עידכון ,

0 אור 0

New member
בכלל לא הופתעתי שכתבת את זה

אני לא יודעת למה את צריכה להיעזר בניחושים. כתבתי לך כבר בדיוק עד כמה נפגעתי מכך שהחלטת לצלוב אותי, ביחוד בגלל שראיתי בך דמות מיוחדת ברגישותך, הערכתי אותך במיוחד ולמדתי ממך המון. אבל מאז כבר התחסנתי מעט. ולא - להגיד למי שקורא לי סותמת פיות צרת עין שהוא תוקף אותי, זו לא תוקפנות, זה לשים לך מראה מול הפרצוף. אם נרד רגע לקטע של ילדים בגן, אז לא רק שמעולם לא "התחלתי אתך", אלא גם אחרי שאת מתחילה , אני בדרך כלל מגיבה באיפוק או לא מגיבה. הפעם הזאת די נדירה.

freearth10

New member
הסתכלי במראה!

ואני באמת לא אחראית על הדמות שהצטיירה לך ממני ובטח שלא מהאכזבה שלך אחרי כן ומזה שאת סוחבת אותה לכל מפגש ומפגש שלי איתך. כתבתי לך כבר מספיק פעמים שאין לי שום דבר אישי נגדך ואם אני מגיבה בחריפות זה כנגד העמדות שאת מציגה, שהן לא רק שלך. וגם על זה אני כבר משתדלת שלא להגיב. הבנתי שזו כאן הרוח, לא לטעמי, אבל זה מה שיש. אולי יום אחד תנשוב כאן רוח קצת יותר הוליסטית באמת, ואז יהיה כאן יותר מקום לחופש ולפלורליזם. לא סתם בחרתי בניק שלי, זה משהו שזורם בדמי וכל פעם שארגיש שהסביבה הקרובה שלי מאויימת, אתנהג כמו כל אדם שמרגיש מאויים. הסביבה הקרובה שלי חשובה לי לא פחות מעצמי ומה לעשות, הפורום הזה עדיין נחשב בעיניי כסביבתי הקרובה. אז הנה הולכת ומתקרבת לה שנה חדשה ואני כולי תקווה שבשנה הזאת הפורום הזה יהיה פורום הרבה יותר מקבל, הרבה פחות מאופק והרבה יותר פתוח!

0 אור 0

New member
אני מסתכלת כל הזמן

ומחפשת איך לשפר את עצמי בפן האישי, ואיך לשפר את הפורום בפן הניהולי, עם כל מה שקרה בפורום בשנה האחרונה, אני באמת כבר הרבה פחות מרגישה שהפורום הוא בית שמתנהל לבד באמצעות כל חבריו, מאחלת לכולנו שהשנה הבאה תהיה טובה בהרבה

אבל כבר מזמן הופתעת מזה

ומזמן הבהרנו - שדברים שמזיקים בעינינו לא מקובלים. כמו כן לא מקובלת תקיפה אישית של מנהלי הפורום. מזמן אמרנו לך - אם לדעתך זה שגוי את מוזמנת לשלוח אלינו מסרים (לא סתם יש שלושה מנהלים לפורום וניתן לפנות לכולנו או למי שאת מרגישה איתו בנוח). אם לא אלינו - את יכולה לפנות להנהלת תפוז. אם לא לשם - אז לפורום משוב. יש כל כך הרבה אפשרויות.

hal767

New member
כנראה לא העמקת מספיק במסרים שלי

אם היית עושה זאת, לא היית כותבת את שכתבת. 1-לא טענתי שיש למנוע מהאיש להתבטא בפורום. 2-לא טענתי שדעותיו הן סיבה למנוע ממנו כניסה לפורום. 3-לא טענתי שהאיש פסול בעייני מכל סיבה אחרת. 4-כן טענתי שהאיש אינו מבקש עזרה, הוא נעול על דרך, מתעקש על דעותיו [וזאת זכותו] , אינו רוצה לבדוק תאוריות אחרות או לפחות, להקשיב לאחרים שהינם בדעות שונות משלו. הוא בהחלטה על כיוון ולא יזוז ממנה. הוא מחפש בפורום, או תשומת לב והפגת השיעמום או לשכנע אותנו בדעותיו [וזה לא מצליח לו] או שהוא טרול, הנהנה לשגע אותנו. לאחר שירשורים ארוכים, שחוזרים על עצמם, השתכענתי שדוד כפרי צודק. לכן דעתי הייתה כדעת כפרי בעיניין, שאין להשיב לו יותר.

