טוב בואי אני אסביר לך, כדי שיהיה ברור!
במחלקה שלי מלמדים מתרגמים ומתורגמנים שעובדים כבר 30 שנה ויותר במקצוע ראש המחלקה תרגמה בע"פ (יעני, היא מתורגמנית) במשפט אייכמן, היא מתרגמת המון ספרים, היא מתרגמת את הספרים של אתגר קרת (ולא מעניין אותי אם את אוהבתא תהספרים שלו או לא, סתם זרקתי שם של מישהו מוכר שכותב ומתרגמים ותו לאנגלית) - זה רק מראה לך כמה היא טובה ו... כמה זמן היא כבר עוסקת במקצוע. לא! לא הסבירו לנו ללכת לפורומים ולשאול רק לצרכי לימוד - אלא כדי ללמוד איך עובדים בעולם הגדול! תואר שני במחלקה לתרגום באוניברסיטת בר אילן זה *ה*מקום ללמוד ובעצם במשך שנתיים לצבור ניסיון תעסוקתי (כי אנחנו כל הזמן, אבל *כל הזמן* מתרגמים וה"לקוחות" שלנו זה בעצם המרצים שלנו) כן, אני די לוקחת את דברי המרצים שלי כתורה מסיני, כי ככה עובדים בעולם הגדול. כבר הפניתי אותך לפורום "תרגום ועריכה" בתפוז (זה לא רחוק מכאן) כדי שתראי איך "מתרגמים מקצועיים" עובדים... כולם שם מתרגמים אשר עובדים במקצוע למחייתם ותראי איזה פלא - הם עוזרים אחד לשני.... חס וחלילה "מנצלים" אחד את השני ולא מרויחים גרוש על זה (מאחד לשני)... הם עושים את זה מתוך אהבה למקצוע והרצון שיצאו תרגומים טובים לאוויר העולם. אל נא תשווי את המרצים באוניברסיטה למורים בבית ספר (כבודם במקומם מונח) ובטח ובטח אל תדברי על מחלקה לתרגום, שאת לא מכירה את מלמדיה. ההבדל פה הוא שמרצה "רגיל" הוא בראש ובראשונה חוקר ואח"כ מרצה ולכן אולי צורת הלימוד שלו "מוזרה" ואול לא תמיד נכונה. המרצים במחלקה לתרגום בבר אילן (שאגב, זה המקום היחיד בארץ לעשות בו תואר שני בתרגום) קודם כל עובדים במקצוע (כבר 30 שנה, אמרתי?) ואח"כ מלמדים... ולמה הם מלמדים? כדי שייצאו מתרגמים טובים והמקצוע יקבל את הכבוד הראוי לו (שמן הסתם עדיין אין לו כי את עדיין לא מבינה עד כמה קשה עבודתם של מתרגמם ומתורגמן [מתרגם - בכתב, מתורגמן - בע"פ ולא כמו שאת וגיליאנה מתעקשות כל הזמן, פותח השרשור הוא מתרגם, לא מתורגמן]) להיפך, אחד הדברים הבסיסיים שמלמדים אותנו זה שצריך להיות בקשר טוב עם הלקוח, קרי, יחסי אנוש... מה הקשר לשרשור בכלל? חלאס כבר לשפוך את כל חולי העולם והארץ על השרשור המסכן... פותח השרשור לא אחראי להם ואגב, הוא כבר הסביר שעד שהוא קיבל פה תשובה, הוא כבר סיים את התרגום ושלח אותו הלאה, ככה שניצול ממש לא היה כאן, כי הוא בסוף לא קיבל מזה תועלת בכל מקרה...