רבותיי המלומדים
אני רוצה להצטרף לדיון, אבל אני לא בקי בפרטים, לכן אני מעדיף לא להתערב. אבל בכל זאת פטור בלי כלום אי אפשר... אז ככה, אני מרגיש אי נחת גדול מהטקטיקות של הל"ל. נראה שיש שם אולי המון כוונות טובות, אבל מרוב כוונות טובות שוכחים שהיוצאים יש להם משפחה, הורים, אחים ואחיות, שעוברים טראומה נוראית כשהבן או הבת יוצאים בשאלה. זה דבר נוראי, מצד אחד עוזרים, אולי, לאנשים להתקדם קצת בחיים. מצד שני, המחיר שהם ומשפחתם נאלצים לשלם, בתמורה לאותו קידום אמיתי או מדומה, הוא איום ונורא. חייהם של האבות והאמהות פשוט מתקצרים, זיקנה מוקדמת קופצת עליהם, האחים והאחיות נגרם להם נזק ממשי בשידוכים. עכשיו, ממה שאני מבין הל"ל זה ארגון שהוקם על ידי השמאל הקיצוני והמתנשא, שכידוע לכל בר דעת רוממות הצדק בפיו ונזקו רב מתועלתו, יסודותיו בהררי הסאלינניזם ומוצאו ממחוזות הקולחוזים ברוסיה הבולשביקית. אמנם אין להוציא מכלל אפשרות, שפה ושם באופן מקרי לחלוטין, יש כמה אנשים עם כוונות טובות, כאלה או אחרות, בהל"ל והם כמובן ראויים להערכה על הכוונות בלבד! כי במבחן התוצאה ניזקו של אותו אירגון רב מתועלתו. מה אני מציע? לשנות את כל הגישה! כל עוד הגישה היא איך להלחם בחרדים, להכאיב להם, לגרום לילדים שלהם לבגוד בערכים עליהם הם חונכו, ימשיך המצב להתדרדר ולא ירחק היום והל"ל תתפוצץ בפנים של כולנו!!! רק מה? צריך להפוך את הל"ל לארגון של קירוב לבבות בין כל חלקי הציבור. הל"ל צריך להפוך לארגון עזרה לנוער במצוקה ללא הבדל באיזו סוג מצוקה מדובר. ואדרבה, אם אפשר להשיג מילגות לנערים מוכשרים מבתים חסרי אמצעים, למה להגביל את זה רק ליוצאים בשאלה? למה לא לתמוך גם בכאלה שדבקים באמונת אבותיהם שעליה נטבחו מיליונים במשך כל הדורות? הרי ברור שלאורך זמן מדינת ישראל לא תחזיק מעמד ללא מורשת יהודית, האם אין לנו אינטרס, לכל הפחות, לתמוך גם בדבקים באמונתם?