עזרה

kobi wan kenobi

New member
אתה יודע במקרה מז זה

sap? אני יודע שזה סוג של נשק ומה זה porpoise? אני יודע שזה סוג של חיה מימית

ננסק

New member
תשובות:

דבר ראשון, הכר את מורפיקס: http://www.morfix.co.il/ זהו מנוע תרגום למילים נפוצות מאנגלית ומעברית. Porpoise, למשל, הוא זן של דולפין. Sap הוא נשק חבטה פשוט, בעיקרון ענף עץ עבה או שקית עור בינונית המלאה בחול דחוס. משתמשים בו כדי לחבוט באחורי ראשו של אדם במטרה לעלף אותו במהירות. אם אני לא טועה, במו"ד הנשק הזה גורם לנזק הכנעה בלבד.

DDN

New member
לא נבוט.

נבוט הוא מקל עץ. האח הפחות מתוחכם של אלת עץ. SAP, ידוע גם בשמו בלאקג'ק. כמו שננסק כתב, זה שק עור מלא בחול דחוס, שנועד להכות את ראש היריב.

DDN

New member
לא בדיוק אלה.

זה אם כבר אלונת. לקרוא לזה אלה יהיה הגזמה פראית לדעתי. למה לא לקרוא לזה בלקג'ק וזהו?

אכן

זה נראה כמו קלשון קטן, בגודל של פגיון, שהחוד המרכזי שלו הרבה יותר ארוך משני האחרים. זה נשק שמככב הרבה בסרטי נינג'ות (אאל"ט לאחד מצבי הנינג'ה היו שניים כאלה - שכחתי את שמו, נו זה עם הסרט הכתום של המתנחלים על הראש) אבל במקור הוא נועד לקצירת אורז או משהו.

kobi wan kenobi

New member
אלה לא מזלגות, אלה סכיני נינג'ה!!

ולצב ההוא קוראים רפאל, והוא היה בכלל עם סרט אדום, הכתום הוא של מיכאלנג'אלו, שהשתמש בנונצ'אקה

אלו לא סכינים

סכינים נועדו לחיתוך, והדברים הללו נועדו לדקירה, ובמקור - לתפיסת גבעולי אורז, בדיוק כמו מזלג. ובאמת לא זכרתי איזה צב לבש מה - ראיתי את הסרטים לפני שנים רבות, כשהייתי קטן. אני מתאר לעצמי שאם הם היו פופולריים היום כמו אז, אז כבר מישהו היה מתחכם ומוציא סטיקר עם תמונה של מיכלאנג'לו בעל הסרט הכתום בצד אחד, וספלינטר בזקנקנו ובכיפה גדולה בצד השני, ואת הכתובת "צב נינג'ה אמיתי לא מגרש יהודי".

0Pandemonium0

New member
הוא לא אמר קצירה, הוא אמר תפיסת

גבעולי אורז, מה שנכון, עד כמה שאני יודע. ורק כדי להבהיר כאן את ה"מושג" שהכנסת, kama זה פשוט "מגל" ביפנית. אין צורך סתם להמציא שמות חדשים.

DDN

New member
וגם לאלקטרה היו כאלה.

אלקטרה דמות הקומיקס הכוונה.

DDN

New member
שוריקאן זה מה שזכה בפי העם לשם

"כוכבי נינג'ה". אבל לא מתרגמים את זה. שוריקאן זה שוריקאן. כוכב נינג'ה הוא ההסבר.

The Evil Rabbit

New member
שוריקאנים *אמיתיים* הם לא בצורה של

כוכב. הם יותר כמו עפרונות עבים ממתכת. (זה לפחות לפי המורה שלי באייקידו)

DDN

New member
לא יודע מה אמיתי ולא.

אבל הציור ליד שוריקאן בספרים, זה מה שהיינו מכנים "כוכי נינג'ה".

Nihau

New member
זה נקרא טורפדו, לא שוריקאן

הם שוקלים בערך קילו וחצי ומחודדים בשני הקצוות. השוריקאנים הפרמיטיביים היו עשויים שניים כאילה בצורה של + והיית זורק אותם כמו הטלת בומרנג הם היו גדולים. השוריקאנים המאוחרים יותר הפכו לכוכבים הדקים הנזרקים מבין שתי אצבעות. ואז עדיף היה לצפות אותם ברעל כי הם לא היו שווים הרבה נזק... ואם היה אפוד או שריון הכי פשוט הם כבר היו מאבדים את רוב היעילות שלהם. ממש לא מה שרואים בסרטים..

Shadowmage

New member
שוריקאן לא נועד להרוג

הוא גם לא נועד להעביר רעל. יהיה מאוד קשה להעביר כמות טובה של רעל ע"י שיסוף כמו שמבצע השוריקאן - שלא לדבר על הקושי במציאת רעל טוב שלא מתפרק בחשיפה לאוויר, מגיב מהר עם הדם וכו'. יש רעלים כאלה (קורארי הוא דוגמה טובה) אבל רובם לא משהו שהיית רוצה לשים על דבר עם חודים שאתה מחזיק ביד. המטרה האמיתית של שוריקאן היא להסיח את דעת האויב. שנייה לפני החלפת המהלומות הראשונית מטילים את השוריקאן לכיוון הפנים. אפילו יריב משוריין ימצמץ או יחסום משהו שעף לכיוון הפנים (זה אינסטינקט) ובשנייה שדעתו מוסחת...

למעלה