עוד תקרית רחוב

עוד תקרית רחוב

זוהי איננה ההודעה הראשונה או האחרונה מסוגה בפורום זה, אבל רציתי לשתף ולשמוע תובנות בנוגע למקרה שקרה לפני כמה ימים, ותחילתו כך - בערב יום ראשון האחרון, אני והחברה הסתובבנו רגלית באזור יפו (הנסיבות לא באמת משנות), כשצעיר בעל חזות ערבית פנה אליי וביקש ממני שיחת טלפון בפינת רחוב חשוכה. כנראה שהדבר הנכון לעשות היה להתעלם ולהמשיך ללכת, אבל פולני שכמותי, שמחתי לעזור בעדו. הבחור לקח את הפלאפון, אבל המקום להתקשר התחיל לדבר דווקא איתי - לשאול אותי מאיפה אני בא, לאן אני הולך וכיוצא בכך. מהר מאוד הוא גלש לקללות, וכשביקשתי ממנו להחזיר לי את הפלאפון, הוא חבט בי פעמיים (יד פתוחה לצד הצוואר), ושלף סכין מתקפלת. בהיות איש א"ל בעל וותק מסוים ותבונה מינימלית, הבנתי שזה השלב הנכון לוותר על הפלאפון וללכת, וכך היה. לכאורה הסיפור נגמר, וכמובן שמה שמטריד אותי הוא התגובה שלי לכל הפרה, או ליתר דיוק העדר התגובה שלי. בניגוד לקונבנצייה, לא היה כאן fight or flight, לא היה כאן אפילו אנדרלין גועש, או פחד. לאורך כל האירוע, התגובה שלי היתה אדישה ופסיבית. הוא קילל אותי, ואני התעלמתי. הוא חבט בי (בכוח יש לציין), ואני ספגתי את המכות בשקט. הוא שלף סכין ואני התרחקתי. בלי פאניקה, בלי להתכדרר, והיי - בלי לחשוב יותר מדי על מה שאני עושה. כנראה שהייתי קצת עייף, כי בדיעבד אני התעלמתי מהמון רמזים מקדימים למתרחש, ומהמון הזדמנויות לקטוע את השוד בעיצומו. כאמור, התקרית נמשכה שתיים-שלוש דקות לפחות, אבל לאורכן אני לא שקלתי אפילו לרגע מהי התגובה הנכונה, למה שהיה לי די ברור שמתרחש. זה כאילו שהידע הטכני שלי בא"ל, היה קיים אבל פשוט לא חשבתי להשתמש במיומנות הזו (כלומר לחטוף את הפלאפון מידו ולברוח, או לתקוף אותו לפני שהוא שלף את הסכין), ואני מוצא את זה מאוד מטריד שההתייחסות שלי היתה כל כך רגועה (לא רגועה ושקולה, סתם אדישה). אשמח לשמוע תגובות כלליות למקרה, אבל יש לי גם שאלה ספציפית - בשנתיים האחרונות, האוניברסיטה הפכה אותי ממתאמן סדיר למתאמן מזדמן או פחות מזה. לעומת זאת, כאשר התאמנתי בצורה סדירה, אני זוכר שהתגובה הסמי-אינסטינקטיבית שלי היתה הרבה יותר בוטה (בכל סיטואצייה שהיתה מריחה ולו רק קצת מאלימות, הידים היו מתאגרפות מיד, והעמידה מעט יותר קרבית). לפעמים, מספיק היה שאעבור ברחוב מעט חשוך, וכבר היו רצים לי תרחישים מהירים בראש, ואפשרויות מניעה. יכול להיות שברגע שקצת הפסקתי להתעסק בא"ל ביומיום, הפסקתי לחשוב באפיקים האלו ? כלומר, אני יודע שאם אני קורא מספיק ספרים במתמטיקה, ראיית העולם שלי נהיית מעט יותר אנליטית והז'רגון המתמטי חודר למנעד הדיבור שלי. אם אני מפסיק, זה נרגע. יכול להיות שא"ל זה אותו דבר בדיוק ? שחלק מההגנה העצמית, זה פשוט ההתעסקות החוזרת ונשנית בנושא פעמיים שלוש בשבוע ? ע"מ לסיים את הסיפור, אני מחויב לשבח את משטרת ישראל ולציין שסופו של הסיפור בטוב - באמצעות הפלאפון של החברה שלי (שממנה הבריון התעלם לחלוטין, למרות שהיא עמדה לצידי), פניתי למוקד 100. בתוך שלוש דקות, הגיעו למקום שלוש ניידות ויצאו למרדף. כמסתבר הבחור הוא עבריין די מוכר, וע"ס התיאור הכללי ביותר, אחד השוטרים ידע לאתר אותו, ולעצור אותו מיידית. הפלאפון שלי הוחזר אלי, ומה שחשוב יותר, הבחור מועמד לדין בגין שוד מזוין, עבירה שהעונש המינמלי בעדה הוא 3 שנות מאסר (והמקסימלי עשרים). כל דקה שהטינופת האנושית הזו איננה נמצאת ברחוב, היא רווח לכולנו. ישר כוח למשטרת מרחב יפתח ! חנן ש.

fa jing

New member
פי......../images/Emo45.gif כל הכבוד....

