עוד שאלה של אתיקה

ניל´´י

New member
היי גאודי...

שמע שירשור ההמשך כל כך שיעשע אותי אז לא המשכתי בדיון... נתתי במה לאותם חברה לייצים.... בקשר לשאלתך, שוב זה הכל עניין של אמינות של ה"מגדל" וצודק פייסא שסיכוי לעומת סיכון. אני כרגע לפני החלטה אם להרביע בעתיד בגלל בעיה שצצה לה... איני יודעת אם היא גנטית או בגלל שהגור נפל לוטרינרית מהידיים ונשאר תלוי עם הרגל שלו על מנגנון ההרמה של שולחן הטיפולים ושאר הגוף נשאר תלוי באויר. יכולה לומר לך שאני בהתלבטות קשה מאוד, לקחנו את הכלב לכמה אורטופדים מומחים בתחום, גם לאורטופד של בני אדם ולאף אחד אין תשובה החלטית. בכל מקרה כשאני מוסרת גור/ה ההסכם שלי עם המאמצים שבמידה והכלב פסול לגידול (על פי תקן הגזע) הוא מקבל את כספו חזרה למעט עלות התעודה והחיסונים.

GAUDI2

New member
אבל מדוע לא לעשות מעשה

יותר פשוט והוא לסרס גורים שלא נמכרים לתצוגה או להרבעה . לגבי הגור אז צריכה לחקור את ההיטוריה אבל תמיד יש אפשרות של צירוף גנים בכל מקרה אני לא הייתי חוזר על ההרבעה עם הזוג הזה שוב אלא משנה לכלב שונה מאותה המשפחה .

ניל´´י

New member
היי גאודי... בוקר טוב...

בקשר לגור הספציפי הזה, הוא נמסר כשהוא בעל תנועה מצויינת המתאימה לגילו (9 שבועות) נדבק ע"י אחת השופטות היותר טובות בארץ, לדעת כמה וכמה בעלי ידע בגזע הוא היה הגור המוביל בשגר ולכן נמסר למשפחה מיוחדת במינה!! לצערנו כשבועיים לאחר המסירה הוא נלקח לוטרינרית לשם סימון שבב, היא העלתה אותו על שולחן הטיפולים ולאחר הבדיקה רצתה להוריד את הגור ארצה, הגור החליק לה מהידיים ורגלו נתפסה במנגנון כשכל כובד משקלו תלוי כלפי מטה ... הכלב איבד הכרה (כנראה מהכאב) כשהתעורר לא יכול היה לדרוך על הרגליים האחוריות, צרח מכאבים בכל פעם שרק נגעו באיזור בסיס הזנב והגב התחתון, היה מאושפז, מאז ועד היום הכלב לא נותן לגזעת לו בבסיס הזנב ובגב התחתון, הכלב בהמלצתי עבר סירוס. כמי שמכירה את שושלת שני ההורים, בטוח שאין בעיה של תנועה אצל שתי המגדלות. למרות זאת אנחנו עדיין בלבטים קשים!!!! האם להרביע או לא להרביע שוב. גור נוסף מאותה המלטה גם סורס (בהמלצתי), היות והמשפחה החליטה שאין הם רוצים להרביע את הכלב ואין הם רוצים לבוא לתערוכות. ישנו גור נוסף שבמידה והמשפחה תחליט שלא להרביע (לא שיש עם מי להרביע לצערי) ולא להגיע לתערוכות גם יסורס.

margalit3000

New member
וואו כל הכבוד לך !!

אבל אני לא מבינה למה למהר ולסרס כלב גזעי. ממה שאני שמעתי בדרך כלל מסרסים כלבים גזעיים בגלל שלא ירדו להם שני האשכים או שהם תוקפנים, אבל סתם כך, נראה לי קצת בזבוז.

ניל´´י

New member
לדעתי, כלב שיצא ממעגל ההרבעות

והתערוכות דינו ככלב רבגזעי!!! דהיינו סירוס!! או עיקור אם זו נקבה!!

margalit3000

New member
אני מסכימה עם זה אבל למה הכלב

לא יכול להרביע ? אם מדובר על תאונה ולא פגם גנטי. וכתבת שגם האחים שלו סורסו או יסורסו אבל להם לא הייתה תאונה. וגם אם אין עם מי להרביע היום זה לא אומר שלא יהיה בעוד כמה שנים,ככה שהדברים לא ברורים לי ואם המצב הוא כמו שכתבת למה את לא מעקרת ומסרסת גם את ההורים ??

ניל´´י

New member
מרגלית...

