עכשיו ב yes 3

Le Fay

New member
"כל כבודה בת מלך פנימה

ממשבצות זהב לבושה" [תהילים מה יד], והכוונה במקור כנראה ל"אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו". לפחות תנ"ך אפשר לצטט כראוי? יש מקורות זמינים, אפילו לא צריך להיות יהודי לכבוד זה.

אנילה1

New member
תודה לך בקשתי עזרה

של מומחים ולא הטפת מוסר. את הפרק הזה לא למדתי בבית הספר, וממש אין לי עניין ללמוד אותו עכשיו. לכן את פה בשביל לעזור. אני אתן לך מהידיעות שלי וגם מראי מקומות וקישורים, אם תרצי מבלי להטיף לך מוסר. כמו שאמרתי כולנו נעזרים אחד בשני. היום זאת לא בושה לא לדעת, זאת בושה לא לשאול.

Le Fay

New member
לא. מה שעניין אותי

זה לברר אם בתחום שלך כן מקובל לענות בהרבה מילים בלי להתייחס לשאלה, ולהטיח בכל מי שחולק עלייך שהוא פחדן, קונפורמי, שטוף מוח ונטול גמישות אינטלקטואלית.

uri80

New member
חבר'ה, די עם ההתנצחות. אין בכך

תועלת. ואנילה, אם אפשר להעיר - נראה לי שחלק מהתגובות להן את זוכה נובעות מכך שישנה מידה קלה של התנשאות בהודעותייך, יתכן שאת אף לא מודעת לכך. לי אישית עדיין לא ברור מה הוא אמר תכל'ס, ונראה לי שגם לכל האחרים כאן גם לא. לגבי הקישורים באנגלית - למרבה המזל יש כאן גם אנשים דוברי אנגלית פה ושם, באמת שאין צורך לחוס עלינו. לגבי הנושא עצמו-יש כאן די הרבה אנשים עם ידע תורני מסוים, וכשאנשים נוטים להכריז הכרזות שמנוגדות כל כך לכל מה שידוע להם ואף מנוגל לחלוטין לכך (באותה מידה ניתן להכריז כי יהודים נהגו לאכול רק חזירים בימי הביניים-סביר להניח שתזכי לאותן התגובות), רצוי להביא הוכחות של ממש לעניין. קישורי אינטרנט, רבים ככל שיהיו אינם מהוים הוכחה כזו כלל. את יכולה להעיר בתגובה שגם בהודעה שלי יש שמץ של התנשאות. את צודקת. אני אחיה עם זה.

admor

New member
לא יעזור לך אנילה היא סוג של טרול

"אני לא יודע איך אנילה מתנהגת לילדים שלה. אבל לחברי הפורום הזה היא בהחלט מתייחסת כמו אל חיות מחמד שנועדו לשרת אותה. מצטער, אבל פשוט אי-אפשר לבוא ללקשמי בטענות בנקודה הזאת. אולי אין לה ניסיון בלהיות אמא, אבל כנראה שיש לה מספיק אינטואיציה בשביל לקלוט את הלך הרוח של בן-אדם. ואת יודעת, אני לא זוכר מתי בפעם אחרונה לקשמי התבטאה בצורה כזאת כלפי חבר פורום אחר. היא לא טיפוס שסתם ככה תוקף אנשים או שופט אותם. אם אפילו היא כבר יצאה משלוותה, זה בוודאי אומר משהו." "אנילה אמרה במפורש שכל ההתנהלות שלה פה זו הצגה אחת גדולה. היא אמרה, ואני מצטט, "בחרתי להיות הרעה". הבנת? בחיים היא מתנהגת אחרת. אבל כאן בפורום השנה שלי, שהוא פורום שאמור לעזור לאנשים, היא בחרה להיות הרעה. היא מודעת יפה מאוד למה שהיא עושה. זה לגמרי בכוונה. אז תעשה לעצמך טובה, ניאו, ותשמור את המגילות הנפלאות שאתה כותב למישהו שלא בא לכאן כדי לעשות דווקא." ואם בא לכם לקרוא את כל השירשור המדובר הרי הוא לפנכם

