מפני שאם כן, יש מצוות שהן בכל זאת הומניות, ויש נטרליות (בשר וחלב לדוגמא) ואם התורה "נגטיבית" כהגדרתך זה לא ממש מסתדר... חוצמיזה, יש מצוות שהתורה פירטה בהן יותר ממה שצריך (כמו עונשים וקנסות)..
(על לכידתו של אדולף אייכמן) היו 2 הסרטים שראיתי קרוב ל-50 פעם כל אחד בתקופת לימודי ביסודי. בתופה ההיא היה רק ווידאו אחד בבית הספר (במרכזיה), וכל פעם שמורה רצתה לראות איזה סרט (האמת, היו גם סרטי לימוד ושיעורי אנגלית ומדע) היו קוראים לי מהכיתה שלי, אני הייתי מתנדבת בשמחה וכמובן נשארת איתם עד סוף השיעור... כי מה? מה יקרה אם תהיה תקלה באמצע? מי יתקן? ולגרום לכיתה שלמה לחכות עד שיקראו לי, זה לא רציני... לא ככה? >ספל חמאה התנדבה לשיר במקהלה בבית הנשיא בכדי להפסיד יום לימודים<
אז האלוהים הזה ממש פישל. הוא בטח לא ידע שאת התורה יקבלו כמה יקים פוצים שיקחו אותה כפשוטה. והאמת היא שאפשר להקביל את ההליך גם לנצרות. גם היא החלה מתוך מסר של חמלה ואהבת אדם, והתפתחה לדת של בערות, קיצוניות וחוסר סובלנות. ואגב, אם אני זוכר נכון את הסרט "נחשול" היתה שם איזו תלמידה שהתמרדה כנגד אותו מורה.
בכת סגפנים שהשתלשה מהאיסיים, הרבה יותר קיצונית ופחות הומנית ממה שמשתמע מדברי השליחים. התורה שהטיף לה מחמירה מאד לא רק ביחס לכוהני דת מפוטמים, אלא גם ביחסה לנשים, חיי אישות, צבירת קניין וקשרים רגשיים לבני משפחה. לא שום דבר שהייתי מאמצת לחיקי במקום סוציאל-דמוקרטיה.
בירדן. כבר מעשה טוב. והפך כמה דוכני סוחרים בבית המקדש, שזה אפילו כייף (אילו היה מסתפק בתנועה אוניברסלית להפיכת דוכני מרצ´נדייס לפסח, אולי אפילו הייתי מצטרפת).
שלום לכם, אני קוראת כאן דברי גדולים וחכמים ממני עד שהיססתי אם להגיב, ובכל זאת עשיתי זאת. ההבדל בין השקפתי להשקפתך שאת מקבלת הכל בחבילה אחת, מדרשים אגדות, פשט דרש רמז סוד ועוד, אני לא חושבת למשל שכשכתוב בתורה "לא תבעירו אש.." הכוונה היא לניצוץ שבצילינדר. לא זה מה שאלוהים כתב, את בעצם מאמינה בכל תוספות בני האדם לעיקר הדברים. אלוהים כתב בסדר, אנשיו קלקלו את מה שכתב. יעלי