עוד שאלה של אתיקה

מייקלס

New member
אפשר להוסיף משהו??

בנוגע להשבחת גזע - כל הידע בעולם, והאנשים הכי מקצועיים - לעולם לא יכולים להתחרות בטבע, ובאינסטינקטים הטבעיים הטבועים במאגר הגנטי של הכלבות. תן לכלבה לבחור לעצמה את בן זוגה (ללא שום התערבות) ו הפתעה - היא תמיד תבחר את הזכרת התאים לה ביותר מבחינת מטען גנטי. כל מגדל ממוצא מכיר את התסכול האדיר שנתקלים בו כאשר מביאים לכלבה "משובחת" את הזכר הכי הכי שיש - והיא מסרבת בכל תוקף.... הגיע הזמן אולי שהמגדלים המקצועיים יתחילו קצת יותר "להקשיב" גם לכלבות. ותחשבו על זה ...

feisa

New member
בוודאי שאת יכולה

התופעה כמו שציינת בהחלט קיימת ומוכרת אצל חלק מהנקבות. ושלא באופן מפתיע קיימת גם אצל הזכרים. ז"א שזכר מסויים יגלה התלהבות לריחה של נקבה מסוימת בזמן שזכר אחר ישאר אדיש. ואותו זכר שהיה אדיש יומיים אחר כך יהיה "חם אש" על נקבה שניה.

GAUDI2

New member
לפיאסה

א - סליחה אם נשמעתי קצת תוקפני אבל העבר שלי בפורום תפוז השאיר אצלי אולי קצת משקעים , בעל מקרה הכוונה לresponsibility כלומר הוא ידאג לטיפול בגורים הפגועים , יסרסם וימנע מזיווג זה בעתיד כדי לא ליפגוע שוב בגורים נוספים. לגבי מגדלים שמשתמשים בתוכניות מאונברסיטה אז הראשון שעולה לי בראש זהו מגדל אמריקאי שמנסה לשקם את האולד בולדוג (השם שלו ושם האוניברסיטה כרגע לא כולים לי בראש אבל כשיהיה לי קצת שקט אני אחפש אותם וירשום )

feisa

New member
יש כאן שני דברים שונים

1) האחריות שאתה מציין עד איזה גיל היא? אני מניח שזה תלוי מאד באישיות של אותו מגדל ובמנטליות שלו. הדברים שאתה מציין טובים ונכונים בארה"ב אבל האם הם מתאימים לתרבות הישראלית??? בארץ שבה הרוב הגדול רק חושב איך הוא יתחמן את האחרים ויידחף בתור ויעקוף על השול וישתמש בתוכנה גנובה אתה לא באמת מצפה ממגדלי הכלבים (ככלל) להיות אי של שפיות??? ועוד לא הזכרתי את נבחרי הציבור שלנו... 2) יש הבדל עצום בין לנסות לשקם גזע או למנוע מהכחדה זן שעומד להיעלם לבין גידול מבוקר. אם זה היה נכון מה שאתה אומר אז לכל גנטיקאי או ביאולוג היה יתרון עצום עלינו ההדיוטות. האם בפועל זה ככה? האם הילדים של מורים הם יותר מחונכים ומלומדים מילדים אחרים?

