עוד שאלה של אתיקה

GAUDI2

New member
עוד שאלה של אתיקה

למגדל מסויים יש כלב זכר , מנסיון קודם הוא יודע שחלק מהגורים שנולדים לכלב זה יוצאים לא תואמים לתקן אבל חלק יותאים מעולים (דוגמאות למשל פרווה ארוכה ברועה גרמני, צבע לבן בבוקסר, צבעים לא תיקנים בדני ועוד ועוד) האם מגדל זה צריך להמשיך ולהרביע את הכלב או לא ? בארצות הברית למשל מגדלים מסרסים את הגורים שהם לא בעלי איכות תצוגה בארץ מה עושים ?

ניל´´י

New member
לילית... לא צריכים להיות כל כך

החלטים בקביעה!!!! לא כל מי שמרביע את הכלב/ה שלו הוא חלבן מקצועי!!! נדמה לי שפיסא כבר הוכיח כאן כמה פעמים שכלבנות גיזעית איננה מסחטה של כסף. גאודי לגבי השאלה שלך.... לי לא נראה שזו אתיקה מקצועית אלא יושרו של בעל הכלב ודבר נוסף המלטה יחידה של פרט כזה או אחר אינה מוכיחה כי הוא מעביר פגמים גנטיים, הפגם יכול לבוא גם מהנקבה או משילוב של שנהם.

lilithmm

New member
מי מדבר על כלבנות גזעית??

דובר כאן על מגדל שממשיך להרביע כלבה שממליטה גורים "פגומים"

be_roo

New member
אם רק היתה לי אפשרות הייתי לוקחת

את שתי הבוקסריות "שלך"

lilithmm

New member
אין לך מושג (בעצם כן)

אחת מהן, נטשו אותה ביחד עם כל השגר בגלל שהגורים לא גזעיים, אבל הם מאוד מאוד מאוד בוקסר. מי שלא מבין בבוקסר היה אומר שזה גזעי. הבוקסרית הזו כבר חודשים בפנסיון מכלאה, רק מחכה שיבואו כבר. השנייה נמצאה ע"י פעיל מסור שהציל אותה וטיפל בה. היא תואמת תקן, דהיינו בוקסרית גזעית ללא תעודות. הוא טיפל בה ועיקר אותה, ועכשיו גם היא בפנסיון, אבל העיקור והטיפולים עלו לו מעל ל800שח, והוא חייב לקבל החזר של לפחות 600 שח. אז אנשים מעדיפים לקנות גור בלי תעודות ב400. אני לא יודעת מה יהיה עם שתי הכלבות האלה. מסכנות.

ה דרומי

New member
חוזר ושואל שוב ושוב את המנהלות

הפורום האם מותר פרסום? גם ב"דרך" עקיפה? מה הם "חוקי" תפוז בעניין"

lilithmm

New member
למה לא צעקת כשג' פרסמה כאן

גורי האסקי למכירה ב2000שח עם הורים חסרי תעודות? אולי תסביר בהזדמנות זו למה אתה מתנגד לעמותות? אני התחלתי להתנדב בעמותות אחרי שהתנדבתי מעל לשנה בהסגר. הפסקתי שם כי לא מובן בעייני איזו טועלת אני מפיקה כשאני מוסרת כלבים לא מעוקרים.

ה דרומי

New member
כבר כתבתי שאין לי דבר כנגד עמותות

למעט אולי אחת שלא אנקוב כאן בשמה. של אותה עמותה. לא מכיר את הסיפור של אותה אחת שנסיתה למכור גור כאן גורים אם זה נגד תקנון
לבטח זה נמחק ע"י מי שאמור למחוק את ההודעה. אבל עזבי זה כבר ממש לא משנה. כי אחרי שתלכי פעם להפגנה כנגד נסוים הפגנה חוקית באישור ואחרי שתכתפי אלה בעורף ותגררי לנידת ותלקחי למשטרה ויפתוח נגדך תיק אז תחזרי לכאן ותספרי איך זה. אני נידבתי לך טיפונת . ולא עוד. ובכלל להתנדב בעמותה או הבסגר זה כמעט אותו הדבר .

lilithmm

New member
טוב.

אתה מדבר על אס או אס. מאותם טעמים שאתה לא "מחבב" אותם אני לא בקשר איתם למרות שהם הכי קרובים אלי. ולא, אל תשווה את ההסגר של לוד עם הסגר איפה שאני התנדבתי. מי שמכיר את ההסגר יודע שאין להשוות בין התנאים שם לתנאים בעמותה. הביוב סתום שם ולא מעניין אף אחד, הכלובים שם מלאים בטינופת, והצפיפות נוראית. הסגר לוד מתוחזק בצורה יוצאת דופן, תודות לוטרינרית שאחראית להסגר. לידיעתך אני משתתפת בהפגנות של אנונימוס. ואם אתה כ"כ מתנגד לניסויים, למה כתבת את האמור כאן? http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=708&msgid=17191939 ע"מ לגרור פרובוקציה. לא לכבודך.