הכלב יכול להרביע, אולם בעליו אינו מעוניין, לכן עדיף סרוס מאשר כלב שחי בבית ומסביבו ישנן נקבות לא מעוקרות... חישבי על כך שהוא עלול לצאת החוצה ולהרביע כל נקבה מזדמנת... האם זה נכון?? אין מספיק כלבים משוטטים?? סרוס הוא הפתרון לכלב שאינו מרביע ואינו משתתף בתערוכה, עם כל הצער והכאב שבזה. לדאבוני כנראה שגם בעוד כמה שנים לגורים העתידיים שלי (אם יהיו) לא יהיה עם מי להרביע, כרגע רוב ההמלטות של המלאמוט הינן ללא תעודות, (גורים/ות שלי לא ירביעו ללא תעודות), ואלו עם התעודות אין סיכוי להרביע איתם. איני מעקרת/מסרסת את הכלבים שלי היות והנקבה ממשיכה מידי פעם להגיע לתערוכות, תלוי מי השופט... הזכר אינו ראשי להשתתף בתערוכות לא של החוג ולא של ההי"ל היות ונפסל בתערוכה אחת ו"התבקשתי" עשות לו ביטוח על סך מיליון דולר!!! כפי שאת מבינה המחיר אינו ריאלי ואף חברה לא תבטח כלב בסכום הזה.

margalit3000

New member
נשמע לי מאוד מוזר, אפשר לשמור

על הכלב בבית שלא יסתובב ברחוב הוא גם עלול להיגנב וחוץ מזה אם הבעלים לא אחראי בלשמור על הכלב שלו הוא גם לא יהיה אחראי לסרס אותו ובטח לא יסכים לזה !!! איך כותבים מלאמוט באנגלית ? בחיים לא שמעתי על הגזע ורוצה לראות על מה מדובר

margalit3000

New member
ולא הבנתי למה אין סיכוי לכלבים

להרביע כלבות עם תעודות וחוץ מזה שיכול להיות שגם יגיעו בעתיד כלבות מחוץ לארץ.

ניל´´י

New member
החמסיקה שלי לא ירביעו כלבים/ות

ללא תעודות!!! על זה איני מתפשרת!!!! ישנם יותר מידי כלבים משוטטים ברחובות וכלב ללא תעודות סופו ברחוב!!! הכלבים שלי בעלי תעודות פרט לרבגזעית שלי שמעוקרת מגיל 5 חודשים.

margalit3000

New member
שאלתי למה שהם לא ירביעו כלבים עם

תעודות לא בלי ולא ענית לי על זה. איזה סיבה בדיוק יש שהם לא ירביעו ? וגם אם כרגע אין כמו שאמרת אולי בעתיד יהיו....

האפי לי

New member
עוד תוספת על מה שנילי אמרה

הכלב שלי פשוט בורח לנו, הוא בדרך כלל הולך לטייל עם רצועה אבל אם אני לוקחת אותו לגינה אני לא יכולה לקשור אותו וללכת לשבת בצל. לכי תדעי לאן כלב בסיטואציה כזו יכול להגיע אני מכירה כלב שכשעונת הייחום מגיעה הוא מיילל כמו מטורף צורח ובוכה שרק יוציאו אותו, הוא אפילו הצליח להגיע לכלבה גזעית שנשמרה להרבעה והיתה סגורה בחצר עם גדר גבוהה. הבעלים של הכלבה כמעט ירה בכלב בלילה השלישי שהוא הצליח לקפוץ מעל הגדר... אם את עדיין לא מבינה למה לעקר ולסרס אני ממליצה לך בחום להגיע לתחנת ההסגר העירונית או לעמותה הקרובה לביתך ולראות מי וכמה נמצאים שם- אצל רובם אפשר עוד לנחש מי היה אחד ההורים או שניהם (גזע)

margalit3000

New member
וואוווו איזה גזע יפה !!

את רוצה להגיד לי שכלבים כאלה שהיו להם שני אשכים סירסת ?? איזה ביזבוז !! זה ממש גזע מדהים ומרשים. ממש חבל. איזה כיף לך שיש לך כלבים כאלו.

ה דרומי

New member
מילה אחת גזע ../images/Emo107.gif../images/Emo59.gifמילה שניה

פולטיקה. מילה אחרונה אחלה כלבים."גזע"

ניל´´י

New member
פייסא....

כתבתי תגובה מפורטת לגבי הפוליטיקה בכלבנות הגזעית ומחקתי אותה... לא ברצון אלא בכדי למנוע מריבות וסיכסוכים מיותרים, גם אתה וגם אני יודעים את האמת!!! וכנ"ל כל העוסקים בכלבנות גזעית.

feisa

New member
גם את וגם אני יודעים איזה אמת?

אמת בקשר למה? ואיך זה מסתדר עם אמירתו של הדרומי לגבי פוליטיקה. האמת היא שלא הבנתי כלום.

ניל´´י

New member
אני לא מזלזלת באינטילגנציה שלך !!!

אז אל תתמם .... ודדדדיייי לא רוצה להכנס לזה בכלל!!!! מבחינתי הנושא סגור!! להתראות בתערוכה...

למעלה