עוד שאלה של אתיקה

feisa

New member
אני לא מיתמם

אני באמת לא מבין את ההקשר. זה הכל.

ה דרומי

New member
פיסא לא צריך ל"קפוץ" ממילה

כגון "פוליטקה" עכשיו שאלה חשובה הרבה יותר לגבי יום שישי הקרוב האם יש נוה"צ.? ואם כן מי השופט? והאם זה במסגרת החוג? או במסגרת ליגה. אפשר פרטים? ובלי "פוליטקה"
והמשך ערב טוב.

feisa

New member
לא קפצתי רק תהיתי איך היא "השתרבבה"

ולמה. ועכשיו תשובה הרבה יותר חשובה לגבי יום שישי הקרוב. לא ידוע לי על פניה מטעם הנהלת הליגה. כך שאם תהיה תחרות ובשלב זה הדגש על אם, כי לא נרשם אף אחד, למיטב ידיעתי, היא תהיה במסגרת החוג. אם ירשמו ילדים ישובץ גם שופט/ת.

ה דרומי

New member
../images/Emo45.gif אפשר כבר לרשום אחת../images/Emo68.gif

במסגרת החוג. במידה והיה . 2 מנצל לבקש ממך לטובת הילדה גם
לנוה"צ יש מצב לזה? אבל במידה וה
יחליט להגיח אז אני מראש מתנצל.. שלא נגיע. ו
מראש. ובלי" פוליטיקה"

feisa

New member
אז צריך להכין גביע או לא?

אני עדיין לא יודע מי מהחבר'ה שלי יגיע אבל לא צריכה להיות בעיה עם כלב/ה.

ה דרומי

New member
בשמחה ונא להמתין

לגבי ה
הימים מתקרבים ליום הזה אבל משהו שם לא בראש שלו לצאת עדין לאויר העולם אז עוד קצת עם הגביע

ניל´´י

New member
למה שלא יסכים לסרוס??

הלא אני מחזירה לו את כספו למעט מחיר התעודה והחיסונים.... בינתיים לא נתקלתי במשפחה שלא סירסה או עיקרה, לבקשתי.... במידה ואתקל במשפחה שלא תעקר או תסרס על פי הנחיות שלי, הכלב יחזור אלי והם יקבלו את כספם חזרה למעט העברת בעלות. אכן המלמוט הינו גזע מדהים ביופיו ובאופיו, הוא אינו כלב שמירה, ואינו מתאים לכל אחד, באופי שלו הוא יותר חתולי מכלבים אחרים. אנחנו בבית מטורפים על המלאמוטים שלנו. נוגה הוא הזכר וקסם היא הנקבה.

margalit3000

New member
מהיכרות שלי אם הישראלי המומצע

גם אם תשלמי לו כפול ממה שהוא שילם הוה לא יסרס בטח שלא כלב גזעי ומיוחס, אלא אם לכלב לא ירדו שני האשכים ואז זה מצב רפואי. נראה לי לא הגיוני שמשפחה שקנתה כלב תידרש אחרי שנה לסרס אותו ובמידה והם לא יסרסו אז תיקחי להם את הכלב. ושאלתי האם היו לכלבים שני אשכים ולא ענית לי על זה, אז היו או לא ?

nobodys girl

New member
יש לי שתי שאלות

לאחרונה חשבתי על זה... איך אפשר לגדל באותו בית כלבה וכלב בלי לעקר אותה או לסרס אותו? ועוד שאלה... מה ז"א שהכלב נפסל, ומה היה עניין הביטוח? ואם כבר... מאיזה גיל כלבים יכולים להשתתף בתערוכות? תודה מראש :)

ניל´´י

New member
תערוכות, פסילה, ביטוח ועיקור/סירוס.

