עזרה בבקשה

קשתונה

New member
ואמרת את זה למישהי שקיבלה 35

על החיבור שהיא עשתה?:) וכמעט נכשלה בבגרות בספרות כי לא הצליחה לבטא את עצמה? שקלי מילים חחחח:)

א ל ו ש ה

New member
ועוד משהו....

אני מתביישת להגיד שאת (חן) פעילה באותה תנועת נוער שאני פעילה בה. תאמיני במה שאת רוצה, אבל ככה- לדעתי- מדריכה את לא יכולה להיות.

kedeman

New member
בואי ניסחף!

בסדר, אני מבין את ההתלהמות הגדולה אבל תשתדלו קצת פחות להתקיף ואל תתבישו באנשים שאתם לא מכירים לפני שאת מתביישת תני לה זכות להגיב ואל תתבישי כל כך באנשים שאת עדיין לא מכירה

א ל ו ש ה

New member
אני לא חושבת שאני נסחפת

תשלח לי שי, אבל לאף אחד אין זכות לכפות את דעתו על אחרים, ואני מצפה מאנשים שהם חניכים/מדריכים (לפי מה שאני זוכרת היא דיברה על מיונים למד"צים) לקצת יותר. לכל אדם יש את הזכות להאמין ולחשוב מה שהוא רוצה, אבל למדריכים אסור להגיד לחניכים שלהם מה לחשוב! ואני יודעת שהיא עוד לא מדריכה, אבל זאת היתה המלצה לפעולה. אז למה שכשהיא תדריך היא לא תעביר פעולה כזאת?....

kedeman

New member
לא הפריע לי מה שהגבתם לא

אם לא היו לפני מליון אנשים שהגיבו והרגשתי שזה מתחיל להיות קצת מתקפה שאף אחד לא מחדש בה - הייתי מגיב בעצמי ואומר בערך את אותו דבר אבל היא בכיתה ט הרבה מהמדריכים שאני מכיר היו אפילו חסרי ערכים לפני כיתה ט היא עדיין לא במצב שבו היא משפיעה על חניכים והיא עדיין לא פעילה בכלל היא חניכה וככזאת היא עדיין מתחנכת (למי שתהה - גם אנחנו עדיין חניכים בתנועה, גם כשאתם מגיעים לגרעין אתם חניכים לפעמים רק שאז יש לכם בנוסף גם תפקיד חינוכי) ואפשר לומר לה את אותו מסר אבל בצורה פחות פוגעת, מזלזלת ובוטה חניכים בכיתה ט לא ממש מכירים את התנועה ואת הערכים שלה ונראה לי שמספיק היה לומר לה שזה לא מקובל, למה זה לא מקובל ואולי רעיונות או תיקונים למה שהיא אמרה אבל מכאן ועד להתבייש בה?? אם היא תעשה פעולה כזאת או שהיא תרצה לעשות פעולה כזאת כשהיא תהיה מד"צית זה סיפור אחר

kedeman

New member
לא הפריע לי מה שהגבתם לא

אם לא היו לפני מליון אנשים שהגיבו והרגשתי שזה מתחיל להיות קצת מתקפה שאף אחד לא מחדש בה - הייתי מגיב בעצמי ואומר בערך את אותו דבר אבל היא בכיתה ט הרבה מהמדריכים שאני מכיר היו אפילו חסרי ערכים לפני כיתה ט היא עדיין לא במצב שבו היא משפיעה על חניכים והיא עדיין לא פעילה בכלל היא חניכה וככזאת היא עדיין מתחנכת (למי שתהה - גם אנחנו עדיין חניכים בתנועה, גם כשאתם מגיעים לגרעין אתם חניכים לפעמים רק שאז יש לכם בנוסף גם תפקיד חינוכי) ואפשר לומר לה את אותו מסר אבל בצורה פחות פוגעת, מזלזלת ובוטה חניכים בכיתה ט לא ממש מכירים את התנועה ואת הערכים שלה ונראה לי שמספיק היה לומר לה שזה לא מקובל, למה זה לא מקובל ואולי רעיונות או תיקונים למה שהיא אמרה אבל מכאן ועד להתבייש בה?? אם היא תעשה פעולה כזאת או שהיא תרצה לעשות פעולה כזאת כשהיא תהיה מד"צית זה סיפור אחר

קוד כל באמת אין לך מה להתבייש וכאלה

את יותר מידי נסחפת מכל עיניין פה.... לא צריך להגזים...!!!! כתבתי מקודם את מה שכתוב, אחרי שגם ראיתצי שכתבו שהתנועה שלנו שמאלנית.. וזה לא נכון...... ואתם יודעים ששום פעולה על שלום ודשברים כאלה לא יובילו כל כך לשום מקום.... אני עדייןלא הבנתי למה לכם לעשות פעולה בנושא הזה? הרי יש שעורי היסטוריה שמלמדים על הדתות... ואם זה בעינין לשלום.... אז .... בואו נגיד שאם אצל הערבים היו דברים על היהודים בגישה כזאת היה יכול להיות שלום.. אבל הם לא....... וכשאני אהיה מדצית אני לא הולכת להכניס לאנשים לראש את כל הפוליטיקה והחרא הם שומעים מספיק בחדשות.. אז אין מה לדאוג!

