עזרה בתרגום שיר

ועוד נסיון:

הלוואי שהיית פה, שובב בצד הזה של הכוכב פה איתי על המרפסת כשהבירה על הכוס נוטפת כבר ערב, שעת דמדומים ילדים ושחפים ביחד צווחים מה הטעם שהבירה עולה למוח? ואנחנו מצליחים לשכוח? בסוף מתים, לא?

hillelg

New member
נסיון משלי

שִׁיר (יוסף ברודסקי) לוּ הָיִיתָ כָּאן, יַקִּיר, נוֹשֵׁם אֶת אוֹתוֹ אֲוִיר, בְּיָשְׁבִי עַל מִרְפֶּסֶת שׁוֹתֶה שֵׁכָר קָרִיר. זֶה עֶרֶב; שְׁקִיעַת בֵּין עַרְבָּיִם, צַעֲקַת נְעָרִים וּשְׁחָפִים עַל הַמַּיִם מָה הַטַּעַם בְּנֶשִׁי לִשְׁקוֹעַ אִם בַּסּוֹף עוֹד נָתוּם לִגְוֹעַ? שִׁיר (גרסה נוספת) לוּ הָיִית כָּאן, יַקִּירָה, נוֹשֶׁמֶת אוֹתָהּ אֲוִירָה, בְּיָשְׁבִי עַל מִרְפֶּסֶת שׁוֹתֶה בִּירָה. זֶה עֶרֶב; שְׁקִיעַת בֵּין עַרְבָּיִם, צַעֲקַת נְעָרִים וּשְׁחָפִים עַל הַמַּיִם מָה הַטַּעַם בְּנֶשִׁי לִשְׁקוֹעַ אִם בַּסּוֹף עוֹד נָתוּם לִגְוֹעַ?

hillelg

New member
בכוונה

זכור לי מאלתרמן (נראה לי) הצירוף הזה, אז השתמשתי בו. הוא נראה לי פיוטי-משהו יותר. לא יודע.

מ י י ק ה

New member
מה רע בזה ערב?

ממתי זה לא עברית? רק בגלל שזה נשמע ליטראלית אנגלית? עברית באבוהא. ולא רק בגלל שמרי נפשך. אלתרמן לא לקח שם שום חרות משורר. פשוט כתב עברית.

ססילי

New member
נסיון

הלוואי שהיית איתי, יקירתי, לא בצד הכדור השני, כשאני יושב על המרפסת שותה את הבירה שלי. זה ערב: לשמש נוח, ילדים צועקים ושחפים בוכים, מה הטעם לשכוח אם אחר כך מתים?

אלי ו.

New member
התרגומים יפים, אבל האם השיר מדבר

למישהו? אולי זה אני קצת דפוק, אבל השיר לא אומר לי כלום. לא פורט על נימי געגועים, לא גורם לי לרצות בירה להתחבר לפחד מהמות או סתם לעורר רגשי הזדהות.

תּמר

New member
גם לי הוא לא אומר כלום

אבל נראה לי שיש לו הקשר כל-שהוא, כפי שרמז האפור. אולי זה חלק מקבוצת שירים, אולי צריך להכיר את הביוגרפיה של המשורר, ואז אפשר להבין למה הוא רמז. (ואולי זה סתם גיבוב מילים? לא נראה לי, אבל יש שירים שנשמעים לי כמו אוסף של מילים שלא קשורות אחת לשניה) אני מצטרפת להנאתו של גוטמן האפור מהתרגומים, יש כאן אוסף של כשרונות... ניסיון שלי, מעולם המושגים שלי
(דבר אחד בטוח - אני לא משוררת): חביב, הייתי רוצה לראות אותך כאן, במקום הזה, כשאני ת'שרת מקנפגת ולוגמת קפה כבר סוף היום, והשמש שוקעת הבנים צורכים והתינוקת בוכה מה כ"כ טוב ב-reset אם זה גורם לאיבוד מידע?

יכול להיות שזה בגלל עברי הבין-יבשתי

או הנטיה שלי לנוסטלגיה, אבל על נימי השיר פורט הייטב. יותר מכל, בגלל שזה אינו שיר אהבה (שיר אהבה בדרך, דרך אגב), לא במובן הרומנטי של המילה. הסיטואציה המתוארת בו היא בדיוק מין יום שישי חורפי נעים כזה, עם שמש, ליד הים - אפילו משהו מאוד תל אביבי, עם הבירה, וההרגשה שהאיש חסר שם, והתובנה על נוסטלגיה וזכרון...

ניסיתי כמיטב יכולתי

יקירה, לו היית איתי כאן בעולמי הקטן בעודי יושב על המרפסת הבירה עוד מעט תרוקן הנה השמש שוקעת קול ילדים ושחפים בוקע מה הטעם באובדן הדעת, אם בעקבותיו המוות רוקע? הבעיה הגדולה לטעמי היא העובדה שבירה זה במילעיל,חוץ משמות קשה למצוא מילים אחרות בהטעמה הזאת...

למעלה