האפי לי

New member
אתה עושה למען חיות ואני צנצנת

מי שאוהב בע"ח, מי שדואג להם לא מתנפל על אדם שמעודד עיקורים או מפרסם כלבים מעמותות למסירה. זה שהגעת להפגנה מחורבנת נגד ניסויים לא עושה אותך פעיל מסור, אני פיספסתי את ההפגנה האחרונה, זה עושה אותי רוצחת? ההסטה שלך והנסיון להפסיק את פרסום העמותות הוא עניין מכוער אכזרי ילדותי וטיפשי. ובוא נשחק במשחק הנגיד ש.. נגיד שלילית תפסיק לפרסם בע"ח בעמותות כי אתה תצליח לעצור אותה, אני פחות מכירה את תוכן העמותות אבל אני אמשיך לפרסם את מה שאני יודעת וזה נראה לי ברור לחלוטין. אז בבקשה ממך, אל תתנהג כמו תינוק. תגיב בחריפות על הודעות רלוונטיות ולא בנוסח "אני אוהב חיות אבל את לא כי את מנסה למצוא בתים לחיות נטושות"

be_roo

New member
שאלה עקרונית

אולי לא יצא מזה כלום אבל לא יזיק לברר: ידוע לך לגבי הצעירה יותר, איך היא עם חתולים? האם ניתן להביאה לבית עם חתול או שהיא ישר נכנסת לעמדת תקיפה?

GAUDI2

New member
לני"לי

ובכן לפני שהשירשור הזה ידרדר יותר ואז ימחקו אותו אז אם גידול כלבים הוא בחזקת מיקצוע אשר מצריך מיומנות ומיקצועיות אז זוהי בהחלט בעיה אתית מישום שהמדובר במגדל , לגבי פרט המעביר פגמים גנטים אז אי התאמה לתקן לא נחשבת לגבי פגם גנטי , אבל בכל מקרה רשמתי בברור שלא מדובר בהמלטה יחידה ושברור שהופעת הגורים שלא תואמים לתקן מקורה בזכר , אלו נתונים שאני רשמתי בנתוני פתיחה בשאלה ,אני בחרתי מצב נתון אחד כדי למקד דרך היתנהגות מסויימת לגביו.

lilithmm

New member
אבל מה עם מגדלים שכן מוציאים

גורים עם פגמים גנטיים, ובמודע?

GAUDI2

New member
אם אתם הולכים לכיוון הזה אז מה

בדבר כל מגדלי השאר פיי או הבולדוג האנגלי או הבוקסר או בול טרייר או דלמטה או .... הרי בגזעיים אלו ישנם לא רק מחלות גנטיות מוכרות אלא יותר מכך - מבנה פיזיונומי שגוי , מגדלים לא אחראיים גורמים נזק ולא משנה אם הם מגדלים כלבים רב גזעיים חתולים או דגים , בגלל זה לדעתי צריך סמכות שיכולה לאכוף חוקים על הרבעות בעלי חיים ושוטרינר שמדווח על כלב בעל בעיה גנטית לא יחשב שעבריין.

האפי לי

New member
שמע..

לי היה פקינז, מהיום שהוא נולד הוא נחר בגלל האף הפחוס בערך מגיל 3 היו לו דלקות כרוניות בגלל הפרווה של האף הפחוס, הוא גם התעוור בסוף בערך מגיל 4-5 הוא כבר כמעט לא רץ כי הרגליים היו קטנות מידיי לסחוב גוף גדול יחסית אז אם אתה שואל על כלבים כאלו שכל המבנה הפיזי שלהם דפוק, אני חושבת שאם צריך לאסור איזשהו גזע בעולם אלו הגזעים הללו, שהמבנה הפיזי שלהם בערך כמו מחלה אוטואימונית.

feisa

New member
הכל תלוי בחומרת הפגמים

בסבל שאולי יגרם לגור ועוד יותר במשוואה של סיכוי מול סיכון.

PITBULL

New member
סיכוי מול סיכון של

מי ? הרי אם מדובר בבעיות בריאות התשובה בדרך כלל ברורה , הבעיה היא שלא תמיד נוהגים לפי הדרך הטובה מבחינת איכות חיי הכלבים (או כל חיה אחרת) ולכן הצורך בפיקוח כדי למתן את התופעה. דוגמא לגזע השאר פאיי שישנם כלבים רבים שנראים כמו זה שבקישור (בדרך כלל אצל המגדלים היותר אחראיים הם נראים קצת שונים..) אותו סיפור עם ההליכה של הבול טרייר (למי שמתמצא קצת בגזע ובתצוגות) או בבוקסרים וברועים הגרמנים של שנות ה80 ועוד ועוד..

למעלה