עליון...

mtap18

New member
עליון...

היי כולם, מנסה ליעץ לחברה, ורציתי לשמוע את דעתכם: 1. מישהו יודע מה הממוצע שצריך כדי להתקבל לראיון בעליון? כדי להתקבל? 2. האם הייתם מנסים להתמחות בעליון כשהכיוון שלכם הוא מסחרי?

PIonit

New member
לגבי 2-

לדעתי הבלתי מלומדת- כן. זה נראה טוב בקו"ח (ומכאן כנראה גם פותח דלתות אח"כ), זה נותן חשיפה טובה לצד השני/מאחורי הקלעים, והבנתי שבמשרדים מסחריים די מתלהבים לקחת למחלקות לטיגציה כאלו שהתמחו בעליון.. אז נכון, אחרי ההתמחות צריך להתרגל למשהו חדש ומאוד שונה, אבל סה"כ צוברים ניסיון די יחודי..

silverhawk

New member
אני אסייג זאת מעט

אין כל ספק שהתמחות בעליון הינה אחת ההתמחויות היוקרתיות והנחשבות והיא בהחלט נראית מצוין ברזומה. בנוסף, אין אף ספק שהיא תורמת, מרתקת ומאתגרת ביותר. יחד עם זאת, לעניות דעתי, במידה ומישהו יודע בוודאות כי הכיוון אליו הוא שואף הוא מסחרי, ייתכן בהחלט ועדיף לו להתמחות במחלקה הזו באחד המשרדים הגדולים ולצבור ניסיון בתחום. על אף היוקרה של ההתמחות בעליון, משרדים רבים מעדיפים לטפח את עוה"ד מקרב המתמחים אצלם, ולא תמיד קל כ"כ להגיע מבחוץ (שמעתי אף על מקרה בו אדם שהתמחה בעליון נדרש לעבור התמחות נוספת באחד המשרדים הגדולים כתנאי להעסקתו שם). מן העבר השני, ניתן תמיד לטעון שלעומת 40+ שנים בהם הוא יעסוק בתחום המסחרי, שנה אחת, שתהיה ללא ספק חוויה ייחודית, היא בהחלט משתלמת. דעתי, עכ"פ, נוטה לכיוון ההתמחות המסחרית (וזו אף הדרך בה הלכתי באופן אישי).

לגבי שאלה 1, ממה שראיתי סביבי

המרואיין מהעברית עם הממוצע הכי נמוך שידוע לי עליו שהתראיין השנה היה עם ממוצע 90 בול. ויש לו קו"ח מרשימים (לא נורא מרשימים, אבל מעל הממוצע בהחלט). יש אנשים עם ממוצעים גבוהים יותר (92 למשל) שלא קיבלו זימונים בכלל. מצד שני, אני לא יודעת על כולם, ויכול להיות שזומנו גם אנשים עם ממוצעים נמוכים יותר.

L A L I L O

New member
נצל"ש - אפשר לשאול מהם בדיוק קו"ח מרשימים?

חוץ מתפקידים שונים בצבא.. נגיד שאני דתיה ועשיתי שירות לאומי (סטנדרטי) - איזה עוד דברים יכולים לגרום לקו"ח להיות מרשימים? מצטערת אם השאלה נשמעת מפגרת.. אני באמת רוצה לברר את הנקודה הזו תודה :)

babar the king

New member
שאלה ממש חשובה

ועם התחרות ההסיטרית שקיימת היום בשוק, חבל שלא מסבירים את זה באופן מסודר לסטודנטים בתחילת שנה א'. אני יודע על לא מעט משרדים שהתלוננו שסטודנטים מגיעים אליהם לראיונות עם ציונים גבוהים, אבל בלי "בשר" בקו"ח. לכן, בעיקרון, פרט לציונים גבוהים, מומלץ שתבצעי התנדבות משפטית כלשהי או לחילופין עבודה בתחום משפטי אם את מוצאת. בנוסף, כדאי לך מאוד להיות מעורבת חברתית - בין אם מדובר בפעילות באגודת הסטודנטים או בפר"ח ודומיו. בכל מקרה, תשתדלי לא להזניח את הצד האקדמי ותרבי להשתתף בשיעורים ותדאגי שהמרצה יכיר אותך (לטובה כמובן
), מפני שזה גם יכול להוסיף נק' לממוצע, מה שנקרא "מיטיב", וגם אם תתחבבי עליו מאוד יש לך סיכוי לקבל ממנו מכתב המלצה שיכול להראות טוב מאוד בקו"ח. דרך אגב, חלק גדול מהסטודנטים לא ממש אוהבים את זה שמישהו כל הזמן משתתף, אבל ציון "מיטיב" יכול להיות ההבדל בין 80 ל-85 וכך הלאה. בהמשך לצד האקדמי, אם יש לך הזדמנות לכתוב עבודות מחקר (פרו-סמינריון או כל שם אחר) אז לכי על זה - זה יכול להוסיף גם כן. נכון שזה נשמע הרבה, וזה אכן כן, אבל מצד אחד לא חייבים לעשות את הכל ומצד שני כמה שתעשי יותר, יהיה לך יותר קל בחיפושי ההתמחות.

