עלתה לי מחשבה

לילית3

New member
אין ביננו שום ויכוח - יותר מזה -

עבור האלוהים שלי - אני מציעה את מועמדותי הבלעדית. אני בטוחה שעבורי אני אהיה האלוהימה הכי טובה. בתור אלוהימה אני אוכל גם לקחת איזה מלאך חמוד שישטוף רצפה - אני לא מתה על עבודות בית.

Le Fay

New member
אם צריכה קול מכריע - קחי את שלי

מזתומרת את לא מתה על עבודות בית? טפו, תתביישי!

אלוה יחיד. אלוהים רבים.

אלוהימים זה שני אלוהים בריבוע. ולמה בכלל קוראים לאלוהים ברבים?

Le Fay

New member
צודק. תמיד טענתי שכל הסיפור על אל

יחיד הוא פיקציה. אפילו בתנ"ך רואים שיש שניים שונים לגמרי (האל הנחמד הזה שקוראים לו אלוהים, ויהווה, האליל הכנעני המעצבן, הקנא-ונקם ששולח לחסל את כל האחרים. מאפיונר. ברור שיש לו חשבון ארוך איתם, הם כולם מאותה השכונה. עד היום לא באתי איתו חשבון רק כי הוא הניח לענת בשקט).

מיכל25אב

New member
"טלפון שבור"-משחק או מציאות אירונית

אבא שלי תמיד היה אומר שהחשש שלו הוא שכשהוא יגיע למעלה הוא יראה שאלוקים יושב שם למעלה ונקרע מצחוק עלינו.... אני חושבת לעיתים שהיהדות שהגיעה אלי היא בסגנון של טלפון שבור-ומה שאני למדתי שהוא תורה מסיני-מתברר שהוא גחמה של הרב אבינר..ממש לא לכך התכוון המשורר. זה בדיוק המקום שאני מוצאת לשיקול דעת ושאר חושים על מנת לא ללכת בעצימת עיניים אחרי שבתאי צבי-למיניהם.. יכול להיות שאנחנו(הציבור-לא אני אישית)הולכים בעצימת עינים אחרי מורה שבא לו לעשות ניסוי סוציולוגי..אני גם תוהה... אבל התורה שבאמת ניתנה למשה בסיני על יד הקב"ה---טוב, זה כבר סיפור אחר...

ידו בכל

New member
ככה גם אני חשבתי פעם..

שנטילת ידיים לפני הארוחה זה בכלל משהו היגייני ושהיו הרבה עיוותים בדרך ושהמשורר בכלל חשב על דברים אחרים ממה שמיחסים לו. בדרך עוד הספקתי להגיד לעצמי וואלה, אולי זה מה שהנצרות מדברת עליו בשלב מסוים ירד האסימון והבנתי שהכל חרטא

דידית

New member
האמנם מיכל? לא ללכת בעצימת עיניים?

זה ממש לא כך! אם את טוענת למצב שבו רק תורת אלוהים מסיני היא הנכונה אז איך את מגדירה את עצמך בדיוק? מאמינה רק בתורה שבכתב? "שיקול דעת ושאר חושים?" אמרת בעצמך בנושא הטהרה שהאמונה שלך,היא אמונה תמימה את מאמינה בלי להבין. אדם שהוא דתי,הוא מאמין גם בחז"ל ובפרשנויות שפרשו את התורה שלדעתי ללא ספק עושות עוול לתורה שבכתב (שגם לה לא יזיקו כמה וכמה חיתוכים) כל ההוספות שלהם בזמנו מצחיקות בדיוק כמו ההוספות וההלכות של היום. אין שום הבדל בין גחמות הרבנים של היום לגחמות חז"ל למעט זה שחזלינו היקרים,היו קצת יותר חרמנים ולא היתה להם בעיה להראות ולכתוב את זה. (במחשבה שניה ההבדל הוא רק שאז הם הודו בזה והיום לא) ההבדל היחיד אולי זה שפרשנויות חז"ל נכתבו מזמן והתקבלו בזמן עבר וחכמינו שיחיו לאורך ימים ושנים חיים בתקופה הנוכחית. אז אם את דתיה את מחויבת לקים את כל התורה את כל פסקי ההלכה והפרשנות שלה ואני לא מסכימה עם זה שיש מקום לשינויים פשרות ותיקונים כי אז זה נעשה כבר לרפורמה. דידית.

