כמה נקודות...
טוב, אז ככה: 1. קודם כל, מוזר לי שאת אומרת שלמדו מסיכומים שלך... הרי לא היית בשיעורים, אז על איזה סיכומים את מדברת?? אולי על סיכומי פס"ד, אבל אז זה לא נכון להגיד שלמדת מסיכומים שלך... הרי רוב החומר למבחן הוא לא סיכומי פס"ד. 2. אני לא אומרת שמי שיושב בבית וקורא את פסה"ד ומחברות בחינה לא ידע בסופו של דבר את החומר. אני, אישית, כן חושבת (וזכותך לא להסכים), שישיבה בכיתה נותנת משהו מעבר. מדיונים שקיימתי לפני מבחנים עם סטודנטים שקראו בדיוק את המחברת שלי, ראיתי שאני מבינה את החומר קצת יותר לעומק, ולדעתי זה כן נובע מנוכחות בהרצאה, בדיון שהיה בכיתה וכו'. הרבה פעמים כשאני קוראת את המחברת שלי לפני המבחן, אני ממש נזכרת באותו שיעור, מה נאמר, באיזה טונים, ולדעתי יש לזה חשיבות. לצערי, ההבדלים ברמת ההבנה לא תמיד באים לידי ביטוי במבחן. אבל אני לא חושבת שבאתי ללמוד בשביל המבחן. 3. גם לא אמרתי שמספיק לשבת בכיתה ולסכם, ושלא צריך ללמוד אח"כ בבית בשקט עם המחברת, המרקרים והקפה (מה לעשות, אני לא מעשנת ואין לי כלב). 4. לא כל ההרצאות הן ארוכות, משעממות ונגררות, כשכל אחד מנסה להרשים את המרצה בכמה שהוא יודע. יש גם דיונים מעניינים שניתן ללמוד מהם. אגב, ההתלהבות של כל אחד מעצמו לדעתי הולכת ונעלמת עם השנים. אצלנו זה היה בלתי נסבל בשנה א'. בשנה ב' וג' זה כבר כמעט ולא הורגש. 5. לא הבנתי את ההקשר שעשית בין לבוא לשיעורים ובין לפתוח מחברת של שנה קודמת ולהקריא למרצה בדיוק את מה שהוא אמר שנה שעברה. אני בחיים לא עשיתי את זה, ואני חושבת גם שזה די מגעיל. אני גם חושבת שלפחות חלק מהמרצים כן שמים לב לזה, ושזה לא מוסיף נקודות למי שעושה את זה. 6. איחלתי לחיילת בהצלחה בחיים האזרחיים... =) מקווה שמישהו הבין את זה, ושלא יצאתי סתם מפגרת...