אפשר בהחלט לגדל בבית אחד זכרים ונקבות, לי ישנם 2 זכרים לא מסורסים, 2 נקבות לא מעוקרות ונקבה מעוקרת אחת, בעת הייחום אני מפזרת את חלק מהחמסיקה, צ'אמפי הולך לילד מקסים בשם גיא, נוגוש הולך או לפנסיון או לחברים אחרים אם יש ביכולתם באותו העת להחזיק בו. לבנות בתחילת הייחום אני מתחילה לתת כדורי "חילבה" שזה תבלין תימני מאוד מסריח שגובר על ריח הייחום, אלא שבימי הביוץ כלום לא עוזר והבנים יוצאים ליומיים שלושה מהבית. במידה והחלטתי להרביע את הילדה שלי, אני לא נותנת חילבה היות ואין לי ידע נרחב על השפעתו על הגורים העתידיים, לכן אני עושה הפרדות בעיקר בגלל המריבות בין הבנות המיוחמות. כל החמסיקה גרים איתנו בבית !!!! פסילה- ישנו תקן גזע, ובתקן מצויין מה ואיך צריך להראות הכלב וכנ"ל אופיו, לדוגמא במלאמוט אסורים עיניים כחולות, עין כחולה זו פסילה בגזע, להבדיל מהאסקי, חוסר אשך או אשכיים גם היא פסילה, בגזעים אחרים ישנן פסילות נוספות, למעשה, בכל הגזעים חוסר אשך או אשכיים אצל זכר זו פסילה. אצל הווסטים לדוגמא, כלב שאינו לבן לגמרי הינו פסול, כנל עניין האשכיים. לענין נוגה ופסילתו, לא זה המקום לספר על כך, בכל מקרה בתקן הגזע אין פסילה בגלל אופי. כנ"ל לגבי הביטוח, מי שמעורב בדבר יודע ומי שאינו מעורב עדיף לו כך. בתערוכת חוג יכולים להשתתף גורים/ות מגיל 3 חודשים לאחר חיסון כלבת, בתערוכה בינלאומית של ההי"ל (ההתאחדות הישראלית לכלבנות) יכולים להשתתף רק מגיל 6 חודשים ולאחר חיסון כלבת. בשישי הקרוב ישנה תערוכת כלבי שפיץ בכפר הס, בואי לתערוכה ותביני איך נראת תערוכה. אני אהיה שם וסביר שגם פייסא יהיה שם. ניל"י והמלאמוטים.

nobodys girl

New member
תודה רבה!

:) באמת... עכשיו דברים מתחילים להסתדר לי בראש יום שישי, כן. מצוין... אני חושבת שאני אבוא. עוד שאלה, כלבות שנפסלו לתערוכות, לא יכולות להשתתף בהרבעה עם תעודות, נכון? ושאלה טיפשית אחת, אם אפשר
בכל התמונות מתערוכות ותחרויות הכלבים עומדים זקופים, ראש וזנב למעלה... איך זה?

איל34

New member
עיקור

אני גם בעד עיקור כלבות בעיקר משום התועלת הבריאותית שבכך. כלבתי היא כלבה גיזעית יפה ומדהימה באופייה אך יחד עם זאת לא ראינו לנכון אני ואשתי את הטעם בהבאת גורים עתידיים. מה שחשוב לנו זה טובת הכלבה בלבד ולא השבחת הגזע או מכירת/מסירת גורים. טענתי לא פעם בפורומים אחרים שנושא של הרבעת כלבות וגידול גורים יש לקחת ברצינות רבה ורצוי מאוד שמי שמרביע כלבה יהיה בעל/ת ידע בכלבנות ובעל תנאי גידול נאותים לגורים.(יש מספיק כלבות לא מעוקרות בארץ) שלכם איל אבא של איימי הברניזית המתוקה

GAUDI2

New member
ובכן למה לא לחייב

את כל המגדלים לנהוג כמו ני"לי ? מגדלים רציניים רק ירוויחו מהעניין וכל שאר הסוחרים וה"עורכי ניסיונות" ידעו את מקומם וכך לא רק שבעלי הכלבים ירוויחו אלא בעיקר החיות עצמן !

feisa

New member
לא כל כך הבנתי את מה שכתבת

מיהו מגדל רציני? מה זה סוחר ואת מי אתה מכנה "עורכי הנסיונות"? נראה לי שיש כאן איזה שהיא שגיאה בסיסית. אני לא מכיר מגדל בעולם שיכול להגיד לך בוודאות לפני ההרבעה מה יצא בהמלטה. או כמו שאמר לי לפני שנים אחד המגדלים הכי מפורסמים בקנדה לפקינזים: "אם היינו יודעים את הסוד אז כל הזמן היו נולדים לנו גורים של כוכב תערוכה בווסטמינסטר - אבל זה כבר לא היה כזה כיף והתרגשות מההמלטות".