freearth10

New member
טעית. שגיתי בהכללות,אבל

אותך אני קוראת בעיון רב. האיש נעול על דרך מסויימת, מתעקש על דעותיו וזה חלק מהבעיה שלו. אני לא נביאה ולא יודעת אם בעתיד הוא יזוז ממנה או לא. גם לא יודעת מה הוא מחפש בפורום, אולי כדאי לשאול אותו... במקום להעליב אותו. שום שרשור הוא לא בדיוק כמו השרשור הקודם. ואני בכלל לא בטוחה שאם השרשורים החוזרים היו בנושא מזון אורגני - היית באותה הדעה.

hal767

New member
שוב טעית

1-כשמדובר בטרול, לא צריכים לשתף פעולה. 2-אפשר לחזור ולרענן דיון בכל נושא, בעיקר לטובת גולשים חדשים, ואפילו למען עצמנו.

freearth10

New member
אתה בטוח?

אולי זה אתה שטעית??? 1. הוא לא טרול. הוא אדם שמחפש פתרון לבעיותיו. לא מוכן עדיין לקבל את הפתרונות שהוגשו כאן. זה עדיין לא אומר שהוא לא מחפש אותם. 2. אם אפשר לחזור על נושאים שכבר עלו אז מה אתה כל כך מזדעזע מחזרה על נושא שאדם הגיוני העלה?

hal767

New member
כן.

הוא לא מחפש פתרונות. הוא נהנה מזה שיש לו בעיות, ובכך זוכה לתשומת לב. אפשרות שניה היא שזה טרול ששמח לשגע אנשים. אני לא מזדעזע בכלל. אם את נהנת להמשיך לדון איתו, אני לא מתנגד. שנה טובה. דוד כפרי, אני איתך בעיניין הזה.

freearth10

New member
לדעתי

ותאמין לי שיש לי על מה להסתמך. הוא כן רוצה להבריא. מי בעצם לא רוצה זאת?. השאלה מהי בריאות לדעתו, מהו כבר עבר בגלל מצבים בו הוא היה נתון,מה הוא הסיק מזה. מה הוא עושה עם זה היום ולמה. והנה שני אנשים מסתכלים על אותו הדבר ורואים דברים שונים עם הדגשים שונים. מי טועה ומי צודק - רק ימים יגידו. ואני לא צריכה את האישור שלך. מצידי אתה יכול גם להתנגד. אני לומדת מכל אדם משהו, כן, גם מאדם הגיוני. שנה נפלאה גם לך,
מאיה

hal767

New member
תזונה לחולי סוכרת

שיטת הריפוי הטבעוני, ההיגיינה הטבעית, אינה עוסקת רק באיזון רמת הסוכר בדם החולה, אלא בעיקר בריפוי הגוף מהמחלה. הפירות הם חלק מתפריט חולה הסוכרת, שאחרת אי אפשר לרפאו. דווקא דגניים מצמצמים או מוציאים מהתפריט, כי הם דורשים הרבה עבודת לבלב לצורך פרוק העמילנים שבהם. הפירות חייבים להיות אורגניים, והתפריט חייב להיות מותאם במדוייק למקרה.

תגובה,

izackv , מחקר בלינק , ראיתי עוד מחקרים דומים אפילו של הווארד. שמקשרים בין רמה גבוהה של סוכר ממוצע מעל 83 לסכנה להתקפי לב. תפוחים לא גורמים לסכנת מוות ובטח שלא מידית אבל צריכה של יותר מדי פירות בטח שלא בריאה כי משפיעה על הסוכר אצל כולם. הימנעות משומן רווי שהוא השומן הטבעי לאדם בגלל שנמצא בחיות שאנשים אכלו וכאשר אנחנו אוכלים פחות שומן אנחנו אוכלים יותר סוכר . כי אי אפשר להסתפק בכל מקרה ב 100 גרם חלבון ללא שומן וללא סוכר . freearth10, את צודקת בקשר למחקרים אנשים פשוט מנסים להסתיר מעינים את הקשר החזק בין תזונה לבריאות. הגבלת המתוק ? אז מה ההבדל בין אכילת פרי לאכילת לחמניה גם עם היא עשויה מ 7 דגנים ? לענין השני , הגבלת מתוק אין מזה כל רע תרביות שלמות של אנשים אכלו כלום מלבד בשר .