GAUDI2

New member
ובכן 2 תשובות תקבל

1) האחריות של המגדל היא לא רק עד מוות הגור אלא יותר מכך גם לגורי הגור והכוונה היא מגדל צריך להבטיח שהכלבים שהוא מפיק הם כלבים שמעלים את איכות הגזע שהוא מגדל ולא להפך , אף אחדלא טען שלהיות מגדל זה פשוט או קל אבל מי שלוקח ברצינות את הגידול יודע שזה עבודה לחיים והרבה פעמים אפילו לשתיים (הבנים) . מה שאני רושם כאן זהו כמובן האידיאל אבל אני יוצא מנקודת ראות שאם כבר מההתחלה נתחיל עם שאיפות קטנות רחוק לא נגיע , כלומר צריך פיקוח ומגדלים רצינים וזה השאיפה במציאות אנחנו יכולים לתת פירסום ולתמוך בכאלו , לאט לאט יעלה הרף ואז המציאות תתקרב לאידאל . אתה רושם לגבי מצב הכלבנות והמנטליות הישראלית אבל אתה שוכח שאנחנו הם אלו שיוצרים אותה , אם אתה אני את נשתנה המציאות תשתנה , הבעיה היא להצליח להתגבר על המנטליות שלנו ולא להרגיש שאנחנו פריירים אלא שהאחרים הם אלו השוגים. 2) כיום בכל העולם הכל זורם רק לכיוון אחד והוא - היתמקצעות . כמו שהיום אתה לא יכול להכניס אוטו למוסך ולצפות שהמכונאי יעשה לך טיפול שמן החלפת ברקסים וצביעת החלודה (הכוונה למכוניות חדשות) כך אתה לא יכול להמשיך ולהאמין שמגדל יכול לבנות מערכת זיווגים ולהתמחות בגנטיקה, ללמוד את הגזע הספציפי ואת הכלבים , להיות מוכשר ואוביקטיבי מספיק כדי לשפוט אותם , להיות סוחר כדי לשווק ולמצוא להם בעלים שיוכלו להעריך אבל גם לקדם את הכלבים שברשותם , להיות תזונאי וטרינר ומאלף כדי לדעת לטפל בצורה הטובה ביותר בכלביו , להיות מורה טוב כדי לדעת לעזור להעביר את המידע שברשותו לקונים שלו ועוד ועוד בקיצור כיום המגדל צריך להיות אדריכל שפועל בתחום בעלי החיים ולדעת לשלב את כל בעלי המיקצוע בצורה הטובה ביותר . לכל מגדל שעובד בצמוד לביולוג יש באמת יתרון עצום ולכל ילד של מורה יש באמת יותר סיכוי ללמוד שיטות לימוד . בחו"ל ומהר מאוד בארץ רואים רופאים שהם בנים לרופאים , סוחרים שהם בנים לסוחרים וכ"ו ולא בגלל שהאנשים שונים אלא בגלל שהסיכוי והאפשרויות שההורים יכולים לתת לילדם גדול יותר בתחום שבו הם עוסקים. ושוב להזכיר זוהי דעתי והיא לא חייבת להיות מקובלת על אף אחד אבל אשמח אם תרשמו את דעתכם גם כן ולא רק שאלות. כיצד לטפל בצורה הטובה ביותר בכלביו

feisa

New member
אתה מתאר מצב אוטופי

אבל המציאות היא לא כזאת... מה לעשות. במדינה שבה הרוב המכריע מחפש כאמור איך לתחמן, את מי זה בכלל מעניין את כל השעות והכסף שהשקעת כדי ללמוד על הגזע ולנסות לייצר כלבים טובים יותר??? אפשר להשיג את תוכנת אופיס עם קראק בחינם אז למה לקנות מקורית? אפשר לקבל מגלי גורי האסקי סיבירי בלי תעודות אז למה לקנות מאלון שנסע מחולון עד אחרי עפולה לזווג את הכלבה שלו למרות שיש לו בבית שני זכרים אלופים וכוכבי תערוכה? תסתכל בפורום הזה איך הותקפו מגדלי הכלבים הרציניים. תראה בווי-נט איך בחורה מסכנה בשם רוית מותקפת ע"י חבורה של חולות נפש רק בגלל שהיא יצאה נגד ההכללות שעושים למגדלי הכלבים הגזעיים. עזוב בחייך, לגדל כלבים גזעיים זה "רק בשביל המסחרה" ציטוט מפי מנהל הפורום האמור וטרינר מאד מאד ידוע. היום הבון טון זה לאמץ כלבים מהעמותות. למי בכלל איכפת מהכסף שאתה שופך על הכלבים? אנחנו הרי אשמים בזה שבכל שנה מורדמים עשרות אלפי כלבים... ואתה מדבר איתי על לשנות את המציאות? 2) אכן העולם זורם להתמקצעות ואני מאמין שמגדלים טובים ברחבי העולם אכן מתייעצים עם בעלי מקצוע ואני מאמין שמגדלים טובים בארץ נמצאים בקשר עם אותם מגדלים בעולם ומתייעצים איתם. ואני מאמין שבגזע שיש בו כזה משוגע לדבר הוא יעביר את הידע שיש לו גם לאחרים. אבל אני לא מאמין שסתם גנטיקאי יקום יום אחד ויחליט שהוא חוקר את כל הבעיות התורשתיות של הפינצ'ר הננסי. אתה יודע למה? כי אין בזה כסף. העולם אכן זורם להתמקצעות אבל העולם גם זורם לעידן שבו הכסף מדבר. ואם זה לא כלכלי זה לא מפותח. אז בסופו של דבר דברים זזים איפה שיש "משוגעים לדבר" ואותם "משוגעים" הם אלו שדוחפים גם אם לא מדובר שם ברווחים אלא מתוך עניין אישי עמוק.

GAUDI2

New member
עצוב עצוב מאוד אבל

אם רוצים להיות מציאותיים אז אני מסכים עם כל מה שרשמת מלבד העובדה שאני צריך להשלים עם זה.

ניל´´י

New member
הבנת לא נכון.... ../images/Emo8.gif

כתבתי שאנחנו בהתלבטות, לא כתבתי שלא ארביע... יש לנו עוד חצי שנה למחשבה.... וזה המון זמן.

למעלה