עורו, כתומים

רגע רגע.

כשמדברים על ערכים בתור הוכחה לקיומו של "עם" כנראה שאין עובדות. הספרדים והפולנים קתולים. זה לא עושה אותם עם אחד.

mucool2

New member
כשמנסים לפשט הכול להגדרה אחת,

מגיעים למסקנות משונות. המציאות קצת יותר מסובכת, וככל הידוע לי אין הגדרה חד-משמעית של מהו עם. יכול להיות שההגדרה היא אכן ההגדרה העצמית שחלק מהמגיבים כאן הזכירו, ומהבחינה הזאת אין בכלל ספק שיש עם יהודי.

נראה לי

שהמדריך בגשר ניסה (בלי הרבה הצלחה
) להוכיח לך שאתה חייב לשמור על ערכים מסויימים, לא ניסה להוכיח באופן לוגי את קיומו או אי קיומו של העם היהודי. אבל מצד שני, הסמינר היה לפני המון זמן, וחוצמזה אני הייתי בסמינר אחר, עם מדריך אחר

אחר כך ניסיתי להגיע בעצמי

להגדרה כלשהי של היהודים כעם- אין כזו. המשותף כל כך מועט וקלוש, שהמסקנה היחידה היא שהיהודים מוגדרים כעם רק בתור רציונאליזציה.

mucool2

New member
מה עם ההגדרה הבסיסית ביותר?

העם היהודי הוא משפחה שקצת שתפזרה בעולם, אבל נשארה משפחה אחת - מין שבט מוזר ששמר על כמה ספרים שהזכירו לו את השתייכותו מעבר למקום מגוריו.

masorti

New member
אז יהודי כמוך אינו יהודי?

הרי מן הסתם אתה אתיאיסט, ולכן לפי תפישתך אינך שייך לקבוצה הדתית שמגדירה את עצמה כ"יהודים". אז מה אתה בדיוק? חלק מהעם הישראלי? (יחד עם אחמד טיבי, שדווקא מתעקש שהוא פלשתיני) אזרח העולם חסר הגדרה אתנית?

קודם כל, אתה יודע שאני לא אתאיסט

אני אגנוסטי. מבחינה דתית רשום לי בתעודת הזהות "יהודי", הגדרה בלתי רלוונטית עבורי. אני מגדיר את עצמי כישראלי.

masorti

New member
לא ניכנס לויכוח על אתאיסט/אגנוסט...

(אתה אתיאיסט שמשיקוליו מגדיר את עצמו כאגנוסט. אבל כרגע זה לא העיקר.) אם אינך יהודי אלא רק שייך לאומה הישראלית, האם תוכל לומר לי האם אתה ואחמד טיבי שייכים לאותה קבוצה אתנית? הרי לכל הדעות אחמד טיבי הוא ישראלי. (העובדה שהוא מוסלמי לא רלוונטית, שהרי יש גם נוצרים ששייכים לאותו עם שאליו שייך גם אחמד טיבי)

masorti

New member
זה שאתה מתחזה לאגנוסט...

לא משליך על אחרים. תוכל לכתוב "המתחזה למסורתי" אלף פעם. זה רק מצביע על אפסותך. לא מפליא בהתחשב לכך שאתה מכחיש את קיומו של העם היהודי.

masorti

New member
הוא הכניס את רצח רבין...

כשנגמרו לו הטיעונים הענייניים. כל הימין הוא ברי חמיש כשמדברים על תיאוריות קונספירציה, וכל הימין הוא יגאל עמיר כשמדברים על ביקורת פוליטית.

masorti

New member
"לא נסלח ולא נשכח"...

זה היה כנראה הומוריסטי רק כשזה בא מפי השמאל נגד כל הימין אחרי רצח רבין, אבל חלוץ לא צחק כשזה בא מפי נפגעי הההתנתקות.

mucool2

New member
קראת את

ההודעה? איפה כתוב בה "לא נסלח" או "לא נשכח"? טוב, אני פורש מהוויכוח הזה...

למעלה