עוד שאלת אחים

מיוליקה

New member
גלשנו מהנושא, אבל

אני ממש לא מענישה באופן תדיר, אלא על מעשים מאוד ספציפיים - אלימות פיזית בינם לבין עצמם ונושאי בטיחות. וגם אז, מדובר בדרך כלל ב"תלך/תלכי לחשוב על ההתנהגות שלך ונדבר על זה כשהעניינים יירגעו". אחרי מספר דקות מדברים. אני צריכה את פסק הסמן הקצר הזה על מנת לעבד את רגשותי ועל מנת שלא להגיב מהבטן. לעתים יימנע מהם משהו שהם רוצים (הילדה לא תיפגש עם חברה כי עשתה כך וכך, הילד לא יראה סרט ב- די.וי.די וכד'). לא רואה בכך כל פסול, ולא כל התנהגות ניתן לפטור ב"הוא למד את הלקח". אני לא חושבת שגבולות שמציבים לילד הם בבחינת המלצה, על מנת שישרטט לו גבול משל עצמו. ומהבחינה הזו יש, לטעמי, הבדל גדול מאוד בין ילד למבוגר. אני סבורה (מה סבורה ? בטוחה) שלי כהורה יש שיקול דעת רחב יותר וניסיון חיים ותיק יותר, שיכול לשרת היטב את ילדי. יש תחומים בהם אתעקש על הדרך שלי, ויש תחומים שפחות. יש מובנים מסוימים, בהם יחסי הורים וילדים הם לא (לגמרי) דמוקרטיה. ואם כבר שאלת לגבי - אני חיה, כמו כולם, במערכת של חוקים ותקנות כאלה ואחרים, ובאמת משתדלת להישמע לכולם. ברור שלא תמיד זה מצליח, ולעתים נגבה מחיר כלשהו. לא מתחייבת שתמיד נסעתי במהירות של 50 קמ"ש (גם לא של 100 קמ"ש
).

תראי

שאלת למה לא להעניש - אז עניתי לך נראה שלא נצליח להסכים בנושא הזה- וזה בסדר גמור
הייתי מרחיבה עוד, אבל היונקת כאן דורשת יחס

שקנאית11

New member
מסכימה עם מיוליקה ומשנה משהו אחד

בשיחת ההבהרה מדוע הם אינם מדליקים היום לא הייתי אומרת ש"אתמול קרה משהו לא נעים" אלא שקרה משהו מסוכן עד מוות. ממש לא מקלה ראש במה שקרה וממש מבהירה לשניהם את השלכות המשחק המסוכן באש. ולגבי עונשים זה ויכוח ישן פה (שם) בינינו - אני ממש לא נגד, בהנחה שהעונש מידתי ולא מעליב או משפיל. המטרה היא שהילד ילמד את השלכות מעשיו, ואם העונש גם קשור למעשה, לדעתי משיג את המטרה במלואה.

שקנאית11

New member
הכול ברוח טובה, יקירה,

באמת שמאוד מחזיקה כמובן גם ממך וגם מנעמה מנשאים ומאמא ג'ירפה שלא מסכימה לדעתן בנושא הספציפי הזה.

תתפלאי אולי אבל

דווקא אלו שאני הכי מתווכחת איתן כאן בפורום בעינייני תפישות עולם, פוליטיקה, סגנונות אימהות, גמילה מחיתולים ומה לא... הן פעמים רבות אלו שאני הכי הכי מעריכה כאן. לא מכירה כאן כמעט אף אחת, אבל מאוד מאוד מעריכה את הנשים שכותבות כאן ולומדת מהן המון (גם אם פעמים רבות לא מסכימה
)

