס. ובקשר לחומר ורוח אנחנו לא יכולות להתווכח על זה כי אני אומרת שאלוהים הוא לא קים אנו בראנו אותו בתודעה ולא במוחש. הוא פרי המחשבה שלנו והאשליה שלנו. דידית.

giingiit

New member
את הפסוק אני מכירה, בטח שמכירה

רק היתה לי הרגשה שאינך מבינה מה זה בדיוק צלם ולמה התכוון המשפט הזה, והייתי ממליצה כדי להבין לבדוק במפרשים. אשמח אם תסבירי לנו אם אנחנו המצאנו את אלוקים, מי המציא את המחשבות? הרי מחשבות הן רוחניות, מי המציא את הרוח? ואיך? הרי רוח היא בלתי מוגבלת (כמו מחשבות, הגיון, רגשות), איך זה שגוף שכולו עשוי מחומר, יכול להכיל משהו שאינו חומר. למשל, האם את יכולה להכניס כמות אין סופית של מים בכוס של חצי ליטר? ההמשלה היא של המים לרוחניות שבנו, והכוס לגוף שלנו. אם לא נבראנו, כיצד מכיל חומר מוגבל מהות לא מוגבלת? ואם תנסי להסביר שהכל חומר, אזי אשמח להבין מדוע זה יש לנו מערכת משפטית שדנה אותנו על הבחירה שלנו, הרי לחומר אין בחירה, למה אנחנו דנים אותו במערכת משפטית? את מה אנחנו דנים? כיצד אנחנו שולטים בחומר, הרי התנהגות חומר אינה מתוך בחירה. אז איך זה? ומה זה בדיוק אשליה, ואיך זה שלנו יש משהו כזה שאין לשאר בעלי החיים? מי יצר את האשליות האלו ולמה? ואיך? לי יש תשובות לכל השאלות האלו אבל לא פה המקום לתיתן. סתם חומר למחשבה למי שמחפש תשובות אמיתיות

תשובות לכל טענותיך

אין ממנהגי להתערב בויכוחים כאלו ב"פורום יוצאים" מאחר והפורום לא נועד לכך. אם תמנה תטען זאת שוב בפורום נטעים אשמח לענות על טענותיה אחת לאחת. טענותיה של תמנה הן חלק מ"מערכת הראיות" המסיונרית שפותחה ע"י שופר/ערכים ודומיהם. "מערכת הראיות" הנ"ל אינה טובה מכל "מערכת ראיות" מסיונרית אחרת שפותחה על ידי המסיון הנוצרי, כתות מסיונריות, ועוד. אין בראיות הללו ממש, והן מכילות שגיאות לוגיות והטעיות מכוונות תוך שימוש ברטוריקה זדונית. המערכת הנ"ל הופרכה ומופרכת בקפידה כפי שניתן לראות כאן. שורה תחתונה: אם היתה נמצאת עד עתה הוכחה חותכת לאמיתות הדת, לא היו קוראים לדת "דת" אלא "מדע".

Le Fay

New member
ג´ינג´ולינה, אילו היתה לך הבנה

בסיסית בכימיה לא היית צריכה לירות את כל מחסנית השאלות המפגרות האלה. אפשר לדעת למה למשל את מתעקשת להשוות רוחניות למים במקום, למשל, לאוויר? למה, מים לא חומר? אם ברוח עסקינן, הרשי לי להמליץ: כשמטאפורה לא עובדת, מחליפים אותה בטובה ממנה. לא מקישים ממנה מסקנות. אם בחומר - השיגי לך בבקשה קצת חומר אפור בין האוזניים. <הכתמתמה מאמינה שהבלאגן שיש לה בראש זה מה שבני אדם קוראים מחשבות. הא!>

giingiit

New member
מה לעשות שמשל הוא רק זה - משל?

אני משתמשת למשלים בדברים בסיסיים שאנשים משתמשים בהם יום יום כדי שיבינו למה הכוונה. אם הייתי מדברת על משהו רוחני יותר כמו רוח מנשבת למשל, לא הייתי מצליחה להבהיר את הנקודה. ודווקא הוצאתי 100 במבחן בפיזיקה וכימיה באו"פ (98 ציון כולל לכל השנה), כנראה היה במקרה הא?

