עוד תקרית רחוב

לגבי זה שנתת לו את הפלאפון...

קודם כל אני רוצה להצטרף לכל חבריי לפורום שהגיבו לך כל כך יפה. הלוואי שלי הייתה את השליטה הזאת וקור רוח (שאתה קורה להם "אדישות"). הייתי אתמול גם במצב של מכות ואני חייב לציין שהייתי הרחק הרחק ממך, לכן כמו שאמרו כאן "ללמוד ולהחכים". תודה רבה ששיתפת אותנו
בקשר לפאלפון, המון פעמים "תן לי שיחה" (או סיגריה, או כל דבר אחר) זה רק תירוץ למריבה. תמיד לפני "מכות" יש "הצגה" קטנה (למדתי על זה בפסיכולוגיה), אף פעם (למעט מקרים באמת בודדים) לא יתחילו לריב בלי "הצגה" מוקדמת. הצגה מוקדמת יכולה להיות קללה, דחיפה, חוסר רצון להחזיר את הטלפון, יריקה וכו'. אותה "הצגה" היא למעשה תירוץ בשביל להרביץ. לדעתי, ואני כמעט בטוח בכך, שאם לא היית נותן לו את הפלאפון הוא היה מיד מתחיל באלימות פיזית. לפי מה שהבנתי אותו בחור לא עשה שום שימוש בפלאפון שלך, וזה מראה שכבר מההתחלה הייתה לו כוונה לריב איתך. יכול להיות שעצם זה שנתת לו את הפלאפון דווקא היה דבר טוב, והכי חשוב ששמרת על חברה שלך ועל עצמך
המשך כך
, ושוב תודה על השיתוף
לב.

metn1234

New member
מטומטמת סליחה על הבוטות

ביפו 50 אחוז מישתמשים מה חשבת

PeepShow

New member
אני חייב לציין שאתם משעשעים

יושבים מפרגנים כל אחד מכם לעובדה שכלום בעצם לא נעשה .. כלומר , לא משנה אם תלמד כל אומנות לחימה בשעת מצוקה הכי טוב להגיב כמו החנון של החנונים . מה אומר ומה אגיד ..העיקר שאתם טופחים לעצמכם על השכם .. אז בואו תשמעו גישה אחרת : מדובר בפחדנות בסיסית שייתכן שטבעית וייתכן כי היא אפילו נכונה אבל זו פחדנות..אין פה שיקול דעת , שימו לב שהוא לא אומר שהוא שקל אפילו אופציה אחרת . אני לא מגנה את הפחדנות הטבעית של כל מי שנולד לחיים טובים (וגם אני בתוכם)וזכה ללמוד על אלימות בחוג ולא ברחוב , אבל אתם חייבים לדעת שיש יתרון לערס מהרחוב בזה שאצלו אין סוף , אין חוקים ואין כללים. ואת זה אתם בתוך תוככם יודעים ומכאן מגיע הפחד . קו הגבול עובר ברגע שנוצר מגע,בשנייה שהוא הרים את היד לתקוף הוא היה אמור למצוא את עצמו על הריצפה ואתה חבר יקר במהירות בדרך לרכב שלך והביתה כי אין לך מה להתמודד עם עבריין שממילא אין לו מה להפסיד . צר לי לקטוע את המסיבה ..ולך חנן אני מציע להתמקצע לרמה שהאינסטינקט שלך יהיה כזה שהפעולות האוטומטיות שלך יהיו לשבור לו את האף ולא לעמוד ללא תגובה ולקבל מכות . תרגיש טוב . ואציין שכל עוד לא נעשתה פעולה של אלימות לתפיסתי מותר וחובה לפעמים לא להגיב .

לועהארי

New member
../images/Emo45.gif מסכים...

למרות שאין לי מושג ירוק בא"ל, אני אשווה את המקרה לנהג, בוגר קורס נהיגה מתקדמת, שנקלע בכביש לסיטואציה קשה, אבל לא הפעיל את הכישורים שלמד בקורס, עשה תאונה, כרית האויר נפתחה עליו והצילה אותו. סוף טוב הכל טוב. אז זהו שלא. מתיאור המקרה, יש כאן יותר מדי הסתמכות על יד המקרה והמזל, אם חברה שלך לא היתה לידך ? אם היה איתו עוד חבר ? אם במקום סטירה לא מזיקה זה היה אגרוף לכיוון האף, או לגרון ?

singlestroke

New member
אז הוא היה מגיב אחרת, מין הסתם?

