עידכון ,

freearth10

New member
הוא לא הפתרון שלך

הפתרון הוא כאן. החולשה שלך - ניסיתי לאמר לך את זה כבר כמה פעמים, היא בשורשים שלך ובקשר שלך אליהם. כל זמן שזה לא יטופל תצוץ כל פעם בעיה אחרת. אכילת שורשים,חשיפה לצבע האדום, הקשבה למוזיקה של מארשים ודרבוקות התעסקות בגינה...יכולה להעיר את הצאקרה הרדומה אצלך, צאקרת הבסיס.

מוזיקה זה דבר נהדר אבל אני

מחובר לקרקע וחושב שאם יפתרו בעית העיקול הכל אצלי יסתדר. תכלס , כל פעילות גופנית הופכת אותי לממש רזה וחלש.

freearth10

New member
ואיך הקרקע שעליה אתה עומד?

האם היא יציבה, בטוחה, מחוברת אל השבט בו אתה חי? מזרימה וזורמת, נותנת יד לאחר וסומכת על היד שמוגשת לך? אם האדמה (השלד) לא יציב הדברים שיתעכלו יהיו מעוקלים ועקומים. ומוזיקה זה אכן דבר נפלא וחבל שאתה כך מבטל את ערכה.
מאיה

freearth10

New member
אתה יכול קצת לפרט

על הקשר הזה בין דגנים ופירות והתקפי לב, כי אני באמת עוד לא שמעתי על קשר שכזה. אני יודעת שפירות הם מקור לויטמינים מן הטבע ואני דווקא מקפידה לאחרונה לאכול יותר פירות ופחות סוכר לבן. מתוק הוא אחד מצרכי הגופנפש שלנו ולהתנזר ממנו לחלוטין - לא נשמע לי דבר בריא.

תודה על הנסיון להבין דעה שונה משלך

הסיבה : סוכרת גורמת להזדקנות הלב ב‭15-‬ שנים חוקרים קנדים שאספו נתונים מ־380 אלף חולי סוכרת תושבי מחוז אונטריו בקנדה מצאו שחולי סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר למחלות לב 15 שנים מוקדם יותר מאנשים שאינם חולי סוכרת. גברים חולי סוכרת מגיעים לסיכון גבוה למחלות לב כבר בגיל ‭,41‬ ונשים מגיעות לסיכון הזה בגיל ‭.47‬ עוד מצא המחקר ששיעור התקפי הלב בקרב חולי סוכרת בני 20־49 גבוה עד פי 40 מאשר באלה שאינם חולים. לאור הממצאים המליצו החוקרים ׳לתפור׳ לחולים טיפול מניעתי מתאים, שכולל בקרה קפדנית על ערכי הסוכר ובדיקות מוקדמות לאיתור סימנים ראשונים למחלות לב וכלי דם. מתוך : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3343987,00.html אני כותב : סוכר לא משנה מה מקורו לא גורם לבריאות , ואם פוחדים משומן בהכרח אוכלים יותר סוכר . אם פוחדים ממחסור בוטמינים בגלל אי אכילת פירות אפשר לאכול ירקות. גם לחם מ - 7 דגנים מכיל אותה כמות של סוכר כמו לחם רגיל.

freearth10

New member
מבט קצת שונה על סכרת

אישית, אני לא חסידת מחקרים. האדם הוא בע"ח מאוד מורכב והמחקרים בודקים נקודתית תחום מאוד ספציפי בחייו ולכן לא פעם קורה שמחקר מסויים סותר לחלוטין מחקר אחר. המחקר שהבאת מדבר על חולי סכרת. הוא מדבר על הקשר שביניהם ובין מחלות לב. איך מהמחקר הזה הגעת למסקנה שפירות הם סכנה??? מתוק הוא אחד מהטעמים הבסיסיים בחיים, טעם אותו לא הייתי רוצה להוציא מחיי. לדעתי אפילו הסוכר הפשוט שלכאורה גורם לנזקים - יש בו מקום בחיינו, לא על בסיס יומיומי, אבל כשחוגגים, לא הייתי רוצה לוותר על טעם הגן עדן הזה.הוא חלק מהחגיגה הזאת. אם פוחדים משומן אוכלים בהכרח יותר סוכר? גם את זה אני לא יודעת מאיפה יש לך. כל דיאטות ההרזיה (=הפחתת שומן) מדברות קודם כל על הורדת כל המתוק והגבלת הפירות. ודרך אגב, אני מסכימה עם המחקר, אבל רואה אותו מנקודת מבט שונה. אנשים שחולים בסכרת - המתיקות שבחייהם נפגמה וכשהמתיקות נפגמת והחיים הם כבר לא וואו, אלא יותר אאוו, כמה זמן נוכל לשאת את הסבל הזה מבלי שהחיות(בשורוק) שבנו תיפגם? אני לא רואה בתזונה את הגורם האחד והיחיד להמשך חיים בריאים. הוא רק נדבך אחד בתוך אותו המכלול הגדול והתעסקות רק עם האוכל יותר פוגמת מאשר עוזרת.

