עוד מספר דקות

Exit 25

New member
אסטרו-אין שום כוונה לתמוך בכאלה

שדבקים באמונתם, לאלה שדבקים באמונתם יש מספיק מקורות משלהם.הלל עוזרת למי שהחליט לעזוב את מורשת אבותינו (איזה מורשת בדיוק? סטמר. גור. חבד. סלונים. רחלין. בעלז? זה בטח סיפור אחר?) אתה אומר (ציתות) "הרי ברור שלאורך זמן מדינת ישראל לא תחזיק מעמד ללא מורשת יהודית"? מאיפה זה כ"כ ברור לך? (מהכוכבים?) הרי שורה לפני כן אתה כותב "למה לא לתמוך גם בכאלה שדבקים באמונת אבותיהם שעליה נטבחו מיליונים במשך כל הדורות" והתשובה היא: כדי שלא יטבחו, צריכים שינוי מבפנים, כמו צבא, השכלה, וקדמה! ומאיפה לך שהנזק של הלל רב על תועלתו? אתה מכיר את האירגון מבפנוכו?

jan1

New member
כצופה מהצד,לא הבנתי למה אתם מתיחסים

לאסטרולוג ברצינות? נו באמת

Le Fay

New member
וגם הקשר בין טבח לבין אמונה קלוש

ביותר, אבל מהעכו"ם ממילא אין מצפים לדברי אמת.

אבזץ

New member
אתה חרטטן בילתי נלאה! בחיי.

בהה בכוכבים ובגלגלי המזלות ואולי מהם דעת תשכיל. ולגופו של זיבול שכל, אין לי שום לימוד זכות עליך, מלבד עצה קטנה : "אם אין לך מה לומר עדיף שתשתוק, כפי שכבר אמר פעם איזה חכם : "גם אוויל מחריש לחכם יחשב". לילה טוב !!!

"למה מי אתם שתהיו גאים?"???

במשפחה המאמצת שלי, יש לי גם אחות קטנה. ביום שישי האחרון ישבנו היא, האחות הגדולה ואני ודיברנו על הרבה מאוד נושאים אישיים, משפחתיים ועוד. באיזשהו שלב, התרשמתי מאוד ממנה ואמרתי לה (אני לא מצטט את עצמי במדוייק): אני ממש גאה בך. אני מקשיב לך ואני מוריד בפנייך את הכובע... ------ ה"דוגמית" שהבאת רק מוכיחה שאתה פרנואיד מושבע. אסור לי להיות גאה באחותי? בחברים שלי? במכרים שלי? העובדה שאני גאה בה לא אומרת שאני מתנשא עליה. העובדה שאני אוהב ומעריך אותה גם לא אומרת שעד לאותו רגע חשבתי שהיא פרימיטיבית... דוגמית קטנה עם במקרה טרם הבנת על מה אני מדבר.

סלסרו

New member
"אני ממש גאה בך" - אולי אני מפנטז

- ותתקנו אותי אם אני טועה - אבל נראה לי שאלו מילים שהורה חרדי לא נוהג להגיד לילדיו. מילים כה יפות! <מי שרוצה לצעוק על סלסרו שהוא מפנטז, מוזמן>

לבני ילד רע

למיטב הבנתי ושפיטתי אתה חוטא פעמים רבות באלימות מילולית. אני רוצה להסב את תשומת לבך לכך, שאלימות מילולית נחשבת על ידי פסיכולגים כגרועה יותר ומזיקה יותר מאלימות פיזית. או במילים אחרות: אתה פשוט בן אדם אלים! לא, אל תטרח לענות לי בקללות ובגידופים, כי זה רק יחזק את הטענה שלי...
יום טוב לך.

Le Fay

New member
ואתה מה, בנאדם עדין?

במקום התקפות אישיות על אנשים שאתה לא מכיר, אולי תלך להתפלל עוד קצת באתרי הזנות החביבים עליך כל כך? שמתי לב שזה עושה אותך מאד רגוע.

מקבל../images/Emo45.gif

גם אני צריך יותר להשתדל להמנע מפגיעות אישיות, אבל אם תבדקי אני משתלח באנשים רק כתגובה על השתלחות שלהם. ובכל זאת אני מצטער על כך, כי לא מכבים אש עם אש.

ELI105

New member
פתאום המסורת התלמודית מפוארת?!

מה יגיד לכם.... בפורום הזה ההיסטוריה מתכווצת

Le Fay

New member
מה-זה-מפוארת! התפתחות האופטיקה,

תורת החשמל, הרפואה, המוזיקה והפילוסופיה המערבית - עז לידה! תזכורת לעמקות המחשבה התלמודית שהוצבה בעבר בפורום הנכבד

ELI105

New member
מי כמוך יודעת כמה אהבתי את התמונה

מצד שני,לא ממש הצלחתי לקשר לתלמוד רמז?! :( אתנחם בעובדה כי דם שאינו זורם במוח זורם..