עפ"י תיאור המקרה שלך ואת המתרחש אני חושב שנהגת מעל ומעבר לאמן הלחימה הממוצע ואף הטוב. היית בסיטואציה בעייתית...שמרת על קור רוח (אותה כינית בטעות אדישות).... זיהית בעיה...במקום להסלים את המצב...ביצעת ויתור (לא רק על הפלאפון אלא על האגו שלך- זו התנהגות של אמן לחימה ברמה גבוהה לעניות דעתי).... לא סיכנת את הסובבים (וזה אויר אותך בראש וראשונה, את חברה שלך ואת אותו עלוב הנפש ששדד אותך). האדרנלין לא געש בך.... האגרופים אל היו קפוצים... פשוט מאחר וידעת מה אתה עושה, כנראה שהאימונים הרבים שעברת עשו את שלהם- אמנות לחימה זה לא רק ללכת מכות..... אלא זו החוכמה לא להיכנס למצבים מסוכנים, וגם הפיקחות לצאת מהם לאחר שנקלעת אליהם). אולי ההתמקדות של במתמטיקה והראיה האנליטית שהשתרשה אצלך היא זו שהצילה אותך (בשילוב עם הרקע של בא"ל). דיברת על תסריטים בראש ומצבי מוכנות...... דעתי היא שכל התסריטים הללו שאנשים מריצים אותם בראש נובעים מחוסר ידע ושליטה באמנוית לחימה, מאחר והם יוצרים תסריט ידוע והכנת תגובה ראויה לסיטואציה שבתסריט- אמן לחימה מיומן יודע שאין דבר כזה תסריט!!! יש דבר כזה ארוע אמת...ובארוע אמת אין זמן לחשוב איך וכיצד להגיב...פשוט מגיבים או משתנים עם הסיטואציה וזה בדיוק מה שעשית
את נכונות התגובה בודקים לרוב במבחן התוצאה..... את המבחן הזה עברת בגדול
כל הכבוד. חנן (כן יש לנו אותו שם)

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מצטרף לחנן בדברי השבח

../images/Emo45.gif מסכים ומוסיף - זרמת

מה שאתייחסת אליו כאל "אדישות", "לא לחשוב על מה הצעד הנכון" וכו', הוא לדעתי בדיוק מה שכולם מחפשים במצב זה - זרימה. וזה עבד.

זקס11

New member
רק שאלה אחת

קודם כל, במיבחן התוצאה אתה ניצחת, ובזכותך כולנו, על כך שהורדת אותו מהמדרכה. והשאלה: האם הקפדת לשמור על קשר עין כדי שהוא לא ינצל את חוסר היחס שלך לנסיון דקירה? אם אכן הקפדת על כך, הציון שלך הוא מושלם.

שלום חנן שאלה

מה גרם לו לגלוש לקללות,איך אתה מרגיש עם עצמך עכשיו לאחר האירוע. כמה זמן התאמנתה ובאיזה אומנות ללחימה סתם מעניין,לא חייב. למה מעניין אותך מה אחרים חושבים. ישראל

אתה בטוח שהיא רוצה שהעולם יידע שזו היא?

האם אין כאן אאוטינג? אולי כדאי למחוק?

תשובות לשאלות

א. לא היתה שום פרובוקצייה מצידי שגרמה לו לגלוש לקללות. רגע אחד הוא שאל אותי איפה אני גר (בקינג גורג' פינת שקר כלשהו), ברגע הבא שאל אותי האם אני קוקסינל. ב. התאמנתי במשך 5 שנים בקונג פו, ותקופות קצרות יותר באגרוף ונינג'יצו. חנן

סיסטמתי

New member
הממ...סף גירוי גבוה, יתרון או בעיה...../images/Emo13.gif

בסיטואציות מסויימות נפלא, ובאחרות צרה צרורה. סיפור מעניין שהסתיים בהפי-אנד. אני לא בטוח שהתסריט הוא האופטימלי ואני שותף לדאגה שלך לגבי האדישות. אתה מתאר תהליך שעבר אסקלציה ממושכת, מדיבורים לחבטות ולשליפת סכין. למעשה לאור כל התהליך היית חשוף ליכולת ולרצון שלו לפגוע בך. בדיעבד הערכת הסיכונים שלך הייתה כנראה נכונה, אבל באותה מידה היא הייתה יכולה להיות מוטעית. אני תוהה, אם לא היה עדיף תסריט אלטרנטיבי, שהיה עוצר את העימות בשלב החבטה השניה בצוואר... ומעניין אם סף הגירוי הגבוה הוא טבעי או נרכש (עושה רושם שטבעי). לא בטוח שהביטוי "יותר מזל משכל" מתאים, ולפי הוותק שלך זה גם לא "מזל של מתחילים". אבל בכל אופן "מזל טוב". אגב, מה ענית לו לשאלה?