admor

New member
סתם כי אני נחמד עוד אחד

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=475&msgid=69841323&FlagSybase=1 הודעה של מנהלת פורום לאנילה לא הגזמנו??? אנילה, זה מתחיל קצת להעיק... מה זו העצה הזו לא לאכול אחרי פעילו ספורטיבית??? מה זאת אומרת ללכת לישון במקום לאכול כשרעבים??? לא התבלבלת קצת בפורום? - זה לא פורום הפרעות אכילה!!! אני כועסת ואומר זאת בפעם האחרונה: תתחילי להפנים את רוח הפורום הזה. לא מוצא חן בעינייך, המרחב הוא חופשי. את מטיפה פה להרעבה, פגיעה בגוף והליכה כנגד כל המאמרים המקצועיים העוסקים בתזונה בכלל ובתזונת ספורט בפרט. לא מבינה על מה אני מדברת? קיראי מאמרים בבקשה!!!! פשוט מזעזע המידע והעצות שאת מעבירה כאן. אין לך מינימום של אחריות כלפי הגולשים??? על מה שאת לא יודעת , אל תקשקשי. כל העצות שלך לגבי פעילות ספורטיבית אינן מדוייקות עד כדי מוטעות והעובדה שאת ביולוגית, לא הופך אותך לצודקת!!! מדובר על מיקרו קרעים. ואפשר לעבוד כל יום ובתנאי שתתני לשריר לנוח 48 שעות בין עבודה לעבודה. (אפשר לעבוד כל פעם על קבוצות שרירים, חשבת על זה??) חומצת החלב מתפנה במשך כמה ימים??? די, אנילה, די!! בבקשה תקראי לפני שאת עושה "שלח"...

naty 1

New member
אתה נחמד אתה...

מתקרב כבר למסע צלב
ומעניין לעניין באותו עניין, מסעי הצלב ומוטיב דם הילדים ועלילות הדם, על פי פרופ' ישראל יעקב יובל, מתחרהו הגדול של טואף מהאוני' העברית בספרו שני גויים בבטנך (אנילה, אולי יעניין אותך אם את אוספת חומר בעניין): משחיטת הילדים לעלילת הדם יובל עורך בספרו דיון מפורט ביחסי היהדות והנצרות, אך בלב לבו של הספר מצויה תזה שהעלה לראשונה לפני כעשר שנים, ובה הצביע על קשר אפשרי בין עלילות הדם הראשונות שהעלילו נוצרים על יהודים במאה ה-‏12 לבין שחיטת הילדים היהודים בידי הוריהם בגזרות תתנ''ו. יובל מוצא קשר בין עלילת הדם הראשונה נגד יהודים - בה נטען כי יהודים שחטו ילד נוצרי והשתמשו בדמו לאפיית מצות - אשר אירעה בשנת 1144 בעיר נוריץ' שבאנגליה (לפי גרסה אחרת קדמה לה עלילת הדם העיר וירצבורג שבגרמניה), לבין שחיטת הילדים בגזרות תתנ''ו, שהתרחשו 50 שנה קודם לכן. על־פי יובל, העובדה שבמהלך המאורעות היו יהודים ששחטו את ילדיהם כדי שלא יפלו לידי הנוצרים ויובלו לשמד, כלומר להמרת דתם, גרמה לנוצרים לראות ביהודים בריות חסרות מעצורים המסוגלות לכל: אם לשחוט את ילדיהם הם נכונים, קל וחומר גם את ילדי הנוצרים. כנראה זה בונטון עכשיו באקדמיה לדבר על עלילות הדם.. מעניין מתי יתחילו לדבר על המגפה השחורה ביקורת באייל הקורא

admor

New member
נכון אני ממש נחמד

יכולתי להשאיר את הידע הזה לעצמי. אבל אני נחמד חתיך צעיר צמחוני פנוי ושרמנטי. הגיע הזמן שאנשים ידעו שאנלה עוברת מפורום לפורום גורמת מהומה, עוזבת או מועזבת. יש לזה שם להתנהגות הזאת. מי שרוצה להאכיל את הטרול מוזמן.

justchip

New member
לא צריך להביע דעה נגדית כל הזמן

רק כדי להוכיח לעצמך ולאחרים שאתה בעל דעה עצמית. לדעתי זה מעיד על חוסר דעה עצמית ע"י היפוך פשוט של דעת הרב בכל נושא ואימוצה.

