סתם שאלה:

שראליס

New member
אני הייתי מבין אותך יותר אם מוסר היה דבר ברור

אבל היות שערכי המוסר כלל אינם ברורים (כמדובר פה הרבה פעמים) לכן אם יש אלוהים והיא אומר משהו אז בהחלט יש יותר מקום להסתמך עליו מעל אשר נראה לי מוסרי באותו רגע

אני מציע להפריד את הנימוק המוסרי מהתועלתי

יש כאן שתי שאלות:
1. האם היית רואה לעצמך חובה מוסרית לקיים מצוות?
2. במידה ולא, האם היית בכל זאת מקיים מצוות כדי לזכות בפרס ולהמלט מן העונש?

ברמה הפילוסופית, שאלה 1 מעניינת ושייכת לתחום הפילוסופיה של המוסר, שאלה 2 מעניינת רק ברמה הפסיכולוגית אך אין לה כל חשיבות פילוסופית/מוסרית.

אנוסה888

New member
ברגע שמאמינים

בכל העסקת חבילה הזו של אלוהים ועושי דברו.

אין יותר מקום למוסר.
אין מקום לחשיבה עצמאית.
אין מקום להסקת מסקנות.

ואפילו אם זה לא מוסרי. זה מה שצריך לעשות.

ואם אתה לא עושה את זה בשביל להוכיח לעצמך עצמאות מחשבתית מסויימת. היא ההוכחה שאתה לא מאמין בלב שלם!

בואי נפרק את עסקת החבילה

אפשר בהחלט לקבל (לצורך הדיון) את הקביעה המדעית שיש בורא תבוני לעולם, וכן לקבל את הקביעה ההיסטורית שאותו בורא נתן לנו תורה ובה הוראות מה לעשות ומה לא ועדיין אין זה מחייב לקבל את הקביעה הערכית שהדבר הנכון הוא לקיים את ההוראות הנ"ל.
את מתייחסת לאמונה כמין שם קוד למצב שכלי רגשי מסויים שבו אין באמת מקום לחשיבה עצמאית וכו' ואני מסכים איתך כמובן שאין טעם לשאלה "אילו היית בת בית יעקב מן השורה האם היית מחליטה לא לקיים מצוות".

פיטרמן

New member
אף אחד לא טען שאכילת שרימפס זה לא מוסרי

העניין הוא שאם יש שכר ועונש אז אין חשיבות למה מוסרי ומה לא. אם היית מקבל 1000000 ש"ח כל יום שאתה לא אוכל שרימפס, ולעומת זאת אם על כל פעם שהיית אוכל שרימפס היית נזרק לכבשן למשך שעה, גם אז היית אוכל שרימפס?

חלושעס

New member
ברור שלא

בדיוק מאותה סיבה שאזרח צפון קוריאה מביעים צער רב על מות קים איל סונג

פיטרמן

New member
במצוות יש חלוקה לעדות חוקים ומשפטים

מצוות הכשרות שייכות לתחום החוקים - מצוות שאין להם סיבה מוסרית או רציונלית. כמובן שאם ההגדרה שלך למוסרי היא מה שהאל ציווה, אז כל המצוות הן מוסריות וכל העבירות אינן מוסריות.

הלוואי שהיינו צמחוניים! הריגת חיות בעיקר בשחיטה כשרה, ממש לא מוסרית בעיני. מסכימה שלא קל להיות צמחוני ובשר חשוב בעיקר בילדות.

היהודים מרחמים על בהמות טמאות ולא אוכלים אותן,
ההודים מרחמים על בהמות כשרות ולא אוכלים אותן.

בטבע בעלי חיים הורגים מזיקים גם בני אדם עושים את זה, וזה בסדר , כאשר אין ברירה. אני לא תמיד נגד הרג מזיקים, אני נגד הסבל שלהם.

יתושים הם מזיקים לכולם, הם נפוצים מאד ואינם בעלי חיים מוגנים. יתוש המלריה אחד מבעלי החיים המסוכנים בעולם. התרבות היתושים יתר על המידה, בהחלט עלולה לגרום נזקים בעצמה. ( היתושים כמשל כמובן).

נכון רק אם זה יתוש דו רגלי היתושים השש רגליים, מרובי ילדים הם, המופקרים לגורם המר.

אני לא מבינה את נוח שהכניס לתיבה יתושים , זבובים, תיקנים ועוד כל מיני בעלי חיים לא במיוחד חביבים לאחרים ואת אלהים אני עוד פחות מבינה....

לבני- אכן ההתייחסות לחיות משק - נוראה כותב המאמר צודק. בארץ ההתייחסות ממש איומה. באנגליה יש חוקי פיקוח הומניים על הובלת חזירים לשחיטה. וגם שם ( למרות הפיקוח ההדוק) , כמו בכל מקום , גידול בעלי חיים לבשר, הוא נורא.

גידול בעלי חיים לבשר הוא בזבזני מבחינה כלכלית, מזהם ולא מוסרי. אני לא נגד אכילת בשר עקרונית. אני נגד סבל בעלי החיים.

תובנה נכונה ביותר
אצלי התובנה הנ"ל היתה באמת השלב המהותי בתהליך ההתפכחות,
רק בעקבותיה באו גם המסקנות ה'מדעיות' באשר לקיום האל ותורה מן השמים

שאלה לי אליך

למה אתה מוסיף את האפסים אחרי שמו של משה?

האם אתה חושב שזה מצחיק?
האם יש לך אינטרס ללעוג לו?
האם אתה חושב שיש לך זכות ללעוג לו?
האם נראה לך שזה תורם לדיון בדרך כלשהי?

תורה היא וללמוד אני צריך...

למעלה