עזרה וסיכום שנה א

club1

New member
אהבתי את התגובות שלך.

דיברת לעניין. גם הקטע עם הכלב שיעשע.

אביטלי4

New member
אז הנה אני אחדש לך

קראתי בשנה א' כל פסק דין שנתנו לקרוא לעבודות, וכמו כן למבחנים. הגעתי כל השנה ובאמת שלמדתי מעל ומעבר. השאלה הזאת מגיע ממקום אחר, מקום שבו יש שיעורים שפשוט במילים עדינות ביזבזתי את זמני לשווא מאחר והנוכחות לא מועילה למבחן. זה שאלה מאוד חכמה ורק בגלל שאני מכלכלת את זמני אני שואלת אותה, ואני לא אבוא ואסתכל על מרצה שיספר לי את ההסטוריה כשאני יכולה ללמוד את זה לבד, חבל על הזמן שלי ושלו!

sacrament

New member
אז הנה לך עצה

בואי לכמה שיעורים הראשונים בכל קורס ונסי להבין לבד האם יש ערך מוסף לשיעור. כשאת שוקלת את הדברים עם עצמך נסי להכניס גם פרמטר שאינו קשור לציונים ותשאלי את עצמך האם הקורס יכול להועיל *לך* ולא לגיליון ציונים. במאמר מוסגר, אספר לך שהיו לפחות 6 קורסים מפי 5 מרצים בפקולטה שהצליחו לשנות אצלי סדרי חשיבה ומאוד השפיעו עליי. מאוד נהניתי לבוא לכל שיעור ולשמוע את מה שיש להם להגיד בנושאים שונים ואת איך הם חושבים ולדעתי למדתי מהם המון (בשביל עצמי, זה לא השפיע על הציון בכלום). אולי יתמזל גם מזלך, מי יודע... מצד שני, היו גם קורסים שעשו עליי רושם הפוך וגרמו לי לא להגיע יותר ואפילו לבטל את הקורס.

2_be

New member
הדבר החשוב היחיד הוא המבחן?

מניסיוני, הרבה פעמים אפשר לצבור מהשיעורים ידע שלא רלוונטי בכלל למבחן. אני רואה בכך שלמדתי חומר שהוא לא למבחן ערך מוסף ולא בזבוז זמן... (יוצא מן הכלל - מרצה שמקריא את מחברת הקורס שלו משנה שעברה בלי שום שינוי או דיון לכאלה באמת אין טעם להגיע)

אביטלי4

New member
מה שכתבת בסוגריים זה בדיוק מה שהתכוונתי

היו לי 3 קורסים בשנה א (תורת המשפט, משפט עברי, אנגלו אמריקאי) שהמרצה פשוט לימד בדיוק אותו הדבר משנים קודמות, ושלא נדבר על המבחנים פשוט אחד על אחד משנים קודמות, אולי חידוש של שאלה שתיים במבחן. וקורסים כאלו נקראים בזבוז זמן.

B L I M P

New member
אבל את לא היית שנה שעברה

אז זה לא שכבר שמעת את זה. מה שאת אומרת עכשיו, זה בדיוק מה שקודם התנגדת אליו - את מחפשת לבוא כמה שפחות, ומסתמכת בשביל זה על קיומן של מחברות טובות משנים שעברו. לא יודעת אלו מרצים יש לכם בקורסים שציינת, אבל אצלי תורת המשפט נורא עניין, כי אישית לפני זה (וגם כיום) לא התעניינתי כלל בפילוסופיה, ואילולא הקורס לא הייתי שומעת על זה מילה. ולא, לקרוא סיכומים לא היה נותן אותה תחושה. משפט עברי - בדיעבד, נורא התעניינתי ונורא הצטערתי שלא נכחתי בשיעורים. בקיצור, ההמלצה לבוא לכל שיעור לראות את המרצה ואז להחליט האם משתלם לבוא או לא (וכמובן אז לבדוק אם יש מחברות) היא בעיני המלצה יותר נכונה. בין היתר, כי עניין הוא דבר אינדיבידואלי, וקיומן של מחברות משנה שעברה לא אמורה להיות סיבה יחידה שלא להגיע לשיעור. ותסלחי לאנשים שמזנקים עליך - התחושה שנוצרת יותר ויותר לאחרונה היא של אנשים שנגישים ללמוד משפטים לא בשביל ללמוד, אלא בשביל להוציא תואר. זה צורם לאנשים פה (וגם לי). השאלה שלך העלתה ניחוח של מי שרק רוצה להוציא ציונים טובים, לא לבוא לשיעורים ולא *באמת* ללמוד משפטים, ורק לקבל את התעודה ולהפטר מזה.