פטיש, אתה אובססיבי.

זה שקיימים בך רגשי נחיתות זה ברור. שהרי גם אם אכן אתה צודק, ובה.ל.ל יש יחס מתנשא מצד חלק מהמתנדבים ליוצאים,הרי אין לזה קשר לסיפור הזה שה.ל.ל לא הוזכרה בכתבה. זה שאתה קושר את זה ליחס המתנשא בה.ל.ל רק מראה עד כמה אתה 'רגיש' בנושא הזה, ועד כמה 'כל' נסיון לחדור אליך ולחייך נתפס אצלך כמתנשא. הסיפורים על "אתה מוכשר אבל אתה לא בענינים" לא מדברים אלי, אני מעורה היטב, מכיר כמעט את כולם. ומי שמכיר אותי באמת יודע שאני האחרון שידחוף חרא מתחתח השולחן ויחפה בדברי על דברים רעים בה.ל.ל. בניגוד לחלק מהחברים, אני לא מצר על כך שהעלת את הנושא, הציבור החרדי וכל שישתמשו בדבריך לרעה לא מענינים אותי, אתה קיים, ואתה מרגיש, וזכותך להביע את דעתך. אני רק מדבר אתך על עובדות אילו הייתי חש ביחס מתנשא מצד איזה מתנדב, הייתי אומר לו את זה, בלי להתבייש. ושתבין באיזה רמות מדובר, אני איש חולה, לפעמים אני שרוי בעצבות נוראית ובדיכאון מר. אך גם בשעת שפל חושי מחודדים כתער, וכל יחס מתנשא מעורר אצלי סלידה ותגובת נגד חריפה. ואפי' אני לא חשתי לעולם בייחס מתנשא. מה זה להתנשא? מי שלא מצליח לכבוש בתוכו את ריגשי העליונות ומשדר יחס מתנשא לדעתי אין לו שום סיבה להתנשא. ואני רק מתפלל לפגוש אחד כזה אם ישנו, מה זה? אבל אני צריך לסגור אתך חשבון. מה זה שאתה מכנה אותי "גוי של שבת" תגיד אתה נורמלי? כזה אני? אחד שכדי להיות נחמד עם הרוב מכלה את עצביו על מישהו אחד? מה אני לא באמת חושב מה שאני כותב? תגיד ת'ה דפוק? פעם חשבתי שלפחות אלה שקוראים את הפורום קצת מכירים אותי, ופתאום אני מגלה שום כלום. אני בנ'דם שכבוד במובנים האלה שאתה מדבר עליהם, מעניין תתחת שלו אילו הייתי מרגיש נחות בה.ל.ל לא הייתי כותב על כך בפורום וממשיך להגיע, הייתי פשוט מנתק עם ה.ל.ל כל מגע. אני מגיע כי כיף לי, זהו זה, ובבקשה כל עוד אני חי לא לפרשן אותי יותר מדי. בעניין החוברת, קראתי אותה. ועכשיו אני שואל אותך שאלה. עד כמה אתה יכול להיות אטום. מה נראה לך קרה שם כשכתבו את החוברת? נראה לך שפשוט ישבו וחשבו מה יכול כבר להיות גרוע בבנד'ם כתבו ניסחו סידרו וחילקו למשפחות? אתה דפוק? ובכן תבין גם אם ישנו יחס מתנשא, אין טמטום ושנאה. וכדי לכתוב חוברת כזו אחרי שמכירים אותך, לא מספיק להיות מתנשא, צריך להיות מטומטם. החוברת נכתבה בראשית דרכה של ה.ל.