לא כל מחלת נפש...
זהירות,מגילה... יש אלפי סוגים של מחלות נפש...בודדות מהן חסרות מרפא לגמרי,חלקן בעלות טיפול פשוט שיכול "להסתיר" אותם לגמרי לאורך כל החיים,וחלקן בעלות מרפא לגמרי שרק צריך לקחות תרופות לזמן מסוים כדי לסדר את המוח(אני חושבת שדיכאון אחרי לידה וסוגים שונים של התמוטטיות עצבים הם בינהם). אין לי מושג מה יש לה,אבל זה די ברור שמה שזה לא יהיה,זה קרה בגלל כל מה שהיה בעקרבות הגירושים-סוג של התחרפנות מיותר מדייי לחץ ועצב.הרבה אנשים מתחרפנים לגמרי כשקורית להם טרגדיה בחיים,וזה רק נעשה גרוע יותר אם לא מטפלים בזה.במרקרה שלה,אם זה היה מכלום אז זה היה יותר חמור,אבל מכל מה שקרה לה,איך היא לא היתה משתגעת? מה שאני אומרת,זה שיכול מאוד להיות שמה שקרה לה זה התמוטטות בעקבות כל מה שקרה לה...שהיא פשוט לא טיפלה בה,לא הוציאה שום דבר החוצה,לא הכירה בה בכלל.במקרה הזה-אפשר להיפטר מהעניין לחלוטין. וגם אם לא,מיליני אנשים חיים עם דו-קוטביות,כולל פוליטיקאים ואמנים רבים. ואת לא תאמיני כמה אנשים חיים עם בעיה נפשית כלשהי...זה באמת פחות משזה נראה.כל עוד מטפלים בזה. ודרך אגב,את ממעיטה בהשפעה של סמים ואלכוהול.גם זה נשאר איתך כל החיים-בן-אדם צריך להיות חזק כל החיים ולעבוד סדנאות אפילו כל החיים גם כדי להתרחק מזה,בגלל שברגע אחד של חולשה אפשר לחזור לזה.זה אולי משהו שלא נמצא פיזי בגוף,אבל אתה צריך להתמודד איתו כל החיים. בנוסף לכך,עבר של אלכוהול וסמים יכול להשפיע על כל מיני תחומים חברתיים בחיים,שלא כמו בעיות נפשיות *מטופלות* שלא רק שאפשר לחיות איתן בצורה נורמלית לגמרי,אבל אף-אחד לא יכול למנוע ממך שום דבר בגגלן.