yotamstei

New member
חן יקירתי

את לא מכירה אותי, אבל אנשים אחרים כן, תסתפקי בזה. הרשי לי, ממרומי 4 השנים שיש לי עליך וכנראה שכ-60 נקודות IQ לפחות לאחל לך שתתבגרי ותחכימי והודעות ורעיונות כמו שרשמת פה בשרשור האחרון יראו לך טיפשיים וילדותיים לפחות כמו שהם נראים לשאר. בקשר ל"פעולות על שלום" ושיעורי היסטוריה, מה את באמת יודעת על התרבות הערבית? או הנה אחת יותר פשוטה- מה את יודעת על הסכסוך הישראלי-פלסטינאי? אלו הן רק שתי שאלות שניתן לבנות עליהן פעולות "שלום" מצוינות שלא יעסקו בשלום לרגע אחד, להפך- הן יעזרו לחניכים שלך (ואולי גם לך) להבין טיפה יותר את הצד השני ואם אנחנו מתעקשים להתייחס לעניין מנקודת מבט ימנית-פרנואידית טיפוסית אז ניתן לומר שהן יעזרו לחניכים שלך ללמוד את האויב ולדעת עם מי יש להם עסק. תחשבי על זה קצת, אני בטוח שעם קצת מאמץ את תפנימי את מה שכתוב פה ואולי תחזרי אלינו אדם טוב יותר, או לפחות כזה עם רעיון אחד לפעולה נורמאלית ולא גזענית (בניגוד לפעולות שאת הצעת). בברכת שלום יותם

kedeman

New member
את מי מעניין שיעורי היסטוריה?

במקה הטוב את זוכרת כמה פרטים אחר כך במקרה הרגיל את לומדת ושוכחת אחרי הבחינה הפעולות באופן עקרוני משפיעות הרבה יותר על החניכים מכל בית ספר הם גם מתחברים למדריך שלהם יותר מלמורה כך שבפעולה את יכולה להעביר להם הרבה יותר מבשיעור רק שבפעולה ברוב הפעמים החניכים גם יהנו מזה אני מקווה שאין בתנועה גם אף אחד שעושה פעולה על שלום צריך לעשות פעולה שתתן לחניכים מידע ותתן להם לחשוב על זה ולעזור להם לגבש דעה עצמית בעקבות מה שהם קיבלו ועל שיקול דעתם צריך להציג את כל הצדדים עד כמה שאפשר וזה כן משפיע מכירה את השיטה של "תעביר את זה הלאה"? תשפיעי את על שלושה אנשים, כשהם יגיעו להיות מד"צים הם יוכלו להשפיע על עוד 3 חניכים שלהם וכך הלאה!

MatanTyler

New member
בואי נגיד ש...

שכן, לפלסטינאים באמת אין גישה סלחנית כלפי הישראלים. עכשיו לרגע בואי נתעלם מכל הסיבות, צודקות או לא, שבגללן צה"ל נמצא בשטחים על בסיס יום יומי... יש? עכשיו בואי נשלוף לנו איזה פלסטינאי פעור, בן 5, אולי 6 אפילו. בבועה שאני חי בה, אין לי הרבה מושג על סדר יומו של אותו זאטוט, אבל אפשר לנחש - הסביבה שהוא גדל בה היא קצת יותר גרועה מעיירת פיתוח (אם לא נפרט מדי), ואני מנחש שגם איכות החינוך ובית הספר שלו לא משהו. כשהוא חוזר הביתה רעב, לא תמיד יש אוכל כי לא בטוח שלאמא ואבא יש עבודה, אז נאמר שהוא הולך משועמם לראות טלוויזיה (אם יש אחת בכלל), אז שוב הוא מתבאס, כי כל מה שהוא קולט זה אל-ג'אזירה. ואם הוא כבר מוציא תאף שלו מהבית, הוא כבר צריך לחזור כי הגיעה שעת העוצר. ועכשיו, בכל הרקע של הסיפור מתרוצצים לו ברחוב חיילים במדים ירוקים שאין לו מושג בשביל מה הם פה ולמה הם הרסו את הבית של החבר הכי טוב שלו. מבחינתו, ברגע שהם הולכים הכל יהייה טוב. ונאמר שכל האנשים מסביבו גם מרגישים ככה, ומטפטפים לו את זה לראש... במצבו גם את היית מפתחת סוג של מרמור כלפי "היהודים הציונים הרעים". אני מניח מאוד שרוב מה שכתוב פה הוא לא מדויק והמצב בעצם הרבה יותר גרוע. אבל הנקודה שאני מנסה להגיע אליה היא, שאת הבועה שהכי חשוב לפוצץ זאת הבועה שגורמת לנו לחשוב שכל הפלאסטינאים האלה שונאים אותנו סתם כי אנחנו יהודים. הצעד הכי משמעותי בדרך לשלום זה הבנה בין העמים! ועוד דבר חשוב, זה דבר נורא שאנשים מצדיקים את התנהגות בלתי אנושית שלהם בהתנהגות בלתי אנושית של אחר.