שבי 83

New member
אני לא רואה באמירות אומץ

אני לא מאמין לעלילות אנטישמיות על דם נוצרי במצות הפסח והן נראות תלושות מהמציאות. אחרי כל הקישורים שקראתי "המחקר" נראה פופוליזם זול וצהוב במטרה לעורר סנסציות.

אנילה1

New member
מדוע שפרופסור מכובד

שבעוד חצי שנה יצא לגימלאות מאוניברסיטה מכובדת למדי, ראש מחלקה ובן של רב מכובד, יאמר דברים כאלה? האם הוא לא חשב שדבריו יעוררו סערה כזאת? האם היה כל כך תמים? למה לא הוציא את הספר בהוצאה לאור של האוניברסיטה? למה היה צריך לפרסם אצל מו"ל פרטי? אני לא מאמינה שהוא היה חושף את עצמו לכזאת סכנת חיים (קיבל איומים לחייו), אם לא היה משהו בדבריו. אל דאגה, היום כל דבר הופך להיות פאסה כעבור שבוע. כך שזה לא משנה. בשבוע הבא יצוץ איזה בכיר אנס אחר שיעסיק את התקשורת.

ירד העולם מאיתנו???

לא הבנתי זאת . הרי גם היום כבר לא מאשימים את היהודים בדברים אלו . אז מה זה השטיות האלו ? ודווקא היום אצל הנוצרים ההדוקים יש יותר סובלנות כלפי היהודים . ע"ע הנשיא של ארה"ב בוש . ז.א. שמי שיותר נוצרי ,יותר אוהב את היהודים בניגוד מוחלט למה שהיה בעבר ובמהלך ההיסטוריה ... וגם האפיפיורים האחרונים בכלל לא עויינים את היהודים . אדרבה יוחנן פאלוס השני אהד מאוד את העם היהודי . ביקר בבתי כנסת , ביקש סליחה וגם האפיפיור הזה בוודאי כלפי חוץ אינו מתלונן על היהודים . אולי התכוונת לזה ש"ירדו מאיתנו" בנושא הסיכסוך בינינו לבין הערבים אז גם בזה צר לי לומר לך , את טועה . כי דווקא ארה"ב תומכת בישראל וכך עשתה כל השנים , ומימלא גם ההחלטות האו"ם שמתקבלות נגד ישראל [ ובצדק] אין לזה משמעות ואף אחד לא אוכף אותם . ע"ע החלטת הית הדין הבין לאומי בהאג נגד הגדר . ועוד הרבה החלטות או"ם שארה"ב עיקרה אותם בגלל תמיכתה הבלתי מסוייגת בישראל וביהודים . [בגלל יהדות ארה"ב- אבל זה כבר נושא אחר ] הרי אם ארה"ב הייתה מחליטה אחרת כל החלטה כזאת של האו"ם היינו חייבים לקיים ואם לא היינו מקבלים סנקציות כלכליות ואולי אף צבאיות כמו שהעולם עושה לאירן או לסוריה בנוגע לרצח חרירי . הכל ארה"ב מחליטה ודוחפת . ואולי התכוונת לזה שהעולם יפסיק להתעניין בסיכסוך , גם זו גישה שיטחית מאוד כי האינטרס הישראלי הוא שארה"ב ואירופה ותחנות הטלוויזיה cnn וכ"ו והעיתונים החשובים כן ימשיכו לדבר ולהתעניין בסיכסוך .

