עזרה בתרגום שיר

בניא

New member
אבל אם כבר מעירים

יש לכתוב אחלא עם א' בסוף ולא אחלה, לא?!

גנגי

New member
כמו "בניא"?../images/Emo2.gif

למה? מילים שעוברות תהליך של עִברות נכתבות ב-ה' בסוף מילה. אח"לה התעברתה - אם לא כשהיתה סתם שם תואר, הרי כשהפכה למוסד.

מ י י ק ה

New member
רב:

רוצה שתהיה פה חמוד בצד זה של חצי הכדור יושב במרפסת הבירה אתי ערב, שמש שוקעת נערים שואגים שחפים קוראים ומה לנו גם אם נשכח הן המוות יבוא בהכרח

isaacl

New member
מבלי להכיר אותו כראוי

לו היית עמי יקירה בצדו זה של עולם בישבי בגזוזטרה לוגם בירה זו שעת ערביים שקיעה קולות ילדים וצווחות השחפים מה טעם בנשיה אם המות לה בת לויה

מ י י ק ה

New member
אחלה פורום, לא?

רוצה אותך כאן כמובן במקום ובזמן יושב מול החוף והבירה כמן רד ערב השמש שחה קול בנים ושחפים מתערב מה תועיל שיכחה אם המוות אורב

אולי מישהו יזביר לי

כל התרגומים פה יפים מאוד, אבל אני לא מצליח להבין את שתי השורות האחרונות "מה הטעם בשכחה, אם היא מלווה במוות?" כלומר, השכחה של מה? של האהובה שאיננה? והמוות של מי? ולמה אם השכחה לא מלווה במוות יש בה טעם אבל היא מאבדת מטעמה בלוויתו? אני מרגיש שאיזה משהו אלמנטרי, אבל לא מצליח לשים עליו את האצבע. אה, ואני מבקש לא לענות תשובות בסגנון "העמימות זה כל היופי" - על זה אני יכול לחשוב בעצמי..

isaacl

New member
לדעתי

לא המוות לא מלווה את הנושא אותו הוא מנסה לשכוח. הטענה של מה טעם בשכחה אינו בנושא השכחה אלא בחווית השכחה, בחווית השקיעה והרוגע. השכחה היא נהדרת כתענוג של to let go, אבל היא נוראה כשאין אחריה דבר.

מ י י ק ה

New member
../images/Emo45.gif וגם:

אולי את החצי האחר הוא מנסה לשכוח בחצי בו הוא מצוי. פשטני, אבל האפור כבר אמר שזה מהפשוטים יחסית.

קצת רקע על ברודסקי

הכל מסתדר טוב יותר כשמבינים שליבו, בדומה נבוקוב, נמצא במזרח, והוא בלב מערב - גולה רוסי בברוקלין.

קרמיט524

New member
אם הבנתי נכון

הוא מתכוון לומר שבהתחשב בזה שהמוות בכל מקרה מגיע, יש ייתור בשכחה פשוטה. כלומר, הרי ממילא המוות הוא ה-"משכיח מספר 1", אז מה הטעם בעוד מנגנון נוסף שעושה את אותה פעולה - השיכחה? אם ממילא המוות קיים, למה לטרוח ולשכוח? קצת מסורבל, אבל אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי בכל זאת.

קרמיט524

New member
אגב, נעים מאד...

אני מיכל, הגעתי הנה בעקבות הלינק שהילל השאיר בפורום תרגום ועריכה. השיר הזה נהדר, קראתי את כל השרשור ונהניתי מאד גם מהתרגומים. אני מניחה שאת השבועיים הבאים אשקיע בנסיונוות תרגום משל עצמי...

ססילי

New member
לדעתי הכוונה בכלל

היא שעצם השיכחה היא סוג של מוות או מביאה מוות

אז איך את מבינה את המשפט

"מה הטעם בשכחה היא המוות בעקבותיה?" "What’s the point of forgetting if it’s followed by dying?"

ססילי

New member
../images/Emo12.gif לא בדיוק הבנתי מה אתה שואל,

האם נתת ניסוח חדש שנראה לך מתאים יותר להבנה שלי את המשפט? אז אדייק יותר: מה הטעם בשיכחה אם היא גוררת מוות. להבנתי השיכחה היא הגורם למוות במשפט הזה, ו"לכן" היא עצמה מעין מוות. כלומר רצף הארועים בהם קודם שוכחים ואז מתים הוא לא "מקרי" זה לא שהמוות מוציא את הטעם מ(נניח) הכל ולכן גם מהשיכחה, אלא שהשיכחה גוררת אותו: שכחת - מתת. יותר ברור? או ששאלת משהו אחר בכלל?

קרמיט524

New member
צודק...

ניסוח עקום. אני אנסה שוב: בשביל מה "היה צריך להמציא" את כל הפעולה הזאת, של "לשכוח", אם המוות, שתמיד מגיע בסוף, עושה את זה בכל מקרה? עכשיו הפעולה האת היא באמת לא רצונית, ולכן הצירוף "לטרוח לשכוח" נשמע מוזר, אבל היא בכל-זאת קיימת. אז למה בכלל צריך אותה, אם המוות ממילא משכיח הכל? יותר ברור? אם לא, אז לא חשוב
... אררר,

למעלה