עלתה לי מחשבה

Le Fay

New member
הזכרת לי: מבקשת לייסד בהזדמנות זו

את התנועה להגנה על המכשפות. בתור זן נכחד והולך. זה לא עסק ככה, לא תאמינו כמה מעטות מאיתנו נשארו!

בספרו המפורסם של הארי פוטר

מובא שהמכשפות דווקא היו נהנות מכל העסק כי הן היו מקררות את האש וזה היה להם סבבה. כשהיה בא להם להתבדר על חשבון המוגלגים הן היו מתלבשות בהתאם, וצורחות בשריפה, ואחר כך בפאב מעבירות דחקות.

Le Fay

New member
בוודאי! וגם טראנסג´נדר´ס. שזה אלה

שמארגנים לנו מסיבות טראנס וטראנס-פר. אבל הכלל הוא שנותנים לכ-ו-ל-ן להנות מהספק ומדברים על כולנו בלשון נקבה (אצלכם האקדמיה ללשון החליטה על אפליה מתקנת, כי אגו של בנים יותר שברירי).

וואלה...../images/Emo3.gif

איזה מחשבות פילוסופיות! (וזה לא אומר שלא אהבתי אותן!) <ואם אלה המחשבות של טוב בשעות העבודה, על מה היא חושבת בשעות הפנאי???>

אלעד2

New member
יש לי שאלה:

אקדים שלא קראתי את כל השרשור אבל עולה ביטול מוחלט של היהדות. לא מחלוקת- ביטול. אז אני שואל האם לדעתכם כל גדולי האומה שהיו והינם הם מטומטמים גמורים? האם אי אפשר למצוא ולו דמות רבנית אחת בעלת שיעור קומה טיפונת גדול משלכם?

כמו יהודי טוב אענה בשאלה:

מדבריך עולה ביטול מוחלט של הנצרות. לא מחלוקת- ביטול. אז אני שואל האם לדעתך כל גדולי הדת הנוצרית שהיו והינם הם מטומטמים גמורים? האם אי אפשר למצוא ולו דמות תאולוגית-נוצרית אחת בעלת שיעור קומה טיפונת גדול משלך?

ידו בכל

New member
תשובה לשאלה

שאלתה " אז אני שואל האם לדעתכם כל גדולי האומה שהיו והינם הם מטומטמים גמורים " לגבי אלו שהינם כיום גדולי האומה, למי בדיוק אתה מתכוון לרב אבינר ? יש כיום גדולי אומה ? אתה יכול להראות לי במאות האחרונות אדם שיצר יצירה תורנית אחת שמתקרבת למשנה תורה של הרמב"ם למשל ? (משנה תורה לרמב"ם זו חתכית יצירה משפטית) מישהו בכלל יזכור את גדולי האומה של ימינו כמו שזוכרים כיום את הרמב"ם למשל ? לגבי גדולי התורה של פעם, בהחלט יכול להיות שאם הרמב"ם היה חיי היום הוא היה אולי נשיא בית המשפט העליון. הם פשוט חיו בתקופה אחרת והיצירתיות שלהם באה לידי ביטוי בתחום הדתי. דוד המלך כבר אז, התנהג בדיוק כמה משה דיין של תקופתינו. מצביא גדול ורודף נשים מושבע ללא שום עכבות. כמו אז כמו היום שניהם היו דמויות מוערצות.