ברוריה2

New member
הי ל.פ.שלחתי לך משהו בפרטי

קיבלת? אני מהבית ולא בטוחה שהכל עובד כאן תקין.

מיכל25אב

New member
אמרתי שאענה אז אני עונה-דידיתי

אני מאמינה שהקב"ה קיים,נתן את התורה למשה,משה לנביאים וכו´ וכו´,מאמינה בתורה שבע"פ, מישהו אתמול(שאני פוחדת אפילו להגיד את הניק שלו בגלל הנסיבות)של אותי איפה נעצרת האמונה שלי בתורה שבע"פ-ועניתי "ברב אבינר". אני חושבת שאיפשהוא בדרךסיפור האדם חווה והנחש קורה לנו שוב-שוב קמים אנשים ומוסיפים גדרות וסייגים-שאפילו הם לא עומדיםם בהם.. התורה שניתנה היא תורה ש"חי בהם"-ופה אני מוצאת לי את הלגיטימציה לשיקול דעת. אני לא מסכימה איתך שאם אני דתיה אז אני מחויבת לקיים את כל התורה על כל גחמה של רב-וזה גם בלתי אפשרי-יש פסקי הלכה של רבנים שסותרים אחד את השני-ולכן יש את הציווי"עשה לך רב"-וזה מה שאני צריכה לעשות. מעבר לזה לא הכל שחור ולבן-יש אזור אפור גדול ורחב שבו האדם בוחר עד כמה הוא רוצה להיותת קרוב לאלוקים-ואיפה שאני עומדת זה נראה לי בסדר-אני לא מתיימרת להיות צדיקה גמורה(אולי לא שמת לב)אנימ מתיימרת להאמין בבורא עולם ולקיים את מצוותיו ולהנות מעולמו.

giingiiiit

New member
היהדות היא נפלאה מיכל

צריך רק לרצות לחיות על פי האמת, לא על פי הנוחות והרבה יותר נוח לא להתאמץ ולחיות חיים ללא תומ"צ. זו דעתי האישית בכל אופן. ייש כוייח על הכנות.

דידית

New member
דוקא לא,

היהדות היא מאד נוחה, לי היה מאד נח בתור חרדית והיום הרבה פחות נח לי. ובכלל בתור חרדית לא הייתי צריכה להתאמץ הרבה היום אני צריכה להתאמץ הרבה יותר.

ברוריה2

New member
ג´ינג´ית, אני אלשין עליך לליזר!!

תיזהרי. שבענו עד זרה מהטון הזה. נו באמת, תקשיבי לעצמך, לא מגעיל?

giingiit

New member
אני לא מגיבה לך ברוריה

כי אני חושבת שאת מנסה ליצור פרובוקציות שאחסם ואני לא רוצה מהומות. סך הכל מביעה את דעתי וחבל שאינך מסוגלת לקבל את השונה ממך.

ברוריה2

New member
אני מנסה ליצור פרובוקציות?

את באה לסלון שלנו ומתחילה לספר לנו על האמת שלך במטרה "לענות לנו על שאלות". guess what אנחנו יכולים לספר לך עליה יותר טוב מעצמך (אני מניחה שבגלל זה חלק מאיתנו באים לפורום שלך-כדי לעזור לך. ועזרת לריעך כמוך (הסילוף מכוון)) "לענות לנו על שאלות"!! ממרומי איפה בדיוק? חחחחח.. טוב. טוב מאד. תמשיכי ככה. >ברוריה חושבת שזה בידור לא נורמלי
<

לילית3

New member
על איזו אמת את מדברת?שלי? שלך?

נראה לי שאת בכלל לא מבינה לאיזה גוב אריות את מכניסה את עצמך. זה דווקא יהיה משעשע אם תנסי להחזיר אותנו בתשובה. והתוצאה תהיה..... ימים יגידו..

למעלה