tongi israel

New member
חנן תודה על הפתיחות

אך יש לי עוד שאלה האם אי פעם בעברך היתה בסיתואציה דומה של אלימות,והרגשתה דומה,הכוונה לאדישות שתיארת. ישראל

tongi israel

New member
חנן אני שואל כי אני נמנע מלהיות נחרץ בדעתי

לגביך.כל אדם הוא שונה במהותו לפני זמן לא קצר הצעתי לאדון מסויים להגיב בצורה מאוד מדויקת שאני חושב שהיה נכונה לגביו, אני בחלקו מסכים עם האנשים שאומרים שפיספסתה את הענין,אך אין בדעתי לחרוץ לכאן או לכאן עד שאדע את הלך רוחך הקבוע, לפי התיאור שלך,אתה אדם אדיש עד סיכון עצמך,אך לי קשה לקבוע זאת רק מהיכרותי עמך מעל דפי האינטר נט. ברצוני להוסיף כקולגה מאומניות הלחימה סיכנתה את עצמך מאוד ואולי זו הסיבה שאתה שואל את דעתנו.אני שמח שלא נפגעתה מהיצור שתקף אותך,ומאחל לך חיים בריאים ומלאי משמעות,ועוד המלצה לא חייב,לך לבית כנסת ותעשה הגומל. ישראל

tongi israel

New member
שלום חנן איני רוצה לקבועה עמדה

לגביך.כל אדם הוא שונה במהותו לפני זמן לא קצר הצעתי לאדון מסויים להגיב בצורה מאוד מדויקת שאני חושב שהיה נכונה לגביו, אני בחלקו מסכים עם האנשים שאומרים שפיספסתה את הענין,אך אין בדעתי לחרוץ לכאן או לכאן עד שאדע את הלך רוחך הקבוע, לפי התיאור שלך,אתה אדם אדיש עד סיכון עצמך,אך לי קשה לקבוע זאת רק מהיכרותי עמך מעל דפי האינטר נט. ברצוני להוסיף כקולגה מאומניות הלחימה סיכנתה את עצמך מאוד ואולי זו הסיבה שאתה שואל את דעתנו.אני שמח שלא נפגעתה מהיצור שתקף אותך,ומאחל לך חיים בריאים ומלאי משמעות,ועוד המלצה לא חייב,לך לבית כנסת ותעשה הגומל. ישראל

avima

New member
לדעתי סוף טוב הכול טוב

אני מוכרח להודות שהתגובה הראשונית שלך מעט בעיתית בעיני כלומר לא חושב שהיית צריך לתת לו את הפלאפון מלכתחילה אבל לא בטוח שזו לא חוכמה שלאחר מעשה (או סתם קמצנות מצדי). שאר התגובות שלך לטעמי הם פשוט מצוינות - ללמוד ולהפנים. לגבי האימונים אין ספק שככול שתתאמן יותר תסגל לעצמך מיומנות רבה יותר וגם לא ברור כמה זמן התאמנת לפני (שנה, עשר ... ) ובמה אבל נראה שאת שלוות הנפש כבר רכשת ומהתאור לא בטוח שאיבדת את היכולת הפיסית. כול הכבוד

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifעמדת במבחן התוצאה וזה הכי חשוב../images/Emo70.gif

אני חושב שאולי באמת היה עדיף לא לתת לו את הסלולרי, להתעלם ולהתרחק מהמקום אבל מצד שני זה היה יכול לעצבן אותו ולגרום לו לתקוף אותך באותו רגע...בנוסף, זה מאוד מאוד קל לבקר מבחוץ כאשר לא אתה בסיטואציה אני חושב שפעלת בצורה מעולה וכל הכבוד למשטרה על הטיפול במקרה הזה

hhillel

New member
מבחן התוצאה

הוא החשוב ביותר לדעתי....אבל! האדישות הזו יכלה לעלות לכם בחייכם.אין ספק שבמקרה הזה הצלחת אבל יש לי הרבה בעיות אם חוסר התגובה כי אף פעם אנחנו לא יודעים עם מי אנחנו מתעסקים. באותה "קלות" בלתי נסבלת שהוא הרשה לעצמו לתקוף אותך ביד ריקה הוא יכל גם לדקור אותך.ובאותו אופן שלא נגרם לך נזק יכל להגרם נזק רציני.אז גם כשהתוצאה מדהימה יש לנו עדיין מה ללמוד. מאחל לך שלא תתקל בעוד בעיות כאלו,ובאותה הזדמנות שנה טובה לכל חברי הפורום. וכמובן תודה על נקיון הרחוב.

shizendo

New member
../images/Emo45.gifאוס אחד גדול

אכן לקחת את זה ממש נכון בכיוון לחימה ברמה הגבוהה ביותר לחימה ללא שליפת החרב

למעלה