izackv

New member
זבוב בלי רגליים, לא שומע.

כן, סכרת מעלה סיכון לבעיות לב. איך זה קשור לאכילת פירות אצל אנשים בריאים? איפה יש מחקר מדעי שטוען שאכילת פרות מזיקה ללב (עבור אנשים בריאים)? מי שיוכל רק תפוחים בלי שום דבר אחר, ימות בגלל תזונה לקויה. האם זה אומר שתפוחים מסוכנים לבריאות וגורמים סכנת מוות? אתה כנראה מזיק לבריאותך בהצלחה רבה, כותב בשם אטקינס (זצ"ל) דברים שלא בטוח שהוא אי פעם באמת אמר, ומעלה כאן טענות כביכול מוכחות. היה לי מורה לאינפי שאמר שתמיד כשתלמיד מתחיל תשובה ב"ברור ש..." זה אומר שאין לא מושג איך להוכיח. אצלך הכל ברור ואלפי רופאים תומכים בדעותיך. אבל איפה הרופאים האלה מתחבאים והאם הסכנה האיומה שבפירות ודגנים שאתה מדבר עליה רלונטית לאנשים בריאים או רק לסכרתיים?

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif ודרך אגב גם לחולי סכרת

מותר ואף מומלץ לאכול דגנים מלאים, ואפילו פירות במידה ניתן לאכול לעומת זאתף חולי הסכרת המאוזנים והבריאים יחסית שאני מכירה מקפידים מאד להמנע משומנים רוויים

די להאכיל טרול!!!

אור, סליחה שאני משרשר אליך אבל מישהו באמת לוקח אותו ברצינות? איך זה שכל פעם שהוא נכנס לכאן הריטואל המגוכח הזה חוזר על עצמו? אולי די? (מכוון לא לאור אלא לכל מי שטרח לענות ל"אדם הגיוני")

freearth10

New member
זו האפשרות האחת והיחידה?

אז נכנס לכאן אדם שסיפר סיפור ולא מוכן לקבל את רוב הדברים שהצענו לו, אבל הוא חוזר לכאן שוב ושוב. אולי הוא באמת מחפש כאן משהו? משפטים כמו: קשקוש, אה שכחתי שזה אתה - היית אומר למטופל שלך שלא מוכן לקבל שום מגע ממך ושום עצה שלך? לפי הסיפור שלו הבן אדם התנתק מהקשר הכי בסיסי בחיים והנתק הזה בא לידי ביטוי ברמות שונות, גם בחוסר היכולת שלו להתנתק ממה שהוא חושב שכל כך עזר לו. לא מבינה בטרולים, אבל מאחורי אדם הגיוני מסתתר אדם ואם הוא כאן מן הראוי שנתייחס אליו. לא צריך לקבל את דבריו או לנסות לשכנע אותו, אבל אפשר להקשיב לו. מה כל כך הקפיץ אותך בו? היו (ויש
) כאן אנשים שעם דרך חייהם,מחשבותיהם אתה לא מסכים ולא קראת להם טרול. אז מה בדבריו/מעשיו של אדם הגיוני הפך אותו לטרול???

הי , אני ממשיך לכתוב כאן מסיבה

מסוימת שהיא שהייתה התענינות וביקשו אנשים שאדכן בקשר למצב בפעם האחרונה שכתבתי. ולכן עידכנתי בקשר לבדיקה שעשיתי ויתכן שאני קרוב יותר לפיתרון הבעיה ובהחלט אני מרגיש כאילו שהמזון לא נספג כבר הרבה מאוד שנים.

