סתם שאלה:

אני מבחין בין אמת לצדק

זה ששמעתי את האדמור אומר לי לקפוץ מהגג ואין לי ספק בכך לא מספיק לי כדי לעשות זאת.
אני רוצה לדעת גם למה זה טוב.

רעביש

New member
נו זו שאלה פילוסופית

מי אמר שמה שאלוהים רוצה זה טוב ?
אם אלוהים היה מצווה בתורתו לרצוח לאנוס לבגוד וכן הלאה.
מה אז ?

כבר עמדו על זה מפרשי היהדות, הנצרות האסלאם והפילוסופים בכלל.

וכבר טענו היוונים הקדומים לגבי תקפות המוסר, שאם משהו טוב כי אלוהים רוצה אותו, אז מה זה קשור לזה שזה "טוב", אלא לזה שאלוהים פשוט רוצה בזה ותו לא כבריון שכונתי.

ואם אלוהים רוצה דברים טובים, בשביל מה צריך את אלוהים ? אפשר ללכת ישר לדברים הטובים.
אולי תוכל לומר שאלוהים מגלה לנו מה הוא הטוב...

רעביש

New member
סתם תשובה

תקף אותי חלושעס למקרא שאלתו התמימה של חלושעס.
אם היה "מוכח" שהתורה אמת הייתי חוזר בתשובה ?! בלה בלה בלה.

אינך מבין מר חלושעס, שיש פער אדיר, מרחק בין גלקטי, מרווח בין אטום למשנהו, הפרשים עצומים ואדירים, בין שכלם ותפישתם של אנשים בעלי חשיבה דתית, לבין אנשים בעלי חשיבה רציונלית ספקנית חילונית הומניסטית וכו'.

כל המשחק ההזוי הזה, של מוחמד אבי כל הנביאים, ישו הפיצול של אלוהים , ומשה שעלה השמימה מול הרבה אנשים וכן הלאה.
השיח הזה, השיג הזה. מעולה לדבילים האדיוטים חסרי הדעה, הבורים, הפחדנים, מפגרי הדתות החיים בסכיזופרניה מתקדמת ביחס לנקודת המבט של רצינואלים על העולם .

מה שנקרא "הדת" אינו איזה נוסחה מתמטית פשוטה, שבתרגיל חישובי מבריק אך נכון, עונה על כל ה"שאיילעס".
זה פסיפס מורכב של עשרות חלקיקי חשיבה, מוסר, ידע, סגנון חיים, הבנה, רקע וכן הלאה.

לכן הפנימיות שלך זועקת לא ל"דת" גם במחיר התכחשות לאמת, כביכול עולם בו הדת "אמיתית" אינו פרי יצירת האל, אלא פרי יצירת השטן. ולשטן אינך מוכן לסגוד.

הפער בין המאמין לאפיקורוס, רחוק מכדי שהוכחה כזו או אחרת תוכל לסגור.
בעיני אנשים מאמינים מונעים ע"י דחפים הקודמים להגיון. אולי אני הדפוק שההגיון מנחה את חיי, ולא איזושהם אינטיאוציות פרה לוגיות.

אם היו מוכיחים לך מעל לכל ספק

שהעישון פוגע בצורה משמעותית באורך ואיכות החיים שלך, היית מפסיק לעשן?

אני כן.

אבל יש כאלה שבאמת חסרים את היכולת לעמוד בפיתויים לטווח הקצר, בשל שיקולי תועלת לטווח הארוך.

אנוסה888

New member
אם היו מוכיחים לי

מעבר לכל ספק, שיש אלוהים. ויש תורה והיא תורת אמת, ויש שכר ועונש. וכל דברי הנביאים אמת...ו.... ו.... ו....

הייתי עושה כל מה שאומרים לי בצייתנות מופלגת.
(ואפילו לא כמצוות אנשים מלומדה).

זה האמת וזה מה שצריך לעשות!

אך דא עקא, בנתיים המצב הוא הפוך...

נ.ב. - אין טעם לשלוח אלי מחבת"ים - הייתי שם... אין להם מה למכור...