אנילה1

New member
העובדה שמנהיגים דתיים

ומנהיגי מדינות משנים את דיעותיהם לגבי היהודים, לא אומר שגם האנשים הקטנים עושים זאת. אמונות טפלות לא משתרשות ככה סתם ע"י בקשת סליחה של האפיפיור, זה עניין של חינוך ארוך מאוד. היום יש מקום לכל מיני דיעות. למשל עניין השואה, יש מקום למנציחי השואה וגם למכחישי השואה. המלחמה האמיתית נמצאת היום בתקשורת. אנחנו בתור יהודים נמצאים בצד של מנציחי השואה. כידוע יש כאלה שמכחישים אותה מכל מיני סיבות. בעיקר בגלל סיבות פוליטיות. ואנטישמיות. למרות שאנחנו לא אוהבים את זה יש מקום לכל מיני דיעות. לצערי כל הדיעות נמצאות במעמד שווה באינטרנט. יש כל מיני נוצרים. יש כאלה שמאמינים שהיהודים אשמים בצליבתו של ישו, הם אנטישמים ללא קשר למחילתו של האפיפיור. יש נוצרים שהם אוהבי ישראל, כי לפי אמונתם היהודים צריכים להיות נוצרים, כי נצרות היא הדת האמיתית. סיכום לא רע על סוגי הנוצרים כאן..

uri80

New member
היה לו האומץ לכתוב את מה בדיוק?

בינתיים מכל מה שראיתי על המדובר, הוא טוען שלא כתב בשום מקום שיהודים השתמשו בדם למצות, רק ששנאו את הגויים מאד, ושאת ההקשרים האלו למצות התקשורת האיטלקית עשתה לבדה. יש לך ציטוט מדויק שלו?

אנילה1

New member
מספר כתבות על טואף

קישור 1 קישור 2 קישור 3 ג'רוסלם פוסט http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1170359806416&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull הייד פארק-הרבה חומר http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2146155 מתוך האתר של רוטר http://rotter.net/cgi-bin/news-search/news-search-re.pl?yare=2007&file=7151.html&word=טואף ברור שלא קראתי את הספר, כי הוא באיטלקית וגם לא הגיע לארץ. וגם לא קראתי את המקורות שהמחבר בדק. מהסיבה הפשוטה שאני לא היסטוריונית ואין לי מושג ירוק באיטלקית. אם כך אני נאלצת לבדוק כמה שיותר אתרים בכדי לראות אם בכולם כתוב אותו דבר. נכון שהאתרים מעתיקים אחד מהשני. אבל בכל זאת כדאי לבדוק. עדיין אין כתבות אקדמיות על הנושא. אני מתארת לעצמי שבמשך השבוע כשהוא שוב לארץ בודאי יתפרסמו כמה מסקנות מבר אילן אין לי כוח להביא לכם אתרים באנגלית. זהו.

uri80

New member
כלומר אף אחד מאיתנו לא יודע מה הוא

בפועל כתב, הוא בעצמו טען שסילפו את דבריו ושלא כתב כלל שיהודים השתמשו בדם ילדים נוצרים לפסח אבל מבזבזים על זה מילים לריק. לגבי הפרופסור המהולל עצמו - אם את מגיעה מתחום מדעי מסוים כפי שאת טוענת (גם בביולוגיה זה תקף לענין), עולות מס' תמיהות במקרה הזה על מניעיו של אותו אדם: הוא הוציא את הספר בהוצאה פרטית. הספר יצא ללא שעבר שום ביקורת רצינית כמקובל וכפי שנהוג לעשות במאמרים מדעיים. הוא בחר לו בכוונה שם מפוצץ ותמונת שער פרובוקטיבית כדי שימשוך תשומת לב מסוימת. הנקודות הללו גורמות לי לחשוב שאו שהוא כיוון למהומה ופשוט לא הבין עד כמה היא תהיה גדולה, או שלא כיוון לכך והוא פשוט אויל במיוחד. שילוב של שני הדברים גם הוא אפשרי בהחלט. יכול להבין מדוע אביו מסרב לדבר איתו יותר.

אנילה1

New member
uri80 קשה לי לתאר

שהפרופ לא חשב שתקום סערה. אין לי מושג מה היו המניעים שלו לפירסום. במקום מסוים הוא אמר שאם הוא לא היה מפרסם, אז מישהו אחר היה מפרסם. בעולם המדעים זאת תשובה תקיפה.

למעלה