פטיש, אתה אובססיבי.
זה שקיימים בך רגשי נחיתות זה ברור. שהרי גם אם אכן אתה צודק, ובה.ל.ל יש יחס מתנשא מצד חלק מהמתנדבים ליוצאים,
הרי אין לזה קשר לסיפור הזה שה.ל.ל לא הוזכרה בכתבה. זה שאתה קושר את זה ליחס המתנשא בה.ל.ל רק מראה עד כמה אתה 'רגיש' בנושא הזה, ועד כמה 'כל' נסיון לחדור אליך ולחייך נתפס אצלך כמתנשא. הסיפורים על "אתה מוכשר אבל אתה לא בענינים" לא מדברים אלי, אני מעורה היטב, מכיר כמעט את כולם. ומי שמכיר אותי באמת יודע שאני האחרון שידחוף חרא מתחתח השולחן ויחפה בדברי על דברים רעים בה.ל.ל. בניגוד לחלק מהחברים, אני לא מצר על כך שהעלת את הנושא, הציבור החרדי וכל שישתמשו בדבריך לרעה לא מענינים אותי, אתה קיים, ואתה מרגיש, וזכותך להביע את דעתך. אני רק מדבר אתך על
עובדות אילו הייתי חש ביחס מתנשא מצד איזה מתנדב, הייתי אומר לו את זה, בלי להתבייש. ושתבין באיזה רמות מדובר, אני איש חולה, לפעמים אני שרוי בעצבות נוראית ובדיכאון מר. אך גם בשעת שפל חושי מחודדים כתער, וכל יחס מתנשא מעורר אצלי סלידה ותגובת נגד חריפה. ואפי' אני לא חשתי לעולם בייחס מתנשא. מה זה להתנשא? מי שלא מצליח לכבוש בתוכו את ריגשי העליונות ומשדר יחס מתנשא לדעתי אין לו שום סיבה להתנשא. ואני רק מתפלל לפגוש אחד כזה אם ישנו, מה זה? אבל אני צריך לסגור אתך חשבון. מה זה שאתה מכנה אותי "גוי של שבת" תגיד אתה נורמלי? כזה אני? אחד שכדי להיות נחמד עם הרוב מכלה את עצביו על מישהו אחד? מה אני לא באמת חושב מה שאני כותב? תגיד ת'ה דפוק? פעם חשבתי שלפחות אלה שקוראים את הפורום קצת מכירים אותי, ופתאום אני מגלה שום כלום. אני בנ'דם שכבוד במובנים האלה שאתה מדבר עליהם, מעניין תתחת שלו אילו הייתי מרגיש נחות בה.ל.ל לא הייתי כותב על כך בפורום וממשיך להגיע, הייתי פשוט מנתק עם ה.ל.ל כל מגע. אני מגיע כי כיף לי, זהו זה, ובבקשה כל עוד אני חי לא לפרשן אותי יותר מדי. בעניין החוברת, קראתי אותה. ועכשיו אני שואל אותך שאלה. עד כמה אתה יכול להיות אטום. מה נראה לך קרה שם כשכתבו את החוברת? נראה לך שפשוט ישבו וחשבו מה יכול כבר להיות גרוע בבנד'ם כתבו ניסחו סידרו וחילקו למשפחות? אתה דפוק? ובכן תבין גם אם ישנו יחס מתנשא, אין טמטום ושנאה. וכדי לכתוב חוברת כזו אחרי שמכירים אותך, לא מספיק להיות מתנשא, צריך להיות מטומטם. החוברת נכתבה בראשית דרכה של ה.ל.ל,