יש לי תשובה

אקדים ואומר שלא קראתי את כל תשובתך אבל עולה ביטול מוחלט של השרשרת. לא מחלוקת- ביטול. אז אני עונה שכל גדולי האומה היו גדולים וחכמים. כנראה אפילו שכולם היו בעלי שיעור קומה גדולה משלי. אז ? חוכמתו של אדם לא הופכת אותו לצודק. כלום ניוטון היה טיפש ? איינשטיין היה טיפש ? סטיבן הוקינג טיפש ? שלושתם חכמים ועדיין יש סתירות בין הפיזיקות שהן הציגו שנבעו בין השאר בעיתוי בניית המודלים שלהם. הייתי מסתפק בלומר שטעו לאור מגבלות טכניות שהיו להם. איך זה מתקשר ? פשוט מאוד. ותקוותי שזה שאתה לא בין גדולי האומה ולכן בסבירות יפה (50%) גם פחות חכם ממני עדיין תבין. גם חכמים טועים. בעיקר בתלות בעיתוי הזמן בו הם חיים. גדולי האומה טעו. לא היו טיפשים. רק טועים. הרמב"ם שהיה רופא מהולל לא מסוגל היה לרפא מאית מהמחלות שכל פישר היום עם כדור בעשרה שקלים בבית מרקחת מרפא. אז בכך אני טוען שהוא רופא גרוע וטיפש ? לא. מסכן, חי בתקופה לא מוצלחת. תחשוב גם על כך שהמון מגדולי האומה היו מאריכים חיים לו חיו היום ולא בתקופתם ויכלו לתרום זמן חוכמה רב יותר מאשר אז. אמממה, הרבה מדענים שרובם לא בהכרח מגדולי היהדות אלא רחמנא לצלן נוצרים או מוסלמים או אחרים גילו רק לאחרונה פתרונות לשאלות חשובות במדע וברפואה. חוסר צדק אלוהי....

יפה! כמו מה שיש אצל חז"ל על פטרוס!

בעבר היו צומות ח´ בטבת, ט´ בטבת ו-י´ בטבת. לפי דעה מסוימת, צום ט´ בטבת הוא על מותו של פטרוס. כן, פטרוס הנוצרי. לפי דעה זו פטרוס אינו אלא יהודי צדיק, שעיוות את הנצרות עד כדי כך שתהייה דת מגוחכת. יש גם קטע שם על כך שהוא זה שהביא אל"ף בי"ת חדש (A, B, C וכו´), אם קוראים את זה בצורה מסוימת זה לעג לנוצרים. אני אנסה לבדוק אם זה רשום לי איפשהו, זה ממש חמוד.

אלעד2

New member
תשובה:

זה בדיוק ההבדל: היהדות לא אומרת שהנצרות היא טמטום שלא צריך להתחשב בו. אדרבה- היא משקיעה מאמצים גדולים דווקא כדי להתמודד איתה אידיאולוגית. לעומת זאת מה שאתם אומרים זה שכל היהדות זה ברמה של הארי פוטר. אם דיברנו על גדולי עולם קחו למשל את הרב קוק- האיש הגדול בענקים, שלפי דברי חלק מכם השתעשע כל ימיו עם סיפורימפו. אתם יודעים שזה לא נכון והיהס שלכם, כולל של אנשים רציניים מוכיח כמה אתם פועלים ממניעים לא אמיתיים. וכן גם היום יש גדולי עולם, גם אם הם לא כתבו תזה מעורפלת באקדמיה, אלא שכידוע הדורות קטנים בהיבט האישי.

נכון, אנחנו לא אמיתיים

אנחנו יודעים שמה שאנחנו כותבים אינו נכון. אנחנו יודעים שצריך לשמוע לאנשים חכמים רק אם הם יהודים דתיים, וכל שאר חכמי העולם הם טפשים שלא צריך להקשיב להם. בכלל, אנחנו יודעים שאסור לחשוב לבד, צריך רק לחקות. עכשיו ברצינות: 1. נהוג בפורומים, אם אתה משרשר את עצמך להודעה, להתייחס אליה. לא התייחסת, וכל מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי. או - שחילוניותי המטומטמת העבירה אותי על דעתי ואני לא מצליח להבין את הקשרים הנפלאים שבין ההודעות. 2. מי זאת ה"יהדות" ? לא פגשתי אותה. אבל תלך ליהודי הדתי הממוצע, אם יש כזה, ותשאל אותו מה הוא בכלל יודע על הנצרות. תשובתו תסתיים אחרי עשר שניות בערך. 3. תומס אקווינס אינו "גדול עולם" ? ודקארט ? ושפינוזה ? ולייבניץ ? ויום ? וקאנט ? ואבן רשד ? ואבן סינא ? ואלפאראבי ? ואלגזאלי ? ואבן תימיה ? (סתם השמות הראשונים שעלו לי בראש, הרשימה ארוכה) לפי מה אתה קובע מי הוא "גדול עולם" ראוי לחיקוי ומי לא ? 4. תזה מעורפלת באקדמיה ? אני מבין שספריו של הרבקוק פחות מעורפלים ממאמרים אקדמיים ? כחחחחחחחחח.

למעלה