moma422

New member
עונשים כן עוזרים לי לשמור על החוקים

אם תפסו אותי בנסיעה מהירה, או בחניה אסורה ושילמתי קנס. יש סיכוי סביר שאני אמנע לפחות בזמן הקרוב לקחת את הסיכון אם יש לי ברירה, למרות שידעתי אותו קודם. אני אשתדל להמנע מההרגשה הלא נעימה של להענש ולהתפס שוב. אני חושבת שאמא מבוהלת זה לא מספיק מפחיד לילד בן 6 בשביל להעביר את המסר של הסכנה שהיתה כאן. למען האמת אני חושבת שהיה מקום לשקול הצגה של היסטריה מוגזמת. הייתי אפילו מוסיפה ומספרת בבהלה לסבתא או לאבא או למבוגרים נוספים על האסון שכמעט קרה. הייתי רוצה שהילד מאוד מאוד יתבייש ממש , שהענין יחרט ממש חזק בתודעה שלו. בגלל שמדובר פה בנושא של חיים ומוות

קטע מביך אבל מודה ש...

אחרי שקיבלתי דו"ח אזהרה משטרתי כי לא עצרתי עצירה מוחלטת ב"עצור" בדרך חזרה מהסופר באיזה ערב חשוך, ממש ליד הבית... מאז כל פעם שאני עוברת ב"עצור" הזה (פעם ביום לפחות) אני עוצרת עצירה הכי הכי הכי מוחלטת שאפשר. כמו טאטעל'ה נכון, מביש שאיזה שוטר חמור סבר גרם לי לתקן את דרכיי ולהקפיד על משהו שאמור היה להיות מובן מאליו עבורי בלי קשר אבל עובדה.

למה מביך?

כמה נכתב בפורום על הורים שלא חוגרים את הילדים בחגורת בטיחות. מה, הם לא יודעים מה יקרה במקרה של תאונה? יודעים גם יודעים. אבל שימי שוטר למשך שבוע, שיתן דו״חות, שיכאב קצת בכיס, וכולם יחגרו כמו טעטעלה, כדברייך. גם אצל מבוגרים עונשים עובדים

מביך כי זה לא אמור להיות ככה

ואולי זה ההסבר למה גם אצל ילדים זה עובד אם זה מקושר ישירות לאירוע ובעל פרופורציות נכונות

למה?

למה צריך בכלל שישחקו באש? אני בעד גישת הטראומה. בגן כל ילד נדליק בהשגחת הוריו את החנוכיה שהכין. רק שלי פחדו להחזיק בעצמם ואנחנו הדלקנו כשהן מחזיקים לנו ביד. מצויין מבחינתי ולא שואפת לידד אותם עם אש בכלל.

בגלל הסקרנות

בתור ילדה לא נתנו לי לשחק באש אז עשיתי את זה בהיחבא וכמעט שרפתי את הבית. אני מעדיפה לתת לילדים הזדמנויות לשחק באש כשהם יודעים מה הכללים (שיער אסוף, סביבה לא דליקה ומבוגר בסביבה) מאשר לאסור וזהו. כי הם ימצאו את ההזדמנויות לשחק רק שלא יהיו להם כלים וכללים איך לעשות את זה בצורה בטוחה. אם יש מדורה והילדים רוצים "לעשות לפידים" אז מאפשרת להם רק מציבה תנאים של מרחק זה מזה ומיתר הקהל, שמירה על שערות הזולת וכו'. אש זה מסוכן אבל גם כיף. (באופן כללי אני מעדיפה לא להגיד "לא" אלא להראות איך כן. נגיד - ילד קטן רוצה להכניס שקע לתקע ולטעמי הוא עוד קטן מדי בשביל לעשות את זה לבד אז אני אומרת לו שמותר לו אבל רק יחד עם אמא וכשעושים את זה ביחד מדגישה מה מותר וממה להיזהר).

JJ2004

New member
מסכימה עם נעמה.

אש, כמו מים, סכין ודברים אחרים היא דבר מאוד חזק, שיכול להיות לעזרנו, ואם לא יודעים להשתמש נכון - יכול להיות סכנה. צריך ללמד ילדים מה הוא טווח הבטחון, ומה טווח הסכנה.

למעלה