חלושעס

New member
עכשיו אסביר מדוע

רעביש לדעתי ניסח זאת היטב.
הסיבה לכך היא שלדעתי, בעול הערכים והמושגים שלי - אין פסול בלאכול לא כשר, אין פסול בלנסוע בשבת, אין פסול בלקיים יחסי מין לפני החתונה, אין פסול בלהיות הומו וכו'.
לכן גם אם כל התורה היא אמת ואלוהים קיים ואלו הן מצוותיו - אני לא אקיים אותן. זה מזכיר לי קצת את משחק הילדים "הרצל אמר" (משחק לילדים ציוניים
). אז מה, בגלל שהרצל אמר אני אמור לקפוץ? במילים אחרות - אני אמרוד. אמרוד כמו שראוי למרוד במערכת חוקים שא לא הגיונית/מוסרית בעיניך.
זה מתקשר גם לנושא אחר שהעליתי - ועליו יצא קצפו של משה10000000000000000000000 - בעיני לשאלות לגבי קיום האלוהים אין משמעות רבה ואין תוחלת. אני חילוני כי זה מה שבא לי. חיים רק פעם אחת, וכל דקה על הכוכב הזה שבה אני לא עושה משהו שמועיל לי ולסובבים אותי הוא רגע שלא יחזור. בסופו של דבר, מתוך השורה התחתונה (אני חילוני כי בא לי, כי כיף לי, כי ראיתי שמש) אני מגיע גם למסקנות הקיומיות (אין אלוהים, או לפחות - אין אלוהים במובן שהדתות מנסות לצייר).

מוקדש לכל אלו שמנסים להימלט מהמחב"תים. עם טיעון כזה יהיה להם קשה להתמודד.

חלושעס

New member
אגב, יש כאן כמה יוצאים

שהפתיעו/איכזבו אותי בתשובותיהם.
אני מתאר לעצמי שבעוד 10 שנים הם יחשבו אחרת.

חלושעס חלוש

הפתעת אותי מאוד!!! נשמעת אדם חכם אך עכשיו אתה נשמע אחד שנסחף עם רגשות אפי' שהוא יודע שזה לא טוב בשבילו אולי אתה צריך גמילה כמו אלו שלוקחים סמים ואינם יכולים להפסיק. לי עדיין לא הוכיחו גם טובי המחבתי"ם. אך אם יוכח לי אחרת אני אלך עם האמת שלי ולא עם הסמים שלי.

אנוסה888

New member
אתה שאלת לגבי "הוכח מעבר לכל ספק"

הכוונה שהוכיחו לך את כל י"ג עיקרי האמונה.
ואז זה מסתדר לך גם בהגיון.
היהדות והאמונה משפיעים לך על עולם הערכים

במצב כזה, לא תוכל לומר: חיים רק פעם אחת...

ונכון שכל דקה על הכוכב הזה תרצה לעשות דברים שמועלים לך ולסובבים אותך

דהיינו תורה ומצוות, חסד ומעשים טובים...

זו תהיה האידאולוגיה שלך וממה תשאב סיפוק ואושר...

חלושעס

New member
אני מתכוון לכך שיוכיחו לי היסטורית

וארכיאולוגית שכל מה שכתוב בתורה אכן התרחש, ושהתורה שבעל פה גם היא דעת עליון.
גם אז אמשיך למרוד (לכפור כבר לא אוכל).
אני לא מתכוון לכך שיוכיחו לי שאכילת שרימפס היא לא מוסרית - כאן כבר עוברים לשאלות היפותטיות בסגנון של מדע בדיוני. הרי בסוגיה הזו אין מה לגלות ולבאר לי.

יתרה מזאת - לא ניתן "להוכיח" מה מוס

הוכחה היא להראות כיצד ב' נובע לוגית מא'
אין שום חוליה שיכולה לקשר בין עובדה מסויימת לבין דרישה מוסרית
כל משפט שטוען: "מכיוון שא' נכון עובדתית אזי בהכרח מוטל עלינו לעשות את ב'" הוא משפט שגוי לוגית.
לדוגמה: בטענה: "מכיוון שיש אלוהים מוטל עלינו לקיים את מצוותיו"
יש כשל לוגי, מכיוון שהטענה מסתמכת על הנחה סמויה שמה שאלוהים אומר חייבים לקים, ההנחה הזאת היא בתחום המוסרי ולא בתחום העובדתי. וד"ל ואכמ"ל

אנוסה888

New member
זאת אומרת:

אחרי ההוכחות,
תאמין שהים נבקע ל 12 ואלוהים נטע לעמו הנבחר עצי מאכל טעימים
תאמין שהיה מעמד הר סיני "וכל העם רואים את הקולות".
תאמין שאלוהים דיבר ואמר את עשרת הדברות.
תאמין שהיית שם ואמרת "נעשה ונשמע"
תאמין ש"ידיו של משה עושות מלחמה" ....
תאמין שאפשר לכבוש עיר עם שופרות...
תאמין ש"ה' ילחם לכם ואתם תחרישון.."
תאמין ש "אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמורו..." יהיה לך אושר ועושר וכו'...
תאמין ש "אם לא תשמעו לי ולא תעשו את המצוות האלה..." - כל הקללות הכתובות בתורה (עם עוד תוספות יצירתיות אחרות).

ובכל זאת ---
תמרוד???

למה לך?

למעלה