עוסק מורשה

tenen

New member
הדורות השתנו בדרך יותר משמעותית ממה שאתה מתאר

הדרך היותר משמעותית היא הרבה פחות מה5 אחוז ריבית והרבה יותר מהעליה בצריכה מכסף שאין לך.
&nbsp
אנשים פשוט מסרבים לקשר בין כמה שהם שמים בצד בסוף החודש לבין מה שיהיה להם בזקנתם. קונים דירות גדולות יותר, מחזיקים יותר כלי רכב, טסים יותר לחו"ל ובגדול מצפים שהמדינה תשלם על כל התענוגות האלו מכספי מיסים של אנשים אחרים.
&nbsp
בואו נאמר את האמת, מספר כלי הרכב הפרטיים כל הזמן בעליה, חלק גדול מהם באזורים שיש בהם תחבורה ציבורית מצוינת.
&nbsp
הנציגים שאמורים לדאוג לנשים כל הזמן ממשיכים לדחות את שינוי גיל פרישת הנשים מ 62 ל 64 למרות שממזמן היה צריך במינימום להשתוות לגיל פרישת הגברים (67) ואם היו רוצים שיהיה לזה בסיס כלכלי אז גם 70 משום שנשים חיות 3-4 שנים יותר מה שאומר שהן יוצאות לפנסיה עם הרבה פחות כסף.
&nbsp
להוריש בית לילדים זה משהו שיהיה שייך למי שהתנהל בצורה סבירה כלכלית.

BlackAdder1

New member
בטח שמגיע - השאלה על חשבון מי?

אני לא חושב שיש מישהו שחושב שמי שעבד כל החיים שלו צריך לפרוש בעוני, אבל השאלה מי אמור לממן את זה?
צריך לזכור שתשובות כמו ״המדינה״ או ״קרן הפנסייה״ מסתירות מאחורייהן אזרחים פשוטים אחרים שמצבם מבחינת הפנסייה יהיה כנראה משמעותית פחות טוב.

alien life form

New member
אני לא נכנס לפוליטיקה ולפילוסופיה

אני אומר מצב נתון. שמה שהיה זה לא מה שיהיה. לאורך כל השרשור טענתי שמי שקורא נכון את המפה דואג לעצמו לפנסיה ולא סומך על קרנות הפנסיה. אני אישית דואג לעצמי. שכל אחד יעשה את החשבון שלו. הייתי מעדיף לטפל בעצמי בכסף הזה אבל לצערי החוק מחייב להפקיד אותו באיזה קרן פנסיה מפסיד. בעיניי זה יתרון לעבודה כפרילנסר אבל כמובן זכותך לחשוב אחרת.

user32

Well-known member
מנהל
לא מסכים

ביטוח לאומי + פנסיה במצב הנוכחי + מליון ש"ח בבנק בהחלט יספיקו. זה לא שהפנסיה היא אפסית, היא אולי נמוכה ממה שאנשים מצפים או ממה שהיה בעבר ועדיין היא קיימת. יש היום קשישים שחיים מקצבת ביטוח לאומי בלבד. הם אמנם עניים אבל חיים. תוסיף לזה פנסיה של אלפי שקלים בחודש + הון משנמוך הדירה ותגיע למצב לא רע.
כל זה בworse case. הרבה אנשים ואני ביניהם פורשים חוסכים עצמאית, צוברים דירות להשקעה וכו' אבל גם מי שלא יעשה כך ויישאר רק עם פנסיה + דירה משלו יהיה במצב סביר. זו דעתי.

alien life form

New member
לא אמרתי שאי אפשר לחיות אבל אם התרגלת לחיות מ 25K לחודש

לרדת ל 10K זה לא קל.

אל תשכח את העליה בתוחלת החיים. יש לזה שתי השפעות. גם יש לך יותר שנים להסתדר עם המיליון הזה. מצד שני הפנסיה תמשיך לרדת כי היא מותאמת לתוחלת החיים. למי שיש ביטוח מנהלים יש בעיות אחרות.