אביטלי4

New member
תגובה חשובה!

אז לכל אלה שדואגים שיש אנשים שבאים "סתם" ללמוד משפטים הנה התשובה שלי. דבר ראשון, בואו לא נחייה בסרט כמו בסרט שהייתי חיה בו שנה שלמה. יש שיעורים שפשוט בזבוז זמן להגיע אליהם. ולא בגלל שהם לא מעניינים וכו', אלא שפשוט ניתן ללמוד אותם לבד. ואני לא בכיתה ג' שאני צריכה שיקריאו לי שעת סיפור. החשיבה הזאת נובעת לרוב, לפחות אצלי, ממקום של רצון לא לבזבז את הזמן שלי בישיבה ממושכת בהרצאה שלא רק ממש לא מעניינת אלא שפשוט חבל על הזמן שלי ושל המרצה. הייתי מאוד שמחה אם כל הרצאה הייתה מעניינת ואם היא הייתה תורמת "לחשיבה המשפטית" שלי, אבל חבר'ה אני אגיד את זה שוב, זאת לא המציאות!!! די לחיות בסרט שכל הקורסים הם בעלי אופי משפטי, ומעצבים את אישיותו של המשפטן לעתיד. המון קורסים עושים אותם כדי לסיים מכסת נ"ז לתואר ואין שום קשר בין הידע שרכשת בקורס לידע המשפטי הרחב שלך. ומעבר לזה אני אוסיף דבר מאוד חשוב, נכון שקשה לחלק מכם לקבל את העניין שיש אנשים שפשוט באו להוציא תואר, אבל אל תשכחו דבר אחד, יש כאלו שרואים את התואר לא כיעד, אלא כאמצעי שבעזרתו ניתן לעבוד במדינת ישראל בצורה מכובדת!!! ולכן גם אם יוכלו להוציא את התואר בדרך יותר קלה, אין שום סיבה שלא יעשו זאת.

morini 24

New member
תגובה לסמרט וואן

ראשית, בדיוק כפי שאביטל העידה על עצמה שהיא קוראת פסקי דין אז גם אני קוראת. אין לי מושג איך הגעת למסקנה שהיא לא קוראת פסקי דין מהשאלה שלה שבכלל עסקה בנוכחות. לי זה נראה כמו סתם פלצנות. לא יודעת איך זה אצלך באוניברסיטה אבל אצלנו במכללה יש חבורה לא גדולה אבל מאוד מורגשת של סטודנטים חכמולוגים שאוהבים להראות שהם חכמים גדולים ולהתווכח עם כל מרצה, על כל סוגיה, בלי הגיון ולחרפן לכולם את השכל שעות. לעיתים זה קצת משעשע אבל בדרך כלל זה מייגע, אני מאבדת ריכוז ועניין במתרחש. אני לומדת השנה חמישה ימים בשבוע. זאת "ההתחשבות" של המכללה בנו. אם להיות הוגנת אני בעלת מלגה ולא משלמת שכר לימוד (ורחמי על מי שכן משלם שכר לימוד אצלנו-זה מטורף!) אבל אני כן צריכה להתקיים ממשהוא. ובכנות, למרות שברור לי שיש ערך מוסף כלשהוא לנוכחות בשיעורים (למרות שברוב השיעורים שלמדתי עד היום לא ברור לי בדיוק מהו אותו ערך המוסף ותמיד קיבלתי דיווחים על מרצים משעממים ששופכים חומר ותו לא), אני מעדיפה לנצל לפחות חלק מהזמן להתפרנס. כפי שרשמתי מאז ומתמיד הייתי אוטודידקטית זה משהוא שאפיין אותי גם בתיכון ונבע מכל מיני סיבות וביניהן גם בעיות קשב וריכוז. גם בתיכון זה הלך מצויין. לגבי האכזבה שלך ממתמחי המכללה למנהל- לא יודעת במי פגשת וחבל שזה הרושם, אבל אציין לגבי עצמי שלמרות אי נוכחותי המובהקת בלימודים עד כה, אני לא איזה עצלנית וחפיפניקית. השנה אהיה חונכת של סטודנטים, חברת כתב עת, אשתתף בקליניקה משפטית ובעוד סדנה שדורשת המון שעות התנדבות. בכל זאת- סביר להניח שלשיעורים אני שוב לא יגיע.

אם יש מישהו שיודע שהשיעורים לא תורמים לו כלום

אז באמת חבל שהוא יבוא לשיעור וחבל שהוא יפריע לאחרים.

למעלה