יש הבדל גדול בין ילד בן 6+ לילדה בת 4 בקושי
ילד בן 6 לא אמור להתקרב לאש. יש לו כבר שיקול דעת. אצלי כידוע הגילאים דומים- את התאומים בני השלוש לא הייתי משאירה ליד אש, את הגדולה בת השש תאורטית כן הייתי משאירה, יודעת שהיא לא הייתה נוגעת (למרות היותה שובבה, היא אחראית מאוד). תכל'ס אחרי הדלקת החנוכיות אנחנו שמים את החנוכיה על חלון המטבח שלחלוטין אינו נגיש (יש שיש רחב בינו לבין הילדים...) אבל תיאורטית לא חושבת שהייתי חוששת מלהשאיר ליד הגדולה. בכל מקרה, מה שהוא עשה היה מאוד מאוד מכעיס אותי כי ברור לי שהוא יודע ומודע בגילו שאש מסוכנת, ולכן כנראה נתן לאחותו הקטנה (והשובבה גם כן?...) לבצע את מעשה הקונדס כדי שאם תתיפש (ולא, הוא לא חשב על התוצאה, אבל עדיין חמור!) יענישו אותה ולא אותו, וזה מה שהכי היה מכעיס אותי. אני יודעת שהגישה החינוכית שלך שונה משלי, אבל לחלוטין הייתי מענישה אותו ולא נותנת לו היום להשתתף בהדלקת הנרות או כל מעשה אחר שתמצאי לנכון. הוא חייב לדעת שמה שעשה חמור מאוד והיה יכול להסתיים באסון. אם זה לא יהיה ברור לו הוא יכול לחזור על משהו דומה במסוכנותו בעתיד. ועם כל הכבוד לטחון לו את השכל בלה בלה בלה זה לא מספיק. גם אצלי שניים מהשלושה הם שובבים, אבל לחלוטין יודעים מה הם הגבולות כי אני לא נותנת להם לפרוץ אותם כשמדובר במעשים חמורים, וצר לי, זה מעשה חמור. מעבר לכך- כן, לדבר עם בת הארבע. ברור. אבל המוקד הוא בו ולא בה.