freearth10

New member
יותר מידי

זו כאן מילת המפתח. יותר מידי מכל דבר הוא לא בריא גם אכילת פירות, גם דגנים, גם שומנים גם... לא יודעת מה היה בתרבויות אחרות מה היתה תוחלת החיים שלהם ומה איכות חייהם. אם נחזור להסטוריה האדם לא נולד כחיה טורפת, אחרת היו לנו שיניים יותר חדות. לקח לו זמן עד שהוא למד להכין כלי נשק ולצאת למלחמה נגד החיות ולאכול את בשרן. עד אז אני משערת לעצמי שהוא היה צמחוני.זה מבחינתי מקורו של האדם. הפסקתי לאכול בשר כשהבנתי שעם כל נגיסה ונגיסה אני אוכלת גם את הרצח של שבט אחד על ידי השבט האחר ואני לא רוצה להיות המניע לרצח הנמשך. ומחקרים כוללים גם את המחקר שאתה הבאת, למרות שבמקרה הזה אני מסכימה עם תוצאותיו. ובכל זאת, איך הגעת למסקנה שמתוק זה רע לכ-ו-ל-ם. ודרך אגב מה היה לפני שגילו אצלך את הסכרת? האם אכלת מתוק? כמה?

אכלתי המון מתוק , גלידות

על ימין ועל שמאל ופיצות ופסטות ואורז ..... לא אכלתי כמעט שומן וחלבון . אגב , נכון אבות אבותינו בסבאנה היו צמחונים רק שהתחילו לרדת מהעצים התחילו לצוד ויש עדיות רבות שהאדם היה ציד או לפחות אכל צייד של חיות אחרות .וזה מה שבסופו של דבר הפריד ביניניו ובין הקופים שנשארו על העצים.

freearth10

New member
טוב זה ויכוח

שהיה כאן כבר לפני שנים ואני הרבה פחות מתמצאת מזה שהוביל אותו. יכולה רק לאמר לך שבגוף שלי כשחזרתי אל הצמחונות - חזרתי אל עצמי וזה שיפר מאוד את איכות חיי - לפחות כך אני כרגע מאמינה. וזה בדיוק מה שחשבתי. אכלת המון. היום אתה מתנזר מהם והנכון בשבילי לפחות הוא קו האמצע. לאכול מתוק ולא פשוט ומידי פעם בפעם להרשות לעצמי גם הנאה "אסורה".

אפילו שאני לא בעד

תזונה צמחונית בכלל אני דווקא חושב שאם את אוהבת את האוכל ומרוצה ממנו זה הכי חשוב . מי שסובל בגלל תזונה בריאה אז איזו בריאות זאת בכלל :) מתוק ? זה לא בהכרח ענין של טעם . תפוח אדום וירוק בטעם שונה אבל מכילים אותה כמות סוכר .

izackv

New member
זה שמישהו אוכל פירות, לא אומר בכלל

שהסוכר אצלו יהיה ברמה גבוהה. אם הוא סוכרתי זה כנראה יקרה. אם לא, אז תלוי מאוד בסוג הסוכר ובכמות המדוברת. פירות מעלים סוכר קצת לטווח קצר ועוזרים בהרבה דברים אחרים לטווח קצר וארוך. שוב, שום מחקר בסכרתיים לא יכול להוות מקור אינפורמציה לאנשים בריאים! ברור שאנשים שיש לגוף שלהם בעיה בטיפול בסוכר צריכים יחס מיוחד לדברים שמכילים סוכר. אבל זה לא קשור לאנשים בריאים. גם העובדה ששומן רווי הוא השומן הטבעי לאדם היא לא עובדה שברור לי מאיפה אתה מביא אותה. אני בטוח שאתה יודע שיש הרבה יותר מחקרים שמקשרים בעיות לב לשומן רווי מאשר כאלה שמקשרים בעיות לב (אצל לא סכרתיים) לאכילת פירות מאוזנת...

נוו , לכן הבאתי מחקר על לא סכרתים.

תראי אני לא בא להיות קיצוני אם מישהו אוכל פה ושם תפוח והוא לא סוכרתי אז לא כל כך נורא . אבל הבעיה היא שאנשים פוחדים פחד מוות מביצים וחמאה ובמקום זה אוכלים פירות ולחם מלא שכולו סוכר. אין שום מחקר אמיתי שבאמת אומר ששומן רווי מסוכן כי הוא היחד שנמצא בטבע ולא צריך לעבד אותו כמו השמן הצמחי(המזוכך) המתועש או הפחות מתועש (כתית).

freearth10

New member
וכל דבר שנמצא בטבע

הוא טוב? הנה חזרנו אל התפוח...
אדם בריא טוב לו שיאכל אוכל מאוזן. הוא לא צריך לבחון כל מה שנכנס אל פיו בתנאי שהוא אוכל את כל אבות המזון, נהנה מסביבה אוהבת, בה יש לו מקום לגדול ולתת מפירותיו העסיסייים גם לאחר.

לא ,

שומן וחלבון טובים סוכר לא :) איזון זה ענין של הגדרה . פרמידה המזון המפורסמת משרתת את חברות המזון ולא את האנשים שצריכים לאכול בשר.

למעלה