ל, ולא סתם היא נצמדה ליוצא בשאלה אחד או שנים אינני זוכר, שלגביהם החוברת הייתה רלוונטית, וזה היה קשור ליציאה בשאלה שלהם. ותבין, הפער שהיה בינך ובין חילוני בגילך כשיצאת בשאלה, קטן יחסית לפער שיש בין יוצא שיוצא מפוניבז' המאווררת, לבין מי שיוצא מלב לבה של שכונה ירושלמית וכל מה שהוא יודע לומר בעברית זה 'תביא ת'מלח'. והיו מקרים. ועדין יש מקרים קשים. אם הייתה עיניך פקוחה (או שבעצם אני מניח שעינך פקוחה) היית מזהה גם כאן בפורום איזה בור שאפילו את הביטויים הפשוטים בעברית קשה לו לתפוס כפשוטן והוא עושה בהם שימוש לא מתאים ששם אותו ללחעג וקלס בעיני מי שאתה קורא 'מתנשאים'. אני יודע אישית על מקרה של מישהו שהתעקש ש'חילונים מקללים' ולכן כשהוא נעשה חילוני הוא לא פסק מלקלל, הוא היה תוקע קללות עסיסיות בניגון הלא מתאים בזמן הלא מתאים ליד אוזנים לא מתאימות, ומעורר רחמים, כשהעירו את עיני וניגשתי אליו הוא אמר לי 'אתה לא מבין בחילונים' נו? מה היית עושה אתה במקרה כזה? לא מלביש לו סטירת לחי בצורת בליל משפטים מתנשא שיעמיד אותו במקומו ויחזיר אותו לפוקוס? לא? גם אם היית עושה זאת אני לא עשיתי זאת. נהגתי בחכמה וזה עבר אחרי ימים ספורים. אתה בחור מוצלח, הוכחת את עצמך, למה שמישהו יתנשא מעליך? למה אתה חושב ככה? וכן בה.ל.ל, כשהחלו להגיע יוצאים נורמלים, העסק התייצב. ובמקום כמוך להתבלבל ולומר כולם נורמלים. יודעים לדעתי בה.ל.ל לעשות את ההבחנה בין הזקוקים לטיפול מסיבי, לבין אלו שלא. והאמן לי יש שזקוקים בראשית דרכם ליד מכוונת, וזה לא בושה. גם אני בראשית דרכי הייתי זקוק ליד מכוונת, והסבירו לי דברים שאני לא ידעתי. נכון, לא הייתי בוטח בכל אחד, ולא מכל איש הייתי מקבל תוכחה, אבל זאת שהייתי איתה בקשר לא הייתה חשודה בעיני בהתנשאות, היא אשה משכילה ועשירה ולא זקוקה לי ולמגרעותי כדי לבסס את המעמד שלה בעיני עצמה. אוי, אתה לא יודע למה אני כותב לך כדברים האלה. לפני תקופה קצרה כשהגיעו אלי חרדים למכללה והלכנו יחד לקולנוע לראות את 'שר הטבעות' (סיפרתי על זה כאן בפורום בזמנו) הם אמרו לי שאני 'קצת' מתנשא. וזאת למה? משום שבפעם שעברה כשהם ראו סרט בווידאו מישהו אמר להם ש"מה שיש לפני הסרט זה פרסומות, זה לא הסרט עצמו" כך שכשראיתי אותם מרותקים לפרומואים, ולא מבינים את הקשר שיש בין האחד למישנהו והסברתי להם שאלו תקצירים של סרטים שמוקרנים או יוקרנו בקרוב, ועדיין לא תחילת הסרט, והם נזכרו מייד שהם 'יודעים כבר' אז זה היה נראה להם מתנשא. למה? ככה. ובנינו, אני אחד שזקוק למגרעותיהם של חרדים כדי להרגיש טוב עם עצמי? לא! (או, כבר לא
) אבל רגש הנחיתות שלהם, שהתלווה ל'לחץ' שהם היו שרויים בו מהגילויים המרעישים שהקביל לשלוות הנפש שלי (שכן כבר הייתי לפניהם בקולנוע
(אגב בפרק ז' סיפור הקולנוע בפעם הראשונה) שיצרו אצלם תחושת נחיתות, העמידו אותי כמתנשא. אגב, גם כאן בפורום כ'רבי הקדוש' הייתה מי שהעלילה עלי שאני מתנשא. עבר אחותי

