עזרה

• פותח הנושא club1
  • פורסם בתאריך

club1

New member
עזרה

סעיפים 292 ו313 לחוק העונשין הם עבירות התנהגותיות או תוצאתיות תודה

ענת פ.

New member
292 התנהגותי ו313 תוצאתי

ב-292 לא נדרשת כלל תוצאה, אדם נותן שוחד (או לוקח שוחד) *בכוונה לגרום* לתוצאה מסוימת אך אין זה משנה אם היא התקיימה או לא - במקרה זה אין זה משנה אם עוותה התוצאה של התחרות שבגינה ניתן השוחד. 313 דורש הפסקת היריון - *מפסיק היריון* שווה ל*מביא להפסקת היריון*. נדרשת כאן הפלה בפועל... איך זה היה, בסדר?

club1

New member
אם כך...

אז בסעיף 313 מהו הרכיב ההתנהגותי, התוצאתי והקש"ס. תודה

ענת פ.

New member
אתה בטוח שניסית לבד?

אולי עדיף שתראה מה אתה לא מצליח להבין ואז תשאל בצורה יותר ממוקדת?

club1

New member
אוקיי...

לדעתי "הפסיק" זה גם התנהגותי וגם תוצאתי קש"ס- לא מוצא ואני לא חושב שהעבירה היא עבירת מטרה

תותי128

New member
תובנות להחלפה

ממה שביררתי עד כה, וכן, גם אני עושה את אותה עבודה, 313 יכול להיות גם וגם משהו בסגנון של גניבה. מה שזה אומר ש"הפסיק"- הוא גם תוצאה גם ק"שס וגם התנהגות השאלה היא אם זה אפשרי. מצד שני, אם זה רק התנהגותי אז זה כבר הרבה יותר פשוט אני אשמח לתשובה של מישהו שמבין יותר ממני.... וגם אני בטוחה שזו לא עבירת מטרה.

בואו נעשה סדר בדברים

1. מדובר בעבירה תוצאתית, ולא עבירה התנהגותית- נדרשת תוצאה של "הפסקת ההריון". כך למשל, אם אלמוני נתן פלונית כדור שאמור להפסיק את ההריון- אך היא לא לקחה אותו/הכדור לא השפיע- הרי שהוא יועמד לדין בניסיון לעבור את עבירה ס' 313, ובכל מקרה ברור שלא ניתן יהיה להרשיעו בעבירה זו- שכן התוצאה לא התקיימה (פלונית עדיין בהריון...) כמובן, שכאשר מדובר בעבירה תוצאתית יש להוכיח (בנוסף לשאר התנאים- הוכחת היסוד העובדתי, היסוד הנפשי וכו') את קיומו של הקשר הסיבתי בין הפעולה שבוצעה כדי להביא להפסקת ההריון לבין הפסקת ההריון. 2. באשר ליסוד הנפשי של עבירה זו. זו לא עבירת מטרה, ולא כוונה... זו עבירה שהיסוד הנפשי בה הוא מחשבה פלילית. שימו לב שבסעיף כתוב: "ביודעין" (ולא כתוב במטרה ל... בכוונה ל...) הדבר נאמר במפורש בס' 90א לחוק העונשין "ביודעין" (או מונח בעל משמעות דומה)- יתפרש כמחשבה פלילית כאמור בסעיף 20(א). כלומר, בסה"כ נדרשת מודעות לטיב ההתנהגות/לקיום הנסיבות (וניתן להחיל דין עצימת עיניים במקרה של חשד) וכן צפיית האפשרות שהתוצאה של הפסקת ההריון תתרחש (קשר סיבתי עובדתי וקשר סיבתי משפטי). מקווה שהובן, ושיהיה בהצלחה.

תותי128

New member
עד פה סבבה

כל מה שאת אומרת זה נחמד אבל זה לא משהו שלא ידענו. הבעייה שנתקלנו בה מראש היא בניתוח הטכני של היסודות בסעיף (התנהגות, נסיבות, ק"שס, תוצאה) כמו שאת יכולה לראות הנוסח שלו קצת בעייתי ופה נתקענו אם את יכולה לעזור בזה זה ייהיה נהדר

למעלה