תערוכות, פסילה, ביטוח ועיקור/סירוס.
אפשר בהחלט לגדל בבית אחד זכרים ונקבות, לי ישנם 2 זכרים לא מסורסים, 2 נקבות לא מעוקרות ונקבה מעוקרת אחת, בעת הייחום אני מפזרת את חלק מהחמסיקה, צ'אמפי הולך לילד מקסים בשם גיא, נוגוש הולך או לפנסיון או לחברים אחרים אם יש ביכולתם באותו העת להחזיק בו. לבנות בתחילת הייחום אני מתחילה לתת כדורי "חילבה" שזה תבלין תימני מאוד מסריח שגובר על ריח הייחום, אלא שבימי הביוץ כלום לא עוזר והבנים יוצאים ליומיים שלושה מהבית. במידה והחלטתי להרביע את הילדה שלי, אני לא נותנת חילבה היות ואין לי ידע נרחב על השפעתו על הגורים העתידיים, לכן אני עושה הפרדות בעיקר בגלל המריבות בין הבנות המיוחמות. כל החמסיקה גרים איתנו בבית !!!! פסילה- ישנו תקן גזע, ובתקן מצויין מה ואיך צריך להראות הכלב וכנ"ל אופיו, לדוגמא במלאמוט אסורים עיניים כחולות, עין כחולה זו פסילה בגזע, להבדיל מהאסקי, חוסר אשך או אשכיים גם היא פסילה, בגזעים אחרים ישנן פסילות נוספות, למעשה, בכל הגזעים חוסר אשך או אשכיים אצל זכר זו פסילה. אצל הווסטים לדוגמא, כלב שאינו לבן לגמרי הינו פסול, כנל עניין האשכיים. לענין נוגה ופסילתו, לא זה המקום לספר על כך, בכל מקרה בתקן הגזע אין פסילה בגלל אופי. כנ"ל לגבי הביטוח, מי שמעורב בדבר יודע ומי שאינו מעורב עדיף לו כך. בתערוכת חוג יכולים להשתתף גורים/ות מגיל 3 חודשים לאחר חיסון כלבת, בתערוכה בינלאומית של ההי"ל (ההתאחדות הישראלית לכלבנות) יכולים להשתתף רק מגיל 6 חודשים ולאחר חיסון כלבת. בשישי הקרוב ישנה תערוכת כלבי שפיץ בכפר הס, בואי לתערוכה ותביני איך נראת תערוכה. אני אהיה שם וסביר שגם פייסא יהיה שם. ניל"י והמלאמוטים.