לא אמרתי קשקוש

כן אמרתי טרול: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=10&a=6&c=0&sc=0&ssc=0 לפי ההגדרה הוא מתנהג כטרול, אפילו אם אין לו כוונה רעה - אבל לא זו הסיבה להפסיק להגיב לו. הסיבה היא שכל תשובה שהוא מקבל כאן רק גורמת לו להתבצר בעמדתו עוד יותר, וזה מזיק לו. אם נעזוב אותו למחקריו, בעצמו יגיע למחקרים שיביאו אותו לאמת - או לבית חולים לאשפוז כפוי, שם ממילא יאכילו אותו מה שהוא צריך בלי לשאול אותו שאלות (כנראה דרך זונדה). כל עוד אנחנו עונים לו, אנחנו מרחיקים את היום בו הוא יגלה בעצמו את האמת, או יימאס לו ויפסיק להטריד כאן. ובתשובה לשאלתך, אם יגיע אלי מטופל שלא יהיה מוכן שאגע בו ולא יהיה מוכן לקבל ממני שום עיצה, לא תהיה לי שום סיבה לדבר איתו על מצבו. על פילוסופיה ומוזיקה והיסטוריה ואמנות וכל דבר אחר, בכיף - אבל לא על רפואה ולא על מצבו.

freearth10

New member
ככה במהירות שכזאת אתה מוותר?

אנחנו אף פעם לא יודעים מה מהמילים שלנו נוגעים באחר. הוא בא לכאן ומספר. זה אומר שהוא מחכה לתשובה, אחרת הוא היה פונה לפורום אחר. לי זה לא נשמע כמו הטרדה אלא כמו חיפוש תשובה ובבית חולים אני ממש לא בטוחה שיאכילו אותו במה שהוא צריך. כשאין ברירה גם מוזיקה ואמנות היא דרך להגיע אל מטופל. יש לי מטופלת שחודשיים-שלושה היא פשוט היתה רובוט. הגישה ידיים, עשתה כל מה שאמרתי מבלי להיות שותפה והטיפול כמעט ולא התקדם. ביום שהחלטתי או ש... או ש... חל פתאום השינוי ומאז היא עושה קפיצות שכאלה שלא הגיוני שיקרו, אבל היא פשוט עבדה על זה. זה נשמר באיזשהו מקום וחיכה שהיא תסכים לקבל. ואותו התהליך יכול יום אחד לקרה גם לאדם הגיוני ואני לא הייתי מרימה כל כך מהר ידיים. אני יודעת שלא אתה אמרת קשקוש וסליחה שהדבקתי את זה אליך. וכן, לא להגיב זה עדיין הרבה יותר סימפטי מלזלזל בדעותיו של האחר.

בסיפור שלך, השנוי קרה ביום בו

את החלטת שזהו זה - או התקדמות או סיום. מענין מה היה קורה אילו היית מחליטה חודש יותר מוקדם, או חודש יותר מאוחר... במקרה הזה, שוב, לדעתי הבעיה היא לא רק מצבו של "אדם הגיוני" אלא העובדה שכל תשובה שהוא מקבל כאן רק מחמירה את מצבו (בגלל הבונקר). במצב כזה, בהחלט נראה לי שעדיף לא לענות לו, אלא להשאיר אותו למצוא את התשובה בעצמו. אין סיכוי שהוא יקבל תשובה של מישהו כאן. רק כשיגלה את האמת בעצמו, יוכל להאמין לה.

freearth10

New member
אתה כבר שפטת אותו

החלטת שאין סיכוי. ואני מאמינה שהסיכוי תמיד קיים ואנחנו אולי אבן קטנה בדרך של אדם הגיוני אל האמת שלו.

תראה , מה קרה לקלינטון

לאחר כל התזונה הבריאה שלו. http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/msid-839419,curpg-1.cms להזכירכם הוא אכל תזונה מאוזנת . פחממות הם סכנה .

freearth10

New member
מה קרה לקלינטון?

פחמימות/סוכרים/שומנים... הם לא סכנה כאשר הם נצרכים בכמויות מאוזנות. הסכנה היא בחוסר איזונם בתפריט היומי. ולמה אתה חושב שמה שקרה לו הוא בהכרח בגלל התזונה שלו? אולי יש סיבה אחרת לנפילתו?

למעלה