אל תשוו קור רוח לפחדנות. אני בטוח שהדבר האחרון שהוא היה עושה זה לתת למשהו נורא לקרות מבלי להגיב. זה שהוא מסוגל לחטוף מכה שתיים (גם לגוף וגם לאגו) ואתם אולי לא, לא אומר שהוא יצא כוסית.

hhillel

New member
אין מה לשפוט

אני לא יודע אם חנן פחדן או לא ,זה ממש לא מעניין,בייחוד כשההבדל בין אומץ לטפשות....ואין מה לשפוט למי שלא היה נוכח. אדישות או קור רוח גם לא מעניין.מה שכן מעניין,זה חוסר תגובה מוחלט שיכל היה לעלות להם בחיים.צריך לקחת הכל בפרופורציה.ייתכן וחנן כלל לא היה יכול להתמודד וניתוק מגע מהיר הוא הצעד הנכון ביותר. שוב,זה לא מה שאני מצפה מאדם מיומן,וכתגובה אני חושב שהוא לא הגיב נכון. אם הוא בחר שלא להגיב היה צריך לנתק מגע עוד קודם,טרם שליפת הסכין. וגם אני חושב שאין מה לפרגן על קור הרוח במה שקרה שם.

הכי טוב לתת עיצות לחימה באינטרנט

ככה שאם נשפך דם, אז הוא רק ווירטואלי, וגם לא שלך.

סוף סוף יש כאן בחור כלבבי...

כולם פה מתייפייפים לנוכח העובדה שהבחור לא הגיב. לפי איך שאני רואה את זה מכאן אם הערס היה מחליט לדקור אני לא רואה אותו עוצר אותו. אמן לחימה אמיתי לא היה נותן לאותו ערס את הפלאפון, אלא ממשיך ללכת.

yossi531

New member
אם תשאל לדעתי טעית אני הייתי שובר לו את כל

העצמות חד וחלק.

mushon4y

New member
אתה חי ונושם יחד עם החברה שלך, זה הדבר החשוב

אפשר וצריך לוותר על כל דבר שאפשר למחזר ולשקם, את הנייד אפשר לקנות, את הכבוד והעלבון-זה יעבור וישכח. את החיים אי אפשר לתקן............ גם אם לא התכוונת לפעול כפי שפעלת, עשית נכון, רק דבר אחד לא עשית, זה להתלונן במשטרה או לחזור למקום עם 5 חברה ולחפש את המניאק ולפוצץ אותו

ashigara

New member
הוא דווקא כן פנה למשטרה

בסוף ההודעה הוא כתב בפירוש: "ע"מ לסיים את הסיפור, אני מחויב לשבח את משטרת ישראל ולציין שסופו של הסיפור בטוב - באמצעות הפלאפון של החברה שלי (שממנה הבריון התעלם לחלוטין, למרות שהיא עמדה לצידי), פניתי למוקד 100. בתוך שלוש דקות, הגיעו למקום שלוש ניידות ויצאו למרדף. כמסתבר הבחור הוא עבריין די מוכר, וע"ס התיאור הכללי ביותר, אחד השוטרים ידע לאתר אותו, ולעצור אותו מיידית. הפלאפון שלי הוחזר אלי, ומה שחשוב יותר, הבחור מועמד לדין בגין שוד מזוין, עבירה שהעונש המינמלי בעדה הוא 3 שנות מאסר (והמקסימלי עשרים). כל דקה שהטינופת האנושית הזו איננה נמצאת ברחוב, היא רווח לכולנו. ישר כוח למשטרת מרחב יפתח !"

שמוליה

New member
סיבה ומסובב

קראתי גם את הכתבה וגם את התגובות ואני תמהה מה כל כך קשה לך להודות שפחדת פשוט "פחד משתק" שמקפיא את הדם בעורקים ולא מאפשר לך אפילו להתגונן פחד כזה שמוסיף ניבזות לאויבינו , הייתי יכול לספר לך כל מני סיפורים והיית ודאי מבין את מוסר ההשכל שכן ברור שאתה מאוד איטליגנט . אבל אחסוך ממך ורק אזכיר לך : בכל הרציחות של יהודים ע"י ערבים בארץ המאפיין המובהק היה "פחד משתק" של הנרצח , ועזות "מצח" לא "רוח" של הרוצח הוא מכיר את התגובות של היהודי הפחדן הוא גם יודע לזהות אותך עובדה שלי זה לא קורה ואני הרבה ביפו .ולא רק ..... בקיצור תודה שפחדת זה הרבה יותר מכובד , מלמד ומונע להעצים את התופעה ולתת לה לגיטימציה ע"י התגובות של הפחדנים המכירים את התופעה ואני בטוח שכל אחד מכם יכול להכות אותי בהיותכם אומני לחימה והידעה האפריורית שאינני רוצח בפוטנציה והקרב יהיה הוגן .

שמוליה שלום,

שלום שמוליה, פורום א"ל מנסה, עד כמה שאפשר, להמנע מדיונים פוליטיים, ועוד יותר מדיונים שמדיף מהם ניחוח קל של גזענות. קח לתשומת לבך, בבקשה. מחקרים מראים כי "פחד משתק" של הנרצח אופייני גם במקרי רציחות של הודים על ידי סינים, צרפתים על ידי גרמנים, טרינידאדים על ידי בנגלדשים, ואפילו יהודים על ידי יהודים. רצח, אתה יודע. לא משחק סטנגה.