נדודי

New member
נפגעתי

בשם כל האנשים היקרים לי מאוד. אמנם לא כל אחד מתאים להתנדבות עם אנשים, בפרט צעירים. ואכן כל האנשים הלא מתאימים כבר לא נמצאים בתפקיד בהלל, אבל ברור שכולם באו עם רצון לתרום ולעזור, וזה לא מובן מאליו. מעולם לא נתקלתי בהתנשאות אלא הפוך, המסרים שקיבלתי היו תמיד רגשות של הערצה ובעיקר ידידות, היקרה לי עד מאוד. כל המתנדבים היושבים היום בהנהלה מעריכים מאוד את כל היוצאים, ויש שאיפה שיוצאים ותיקים ימלאו כמה שיותר תפקידים. הבעיה היא אוביקטיבית של חוסר זמן וכסף של אנשים צעירים העסוקים בהשרדות ולימודים. דבריך, פטיש, מוכיחים שאתה לא בעניינים, תתעדכן בבקשה בהתפתחויות ובשנויים הברוכים שחלו בהלל עם ההנהלה החדשה. אני מקווה שתבין את טעותך וכמובן תצליח בכל מעשיך. רחלי.

ידו בכל

New member
היי פטיש

אני אישית לא מכיר את הפעילות עצמה של הל"ל אבל שמעתי מספיק אמירות מקוממות מאנשי הל"ל. הצרימות של אותן אמירות משתלבת לי היטב עם דבריך ברצף ההודעות האחרון שלך, ועדותך נאמנה עלי ולא נראית לי תלושה בכלל. אני מצטרף בפה מלא לאמירותך החיוביות על היוצאים מבתים חרדים ועל המטענים האנושים המדהימים שהם מביאים איתם. אני מסכים איתך שיציאה בשאלה לא התחילה בהל"ל והיא איננה תלויה בהל"ל והיא תתקים עם או בלי הל"ל. מצד שני, אני באמת חושב ואני בטוח שאתה גם חושב כך, שמדובר באנשים מתנדבים נהדרים אשר עושים ימים כלילות למען אחרים. שאנשים עובדים כמעט ללא תקציב אז ברור שהם יתקשו להשיג את המטרות שלהם ואולי אפילו יטעו בהגדרת המטרות. ברור שיעשו פשרות וטעויות ויחתכו בבשר החי. ברור שכמו שיש הרבה יוצאים שיזכו לתמיכה יהיו יוצאים שלא יזכו לתמיכה ויתאכזבו. אותם אמירות צורמות שאני שומע ואותם התנהגויות שאתה מתריע עלהם, נראות לי כסימפטומים והתנהגות אופינית של אנשים אשר נשחקים תחת עול משימות של תמיכה באחרים, כאשר אין בידהם מספיק משאבים לעמוד בהם. אז לדעתי, טוב שאמרתה את הדברים כי עין חיצונית באמת רואה דברים שאנשים שעסוקים בעשייה אינם מסוגלים לראות. מקווה שימצא אוזן קשבת לדבריך ובעיקר שימצא התקציב להלל כי בהעדר תקציב אין משמעות להפקת לקחים.

אחר

New member
פטיש יקירי

רבות דיברננו על הנושא הזה, וכיון שהוא התעצם כאן לכדי ויכוח של ממש, אני מרגיש חייב לבטא את ההרגשה שלי שנעשה כאן עוול גדול לה.ל.ל אנשי ה.ל.ל - ללא יוצאים מן הכלל - הם אנשים שמשקיעים מזמנם וכספם כדי לסייע ליוצאים בשאלה. זו המטרה היחידה שלהם. חד וחלק. אותי ה.ל.ל - ה.ל.ל הישנה - הושיעה ממצב חברתי קשה עד נואש, ותקצר היריעה מלספר את כל התמיכה שהשגתי מהם. גם בעניין קבלתי לאוניברסיטת תל אביב יש לאנשים בהלל חלק לא מבוטל. מה שאתה מדבר עליו הוא טעויות שאנשים טובים ותמי לב עלולים לטעות בהם. אבל לא רק שברור שמדובר בטעויות מתוך כוונה טובה, אלא גם משקלם של הטעויות הללו הוא זניח. בטל בשישים. בטל בשש מאות! זה לא אומר שלא צריך לדון ולפתור את הבעיות, אבל תמהני על גישתך שהופכת את הטפל לעיקר ואת העיקר לטפל. את המפעל האדיר אתה מבליע תוך כדי שאתה מגדיר גוף כל כך חיוני ומתחשב למתנשא, בגלל כמה טעויות משמעותיות, אך בטלות בשישים. ובנוגע לסיפור התקשורתי - התסכול של הלל ברור ולגיטימי. זה לא נראה לי מוגזם לצפות שכשמראיינים כמה אנשים על יציאתםבשאלה, שלהלל היה חלק מכריע בה, יזכירו גם את הלל. זה לא אומר שתמיד צריך להזכיר את הלל אבל זה בהחלט לגיטימי לצפות ולהתאכזב כששוב זה לא קורה. בדבר אחד אני מסכים איתך, אני לא חושב שצריך לטאטא דברים מתחת לשטיח. ואני מקוה שהדברים שלי ושל רבים פה יעזרו למי שקורא את הנאמר, שהעמדה שלך היא חריגה ולא משקפת את המציאות. המציאות היא שהלל היא בית חם ליוצאים בשאלה. לא הבית המושלם, אבל לא כ"כ רחוק ממנו.

אני מרגיש לא נוח עם הביקורת הקטלנית

הזאת, בסך הכל מדובר במתנדבים, אז מה אתה רוצה? לא מוצא חן בעיניך אל תעזר בשירותיהם, יש לך הצעות ייעול? תצטרף למתנדבים ותנסה לכנע אותם שאתה צודק.

למעלה