ולא סתם היא נצמדה ליוצא בשאלה אחד או שנים אינני זוכר, שלגביהם החוברת הייתה רלוונטית, וזה היה קשור ליציאה בשאלה שלהם. ותבין, הפער שהיה בינך ובין חילוני בגילך כשיצאת בשאלה, קטן יחסית לפער שיש בין יוצא שיוצא מפוניבז' המאווררת, לבין מי שיוצא מלב לבה של שכונה ירושלמית וכל מה שהוא יודע לומר בעברית זה 'תביא ת'מלח'. והיו מקרים. ועדין יש מקרים קשים. אם הייתה עיניך פקוחה (או שבעצם אני מניח שעינך פקוחה) היית מזהה גם כאן בפורום איזה בור שאפילו את הביטויים הפשוטים בעברית קשה לו לתפוס כפשוטן והוא עושה בהם שימוש לא מתאים ששם אותו ללחעג וקלס בעיני מי שאתה קורא 'מתנשאים'. אני יודע אישית על מקרה של מישהו שהתעקש ש'חילונים מקללים' ולכן כשהוא נעשה חילוני הוא לא פסק מלקלל, הוא היה תוקע קללות עסיסיות בניגון הלא מתאים בזמן הלא מתאים ליד אוזנים לא מתאימות, ומעורר רחמים, כשהעירו את עיני וניגשתי אליו הוא אמר לי 'אתה לא מבין בחילונים' נו? מה היית עושה אתה במקרה כזה? לא מלביש לו סטירת לחי בצורת בליל משפטים מתנשא שיעמיד אותו במקומו ויחזיר אותו לפוקוס? לא? גם אם היית עושה זאת אני לא עשיתי זאת. נהגתי בחכמה וזה עבר אחרי ימים ספורים. אתה בחור מוצלח, הוכחת את עצמך, למה שמישהו יתנשא מעליך? למה אתה חושב ככה? וכן בה.ל.ל, כשהחלו להגיע יוצאים נורמלים, העסק התייצב. ובמקום כמוך להתבלבל ולומר כולם נורמלים. יודעים לדעתי בה.ל.ל לעשות את ההבחנה בין הזקוקים לטיפול מסיבי, לבין אלו שלא. והאמן לי יש שזקוקים בראשית דרכם ליד מכוונת, וזה לא בושה. גם אני בראשית דרכי הייתי זקוק ליד מכוונת, והסבירו לי דברים שאני לא ידעתי. נכון, לא הייתי בוטח בכל אחד, ולא מכל איש הייתי מקבל תוכחה, אבל זאת שהייתי איתה בקשר לא הייתה חשודה בעיני בהתנשאות, היא אשה משכילה ועשירה ולא זקוקה לי ולמגרעותי כדי לבסס את המעמד שלה בעיני עצמה. אוי, אתה לא יודע למה אני כותב לך כדברים האלה. לפני תקופה קצרה כשהגיעו אלי חרדים למכללה והלכנו יחד לקולנוע לראות את 'שר הטבעות' (סיפרתי על זה כאן בפורום בזמנו) הם אמרו לי שאני 'קצת' מתנשא. וזאת למה? משום שבפעם שעברה כשהם ראו סרט בווידאו מישהו אמר להם ש"מה שיש לפני הסרט זה פרסומות, זה לא הסרט עצמו" כך שכשראיתי אותם מרותקים לפרומואים, ולא מבינים את הקשר שיש בין האחד למישנהו והסברתי להם שאלו תקצירים של סרטים שמוקרנים או יוקרנו בקרוב, ועדיין לא תחילת הסרט, והם נזכרו מייד שהם 'יודעים כבר' אז זה היה נראה להם מתנשא. למה? ככה. ובנינו, אני אחד שזקוק למגרעותיהם של חרדים כדי להרגיש טוב עם עצמי? לא! (או, כבר לא
) אבל רגש הנחיתות שלהם, שהתלווה ל'לחץ' שהם היו שרויים בו מהגילויים המרעישים שהקביל לשלוות הנפש שלי (שכן כבר הייתי לפניהם בקולנוע
(אגב בפרק ז' סיפור הקולנוע בפעם הראשונה) שיצרו אצלם תחושת נחיתות, העמידו אותי כמתנשא. אגב, גם כאן בפורום כ'רבי הקדוש' הייתה מי שהעלילה עלי שאני מתנשא. עבר אחותי