Le Fay

New member
יופי. אז לא צריכה להסביר לך שגיבוב

המשלים-על-משלים האלה הוא לא הוכחה לכלום, רק זיבול שכל של אנשים שלא מסוגלים להתעמק בהוכחות ממשיות. זה שהשמות שלנו רשומים שאותה רשימה של מצטייני נשיא לא אומר ששתינו בחרנו להמשיך להשתמש בתאים האפורים שלנו. אולי כדאי לעדכן את האו"פ, שגם המלגות שלהם מתבזבזות לפעמים על אנשים שמתעצלים להמשיך להשתמש בשכלם (עייפות זמנית לא תירוץ. נחים, קמים וממשיכים).

ומי יצר את האשליה שיש אלוהים ?

1. למה את חושבת שהגוף מכיל משהו שאינו חומר ? 2. מה זה בחירה ? את מדברת על בחירה חופשית ? מאיפה לך שיש לנו בחירה חופשית ? ומאיפה לך שלבעלי-החיים אין ? 3. מי יצר את אלוהים ? כלומר, מאיפה הקביעה שהחומר לא יכול להתקיים בלי שום סיבה, והרוח (מה שזה לא יהיה) כן יכולה ? זה די שרירותי, לא ? צ´מעי, את רוצה להאמין באלוהים - תאמיני. אבל אל תנסי להכניס לזה רציו.

מיכל25אב

New member
"בידור לא נורמלי..."

א.למחבתית שהצטרפה-ברוכה הבאה...אבל עצה ממנוסה-לחבר,ה פה יש תשובות-והשאלות שעפות פה באויר הן רטוריות-אין שום טעם לנסות לענות להם...אלא אם את נהנית מזה כמוני... ב.הבהרה-אני לא קראית ולא רפורמית-אני פשוט מאמינה שאם אלוקים לא היה רוצה שנשתמש בשכל הוא לא היה בורא לנו אותו. באשר לחזלינו-אני לא מזלזלת או מבטלת אותם אני חושבת שבדיוק כמו בסרט שאנשים הלכו אחרי המורה בעינים עצומות-כך צריך להזהר מלהגיע למצב כזה בכל דבר ובכל מנהיגות גם מנהיגות דתית.

giingiit

New member
אני מסכימה איתך,

שלא צריך ללכת בעיניים עצומות. אדם צריך להפעיל את הראש ולחפש את האמת ולנסות להבין כיצד כל זה קרה ולמה ומה בעצם אנחנו עושים פה ומי אנחנו באמת.

בקושי יש לך שכל להבין שכשמקשרים

לינק במטרה להוכיח לכולם שהחברה פה מעוררים פרובוקציות, צריכים להביא הודעה עם השמצות וכו´ וכו´ ולא להביא הודעה תמימה (של דידית) שמעידה את בדיוק ההיפך, שאנחנו כן סובלניים, וכן - בניגוד אליכם - יש לנו חיים מעבר ללהחזיר בשאלה. אז את רוצה לרדת לדקויות בבעיה הפסיכו פיסית ? יש לה תשובות היא אומרת לי, מה את חושבת שכמו אצל החוזרים בתשובה שרק המפגרים חוזרים ככה זה היוצאים בשאלה, רק המפגרים יוצאים, אז את טועה. מאותה סיבה בדיוק שכדי לחזור בתשובה צריך להיות מפגר, צריך להיות נורא חכם כדי לצאת בשאלה. אבל עושה לי רושם שאני פה המפגר, ואיבדת אותי כבר בהתחלת דברי, אבל בסדר אני בכל זאת ישלח את ההודעה. את מזכירה לי את אחי הקטן, "תהיו בשקט או שאני מרביץ" הוא אומר ומסמיק, הוא לפחות יודע שזה בצחוק, ושאף אחד באמת לא מפחד ממנו, את ברוב טיפשותך עוד מאמינה שמכמה הרצאות, של אמנון, או איזה חבר שלו, שחושב שמשכנעים אדם לחזור בתשובה ע"י תקיעת מלים לועזיות כל משפט שני, ודיבור שוטף ללא נשימה, יש לך את הידע הנדרש כדי להתמודד עם חברה שאת החרא שאת מתעסקת בו עכשיו הם ינקו משחר נעוריהם. נו במת, מה קורה לך. יאלה מהר, פיפי שמע ישראל ולישון.

למעלה