RMXXX

New member
אני לא יוסיף לעניין השלום כי כבר

הצגתם את זה בדרך הטובה ביותר, מקווה שחן הבינה. אבל משהו אחר אני רוצה שתביני, זה לא משנה מה הדעה שלך, גם אם את הכי ימנית קיצונית וחושבת שצריך להרוג את כל הערבים בעולם. עדיין, לחניכים שלך את צריכה, בעצם חייבת(!) לתת להם לעשות את הבחירה וההחלטה לגבי הדעות שלהם לבד. לא משנה איזה נושא את מעבירה להם. וכן כמו שהחתימה שלך אומרת, בגן נר ובכלל מגלבוע יש אנשים איכותיים, אני מאמין שגם את תהיי מדריכה איכותית, רק תזכרי תמיד לחשוב על מה שאת עושה ואומרת ואיך זה משפיע על אחרים, או במקרה הזה חניכים שלך.

אני אולי אפתיע אתכם עם התגובה:

(אבל.. איך אתה יודע שאני מגן נר???? ) חחח אני יודעת שאתם רציניים כל כך ואני קוראת בעיון את התשובות שלכם אבל לא בצורה ובטון שאתם כותבים את זה...! מה אתם בעצם מנסים לאמר לי במשפט אחד מסוכם?

RMXXX

New member
אני יודע הכל ../images/Emo98.gif

ואין משפט אחד מסכם, כתבו לך פה הרבה דברים, תקראי טוב ותפנימי.

MatanTyler

New member
אני יסכם לך

אבל תקראי את מה שכתבו לך קודם ותנסי להפנים. * בתור מדריכה - הכלל הראשון שצריך להנחות אותך זה שבחיים (!) אל תאכילי את החניכים שלך דעות בכפית, תמיד תמיד תמיד תמיד תני להם את כל הדעות סביב הנושא ושיוכלו את זה לבד! אפילו רצוי שלא תביעי עמדה מולם. * אני יודע שהיום זה ממש קשה לא לשנוא ערבים, אבל הדרך שאת מתבטאת זה בדיוק מה ששומר אותנו בתוך מעגל של אלימות. גזענות זה אף פעם (!) לא דעה הגיונית ונכונה. את יכולה לשנוא מחבלים - אבל תעשי את ההפרדה בין מחבלים לערבים/מוסלמים. תמיד תנסי לראות את כל התמונה (כדאי לך ללמוד קצת על הסכסוך הישראלי- פלסטינאי).

קשתונה

New member
חן

כדאי מומלץ ואפילו חשוב לעשות פעולות שעוסקות בפוליטיקה! באמת! גם אני...ששונאת פוליטיקה חושבת שזה חשוב. למה? לא כדי להגיד לחניכים כמה צהל עושה כיבוש או כמה הערבים מסריחים... אלא כדי לפתוח להם את הראש...לגרום להם לחשוב. אני אמרתי את זה כבר ואני אחזור על שוב... אם את עושה פעולה על ערבים...(מדציות שלי עשו את זה השבוע) את מציגה את כל הצדדים...אם זה אומר השמאל הערבי השמאל היהודי הימין הערבי הימין היהודי...הכל! ונותנת גם להם להציג את העמדות האלה...כדי שיבנו לבד את הטיעונים של כל צד... לא כדי לעשות שלום. פעולות כאלה לא יעשו שלום! ממש לא! פעולות כאלה יגרמו לחניכים לחשוב מה הם חושבים! לגבש דעה שהיא לא מה שאמא ואבא צעקו בבית על המגיש חדשות. התפקיד שלך זה להציג את זה אחרת מאיך שזה מוצג בחדשות...כי הרי אם לא אנחנו נתעסק במה שקורה במדינה שלנו...אז מי יתעסק?

כמו שקשת אמרה..

אויי לחניך שיעבור פעולה כזאת... מה שאמרת כרגע היה אחד הדברים היותר טייפשים וגזענים ששמעתי.. וגם למדריך אסור להציג דעה פוליטית לחניכים.. ואני מקווה מאוד שאם תהיי מדריכה לא תעבירי פעולות כאלה..

למעלה