גורם אחרון שעשוי להשפיע על התכנית הזאת זה שווי הנכסים. אישית אני לא חושב שנראה התרסקות במחירי הנדלן אבל האפשרות קיימת. אז אם הבית כבר לא יהיה שווה 3 מיליון, גם לא יהיה לך את המיליון להשלמת הכנסה. נכון שגם מחיר הבית שתקנה יירד (אולי) אבל ייתכן שהפער יתכווץ. אם כבר מתעסקים בתרחישים אפשריים, אם כל הדור הזה ייאלץ למכור את הבתים והדירות היקרים ולעבור לזולים, יווצר עודף היצע של בתים גדולים ומחסור בבתים קטנים ואתה יודע לבד מה זה ייעשה למחירים.

user32

Well-known member
מנהל
זה תרחיש שהרהרתי בו לא פעם

זה לא יקרה בבום אבל זו בהחלט מגמה אפשרית. זה פשוט הזזה של הון מצד אחד לצד שני. מבוגרים ימכרו את הבתים שלהם והמחירים ירדו מצד אחד, אבל אז מצד שני לילדים שלהם (לדור של הילדים שלהם) יהיה אפשרות לרכוש דירה מרווחת במחיר שפוי מה שגם יצמצם את ההכרח של ההורים לעזור לילדים לרכוש דירה.
בסוף יש פה משחק של מספרים וכסף זז ממקום למקום. פתרון בעיה אחת יוצרת בעיה אחרת ולהפך. דיור זול עוזר לצעירים אבל פוגע במי שקנה דירה בתור פנסיה או התכוון לממש את בית מגוריו לעת זקנה. מאידך, דיור יקר אולי עוזר לזקנים שהצליחו לצבור נדל"ן נאה אבל בנתיים לצעירים אין איפה לגור.
לחסוך לעתיד זה תמיד מומלץ. לא משנה אם יש לך פנסיה, אם אתה עני או עשיר או ממוצע. אין ספק שמי שיגיע לגיל פרישה עם הון יהיה במצב עדיף.

alien life form

New member

user32

Well-known member
מנהל
גידול באוכלוסיה הוא נתון שמשתנה

אין לדעת מה יהיה. אם זה כי אנשים בוחרים במספר ילדים שונה ממה שהיה להוריהם, אם זה בגלל הגירה חיובית/שלילית וגורמים אחרים. גם טופוגרפיה יכולה להשתנות. ערים מודרניות בעולם היום מאכלסות 12 מליון איש ויותר ויתכן שיום אחד גוש דן והמרכז יהפוך לעיר כזו. הכל יכול לקרות, נחיה ונראה.

alien life form

New member
עליה בתוחלת החיים

חלק מהגידול באוכלוסייה נובע מהעליה בתוחלת החיים מה שרק מעמיק את הבעייה הכלכלית.

d70

Well-known member
לצעירים יש פנטזיה שאנשים מבוגרים לא צריכים הרבה כסף-להיפך
1) חלק דווקא מתחילים לגלות את הזמן הפנוי ולהוציא כסף (לדוגמא מתחיים לטייל יותר בחו" וכו').
2) כפי שאני רואה את הדברים גרף ההוצאות על פני חיים שלמים דומה לגרף "אמבטיה". שצעירים יש הרבה הוצאות גידול על ילדים וכו' אח"כ יש ירידה (ילדים כבר גדולים,המשכנתא נגמרה וכו') אבל בסוף, גרף ההוצאות עולה בחדות.
כמה מהקוראים יודעים כמה עולה דיור מוגן? כמה עולה מוסד סיעודי?

alien life form

New member
מסכים לגמרי

בתחילת גיל הפנסיה נהנים מהחיים הטובים. הוריי נסעו הרבה, ביקרו במקומות שלא הגיעו אליהם לפני זה כמו אוסטרליה, האיים הקנריים, הוואי, שייט פיורדים בנורווגיה וכו'. לא חובה קיומית אבל נחמד. חוץ מהוצאות על הנכדים. משך כמעט 10 שנים עד פטירתו הפתאומית, אבי לקח את הנכדים לכל סרט חדש שיצא, לכל חוג, סדנה, קייטנה או אירוע שרק שמעו עליה. שלא לדבר על בגדים, צעצועים ומתנות.