sacrament

New member
אצלי בקו"ח יש סעיף של התנדבויות ואירגונים

(או משהו כזה...לא זוכרת בדיוק את הניסוח) שם יש לי את ההתנדבות בפר"ח, מה שעשיתי בכתב עת ועוד כל מיני התנדבויות שעשיתי (די הרבה). לצערי הרב, מעטים המראיינים שהתייחסו לזה. לא שאני מחפשת טפיחה על השכם...הייתי עושה את אותו הדבר גם לו ידעתי שזה לא יעניין אף אחד, אבל הייתי שמחה אם זה היה עוזר קצת בריאיונות עצמם ולא רק בהחלטה שלהם אם לזמן או לא. מה שבאמת מרשים אותם לטעמי זה סעיף של עבודה משפטית או עבודה שדורשת אחריות רבה ועבודת צוות (ופה עניין הצבא קריטי, כי הוא ממלא את החלל הזה לסטודנטים הצעירים יחסית). כבר שמעתי על בחורה שכתבה בקו"ח שהיא מוכרת תמונות בחו"ל מדי חופשת סמסטר וחצי ריאיון נסב על העניין הזה (והיא גם התקבלה, דבר די מפתיע נוכח העובדה שמדובר בעבודה בלתי חוקית, אבל נו מילא). אני מניחה שאת כל מראיין ירשים משהו אחר. אם המראיין שלך היה בזמנו עורך כתב העת בו היית אולי זה יעזור (או להיפך- אם החוויות שלו משם לא היו טובות או שלמשל הוא לא הצליח להתקבל והוא שונא את כל מי שכן). בכל מקרה, תשתדלי לא לכתוב בקו"ח דברים שטותיים ומיותרים. את אף אחד לא מעניין שהיית ראש ועדת קישוט בכיתה ו' או שזכית בתחרות הסיפור הקצר בבית ספר בכיתה י', וגם לא שעבדת במקדונלד'ס שבועיים בין הצבא לאוניברסיטה...רצוי להוריד את הדברים הלא-רלוונטיים, גם אם זה יוצר קצת חלל בקו"ח.

L A L I L O

New member
תודה לשניכם על התשובות ושאלת המשך...

למען האמת זו שאלה שחשבתי עליה לאחרונה אז ננצל את ההזדמנות - איזה עוד התנדבויות משפטיות קיימות חוץ מפר"ח משפטים והל"ב? משהו קצת יותר גמיש ופחות תובעני - יש חיה כזאת? אני באמת רוצה להתנדב בתחום אבל באוני' שבה אני לומדת הפרויקט היחיד שיש (דרך האוני') זה הל"ב וזה לא מסתדר לי.. חשבתי למשל על בית הדין לעבודה או משהו כזה, נראה לי מעניין. ניסיתי לחפש התנדבויות בתחום באיזור המרכז אבל לא ממש מצאתי את עצמי... אז אם אתם מכירים משהו - אשמח לשמוע. תודה! ואגב סקרמנט, הצחיק אותי מה שסיפרת על הבחורה עם התמונות :)

babar the king

New member
בחיפה

יש פעילות של עמותת אומ"ץ לטיפול במפגעים מנהליים ושלטוניים - סה"כ מדובר בהתנדבות באווירה טובה ולא יותר מידי עמוסה. בנוסף, יש עבודה בייצוג בתביעות קטנות שזה יכול להיות נחמד. כמו כן, יש מגוון עבודות במשרדים קטנים שמחפשים סטודנטים - לעיתים זו יכולה להיות אחלה עבודה. דבר נוסף שאת יכולה לעשות, בהנחה שאת מתחילה שנה ב', זה לנסות להתקבל לאחד מכתבי העת בפקולטה שלך - זה נראה טוב מאוד בקו"ח. ויש עוד המון דברים שאפשר לעשות, פשוט שימי לב למודעות שונות.

Big Red

New member
עמותת "ידיד" - ממליצה לכולם

בזמנו הם ליוו את התוכנית של פדרבוש. עמותה שעושה המון דברים טובים ברמה המשפטית והמנהלית, מומלץ בחום. כדי לברר היכן הסניף הקרוב (אני מאמינה שיש סניף גם בחיפה) כנסי לאתר שלהם ופשוט תרימי טלפון למנהלת הסניף המקומי. בעיר המגורים שלי הם נורא שמחו לקבל מתנדבת שלומדת משפטים. www.yedid.org.il

למעלה