שמוליה

New member
סיבה ומסובב

חוסר ההבנה שלך בהבנת הכתוב , קיצוני ! מהיכן הבאתה את העניין הגזעני ? מה עניין הסינים וההודים ? מה היה שם ? חמש שורות ? מה הפלא שאנחנו במקומות אחרונים בעולם בהבנת הנקרא ? טוב הפעם באמת חטאתי בגזענות

הבה נקרא יחדיו...

"בכל הרציחות של יהודים ע"י ערבים בארץ המאפיין המובהק היה "פחד משתק" של הנרצח" 1. המידע הזה מגיע מ...? ראיון פוסט מורטום עם הנרצח? 2. אני באמת ובתמים מאמין שבחלק גדול ממקרי הרצח (ע"ע, שאר גויי העולם אשר בחרתי לציין), גם שם יש "פחד" כלשהו מצד הנרצח. רצח זה דבר מפחיד, יו קנו... אבל אתה בחרת לציין סוג מאוד מסויים של רצח, קטגוריית רצח "ייחודיות": "רצח על ידי ערבים". הציטוט של פסבדו עובדה כעובדה, יחד עם ההמצאה של קטגוריה נפרדת של רצח, שלאוו דווקא רלוונטית בייחודה, והקישור שלהם לערבים, הוא זה שמדיף לי מניחוח קל של גזענות. ייתכן ולא לזה התכוונת, אבל חשוב שככותב (ולצערי, עד כמה שהבנת הנקרא בארץ לקוייה, כך גם היכולת להתבטא בבהירות, בכתב ובע"פ), תדע איך מסרים שלך נקלטים. בברכת "יותר משתי אנשים אומרים לך שאתה שיכור, אל תנהג." גוטמן

זקס11

New member
גוטמן, אני לא בטוח שההערה במקום

מה לעשות, אנחנו חיים במזרח התיכון, ופיגועי טרור מתבצעים במדינה זו על ידי ערבים. אני מניח שהכותב התכוון לומר שברגע שאתה מגלה שהאדם מולך הוא ערבי, תנקוט במשנה זהירות. רק לפני כמה פוסטים הזכרתי את תקופת פגועי הדקירה, והם בוצעו על ידי ערבים. שלא לומר את מה שהשתמע מהתוכנית על קרב מגע. אם אתה חושב שזה גזענות, תבדוק מה עושים בנמלי התעופה בארהב כאשר מגיע לשם אדם עם חזות או מבטא ערבים.

חשבתי על הנושא

שקראתי את התגובה הראשונה של שמוליה, התגובה מאד צרמה לי, שהוכנס כאן העניין של ערבים יהודים וכו...ואחריה הגיע התגובה של גוטמן ואז שלך.. אם נשים רגע בצד את התגובה של שמוליה, שהביא נתונים שאין לי מושג מהיכן הם, אני מסכימה עם מה שכתבת זקס. אני חושבת שבתחושה שלנו, אנחנו עדיין מקשרים תקיפה של ערבי עם סכין בלילה - לארוע רצח לאומני שעומד להתרחש, ותקיפה של יהודי, כסתם תקיפה של עבריין מסומם וכו...שרוצה לשדוד מאתנו או להרביץ לנו.. לצערי הרב, בימים אלו, גם יהודי ירצח אותנו, אם לא ניתן את הכסף. אבל אני אישית חושבת, שבחוויה האישית שלנו, לאור המדינה שאנחנו חיים בה, והמציאות שפוקדת אותנו, זה מה שיחלוף לרובנו בראש. ותמיד יכול להיות שאני טועה

נח גרוס

New member
טרור כמונופול ערבי...

נכון זה לא פרורם פוליטי, מצד שני אלה אמירות כלכך חד משמעיות ודמגוגיות שאי אפשר לא להתייחס. זקס11 כתבת: "מה לעשות, אנחנו חיים במזרח התיכון, ופיגועי טרור מתבצעים במדינה זו על ידי ערבים" לא ידעתי שעמי פופר, ברוך גולדשטיין, יגאל עמיר ועוד כמה נשמות טובות הם ערבים, זו ממש תגלית מהפכנית עבורי. נכון שכמותית אין בכלל מקום להשוואה, מספר הפיגועים שהתבצעו בידי ערבים הוא לאין שיעור גדול אך להתעלם ממרכיב מסויים במציאות בה אנו חיים היא בעיתית בעניי ואין סיבה מעשית לה מלבד "הרגל" חשיבתי שטרור הוא מונופול ערבי ולא אמצעי שנוקטים בו קבוצות שונות של אנשים בכול העולם כולל יהודים. נח גרוס.

למעלה