אח"כ הטבע עושה את שלו ומתחילים להוריד את הקצב. התנועה יותר מוגבלת ומתחילות הוצאות רפואיות, רופאים פרטיים, תרופות, דיור מוגן, עוזרת בית, סייעת.

סוגייה גדולה היא העזרה לילדים לקנות בית. הורים רבים מרגישים שכשלו בתפקידם אם הם לא עוזרים עזרה משמעותית לילדים ברכישת דירה ראשונה אחרי החתונה. ועם מה שקורה למחירי הדירות בעשור האחרון, זה הופך עבור הרבה זוגות צעירים לסיכוי היחיד לקנות דירה. או במילים אחרות הלכו החסכונות.

zaske

New member
רגע לפני הכרישים

אני מבחינתי מוכר את השטח , קונה עם הבנות שטח יותר גדול. הן בונות אחת ליד השניה בתים קטנים ומאחורה מה שנקרא באוסטרלית
granny flat לי ולאשתי.
אחרי זה אשתי מממשת את מה שכתבתי בהודעה עם ה900 ק"מ ואז זה יהיה
granny flat תרתי משמע.

BlackAdder1

New member
דירה לילדים

בדיוק הפוך - העובדה שהרבה הורים ממנים לילדים שלהם דירה היא אחת הסיבות לעליית המחירים

zaske

New member
ליטר דלק זה 1.2 דולר אוסטרלי, והמרחק לסידני זה 900 ק"מ

לאשתי יש הוראה מפורשת בשלב הזה לעלות אותי על הרכב, להסיע אותי לחוף בסידני ולזרוק אותי לכבישים.

אם אתם אומרים - תהיה קמצן עד הסוף, למה לא לעשות את זה בחופי מלבורן אני אגיד -
א. זו שאלה מצויינת
ב. במקרה הכנתי שקף - במלבורן אין הרבה כרישים כמו בסידני.
אני חושב שאם כבר, לתת לטבע להנות ממך כמו שאתה נהנית ממנו עשרות שנים.

rj111

New member
באוסטרליה עדיף לדשן את השדות

האדמה שם היא הכי מדולדלת במינרלים בעולם, כי היבשת היא הכי עתיקה.
החקלאות האוסטרלית לא מסוגלת בטווח הארוך לתמוך אפילו בגודל האוכלוסיה הנוכחי (קרא את הספר "התמוטטות").

zaske

New member
רשמתי לפניי, עכשיו צריך לברר איך להפוך אותי לדשן כשתגיע השעה

והאם זה יותר זול מפשוט לקפוץ אל הכרישים.

tenen

New member
בשביל 20 אחוז לא הייתי חושב על זה בכלל

ביטוח לאומי, ימי חופשה, ימי מחלה, הוצאות המעביד על פנסיה, הוצאות על הנהלת חשבונות, דמי אבטלה שלא תהיה זכאי לקבל במקרה של פיטורין ולא לדבר על זה שאם הם פושטים רגל אז אכלת אותה כי ספק שתצליח לקבל המשכורת האחרונה בתור ספק ולא בתור עובד.
&nbsp
אני חושב שנקודת האיזון בה אפשר לשקול את ההצעה ברצינות היא שמגיעים לתוספת של 50 אחוז. עד אז זה פשוט לא שווה את הכאב ראש אלא אם באמת נתקעת בלי שום אלטרנטיבה.
&nbsp
הסיבה ה"בירוקרטית" של המעסיק להעסיק אותך בתור עוסק מורשה, היא בדיוק העלויות האלו שהוא מעדיף שאתה תספוג ולא הוא.

מקובל שעלות השכר של מעסיק

היא בערך 1.3 מהשכר של הברוטו של העובד.
עדיין אתה צריך להיות משופה על כאב הראש שלך לטפל בזה.
כלומר: על פחות מ-1.4 אין סיבה לעשות את זה.
יש מחשבון עלות מעסיק לברוטו. מעלות מעסיק של 30K הגעתי לשכר ברורטו של 22.4. קצת פחות מ-1.3.
אגב, ככל שהשכר יותר גבוה ההפרש יותר קטן כי יש תקרה להפרשה לקרן השתלמות.
הנה הלינק: http://www.payway.co.il/calculator/mb3_show.asp

למעלה