GAUDI2

New member
feisa

בוא נראה מגדל רציני - אדם הלומד את הגזע שאותו הוא מגדל מכיר את הבעיות האופיניות לו ואת הזרמים השונים בתוך הגזע , עורך מחקר לגבי הכלבים שאותם הוא מרביע (לומד את אילנות היוחסין , את מאפייני הכלבים , מכיר את המגדלים ועוד) ברור שאף אחד לו יודע מה יצא אבל למגדל זה יש אחוזי צפיה הגדולים בהרבה מכל השאר ובכל מקרה הוא לוקח אחריות על הגורים ועל הכלבים שברשותו . סוחר - אדם המנצל אופנה ומרביע כלבים ללא התחשבות בשום גורם אחר מאשר מכירה עורך הניסיונות - אדם שיודע שהוא לא מבין ולא עושה הכל כדי להכיר את הכלבים שברשותו ומנסה את כוחו תוך אמונה שהוא יכול להצליח היכן שאנשים מנוסים ממנו לא הצליחו , לרוב הוא יערוך הרבעות עם כלבים ללא תעודות או עם כלבים מגזעים שונים בגלל שאולי פעם הוא שמע שכלב עם פרווה ארוכה ולבנה שיורבע עם כלבה עם פרווה קצרה ושחורה יולידו גורים בעלי גוף עם פרווה קצרה ולבנה וראש עם פרווה ארוכה ושחורה וכך יהיה לו את האריה החדש של השכונה ... אם יש לי שגיאה בסיסית אשמח אם תראה לי היכן היא ? (וזאת בלי שהכנסתי קטגוריות של השכנה מלמטה או הדודה המפוזרת וכנ"ל יש עוד הרבה אבל העיניין היה בקשר למגדלים יותר "כבדים" שיוצרים יותר גורים ויותר נזק )

feisa

New member
הטעות הבסיסית היא

שחושבים שאם מישהו "לומד את הגזע שאותו הוא מגדל מכיר את הבעיות האופיניות לו ואת הזרמים השונים בתוך הגזע , עורך מחקר לגבי הכלבים שאותם הוא מרביע (לומד את אילנות היוחסין , את מאפייני הכלבים , מכיר את המגדלים ועוד)" הוא יכול לדעת או לצפות באחוזים הרבה יותר גבוהים מה יצא לו. אני יכול להגיד לך עלי שהיו המלטות שציפית לרגליים קצרות ויצאו לי רגליים ארוכות והיו המלטות שעל הנייר היו צריכות להיות מעולות ובפועל משהו השתבש. בשביל לדעת מה באמת יש לך אתה צריך לעשות אין ברידינג. ככה אתה תדע על הדברים הטובים והדברים הרעים שיש לך בקווי הדם. בסופו של דבר, כרגע, גידול הוא ניסוי וטעייה. נכון עם יש לך ידע יש יותר סיכוי שתצליח אבל זה לא אומר שאתה לא יכול גם "ליפול". סוקרטס אמר: יודע אני שאיני יודע" אני חושב שזהו מוטו נכון לחיים ואני חושב שהרבה יותר מסוכנים הם אלו שחושבים שהם יודעים.

GAUDI2

New member
וסוקרטס אמר גם לצטט

רק חלק ? מה בדבר האחריות שהיא חלק מתכונת המגדל הרציני ? ולמרות כל המסר עדיין לא הצלחתי להבין היכן אתה שולל אפילו נקודה אחת בקשר למה שרשמתי לגבי המגדל הרציני , אף אחד לא טען שאתה לא יכול "ליפול" אלא שיים לב טוב שמדובר על אחוזי הצלחה של מגדל רציני ביחס לשאר , מה גם שאינברינג זה לא הדרך לראות מה יש לך באמת מישום שבתהליך נעךמים גם הרבה גנים טובים שהיו ובגדול ככל שאתה ממשיך באינברידינג אתה מצמצם את מאגר הגנים שהיה לך בהתחלה כך שזה ממש לא נכון שזו הדרך לבדוק מה יש לך. ברור שהרבה יותר מסוכנים אלו החושבים שהם יודעים הכל לכן בדיוק חשוב הצורך בסמכות מפקחת אשר יכולה להביט על הדברים מנקודת ראות אוביקטיבית ומיקצועית ולא להשאיר את הנושא בידי מגדלים שככל שיהיו טובים אף פעם לא יגיעו לרמת מיקצועיות של אנשים שגנטיקה זה המיקצוע העיקרי שלהם , הרבה מאוד מגדלים טובים ומיקצועים מישתמשים בתועניות גידול שנבנות להם ע"י אוניברסיטאות או אנשי מיקצוע מיוחדים ולא בכדי !

feisa

New member
כשאתה אומר אחריות למה אתה מתכוון?

האם אחריות = warranty או אחריות = responsibility? מי אמר שאני שולל משהו ממה שאמרת? התגובה נכתבה כתגובה לך אולם היתה מיועדת לכלל הקוראים. באשר לאינברידינג אני התכוונתי לטסט ברידינג ולא לדרך גידול קבועה. גנטיקה היא מדע עצום ולא כל מי שיש לו תואר בגנטיקה מבין בגנטיקה של כלבים. אם יש כאלו בארץ סביר להניח שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת. אני לא מכיר מגדלים שמשתמשים בתוכניות גידול שנבנות להם ע"י אוניברסיטאות אבל בהחלט יכול להיות שהם קיימים ואשמח אם תביא לי דוגמאות כאלו. האם הם מצליחים יותר ממגדלים אחרים שמשתמשים בידע שנצבר במשך השנים ובתחושות בטן? אני מסופק.

למעלה