סשן פורומי 10/6/6

מוטי ש

New member
טוב,

גם אני פה,אבל כרגע אני על תקן מתבונן.אני רוצה לראות מה שווה כל הסשן הזה בלעדי...:)

בולשיט

או.. בלושי-ט אתה לעולם לא על תקן מתבונן, כי גם בעצם ההתבוננות (בייחוד לאחר ההודעה הזו של "אני רוצה לראות מה שווה" מהאישיות המזויפת) אתה משפיע ומושפע, לעולם אינך נפרד גם אם אתה מנסה להיפרד אז יאללה, תיכנס ותרביץ!

מוטי ש

New member
אוי,אתה חתיכת כבד קצוץ! :)

למה?למה אתה כזה כבד?למעשה אני בסך הכל עסוק בניקוי הבית.אתה תדיח לי כלים?תשטוף ריצפה?תתלה כביסה? יש גבול לכל תעלול...:)

מי ששוטף בערב שבת...

יש גבול לכל חתול תעלול כנראה הוא ביקר אצלכם? מכיר את הסיפור של הדוקטור?

מוטי ש

New member
אתה באמת חתיכת עבד

אבל אל תדאג גם אני,כך שכבר יש מי שיעשה את העבודה לעת עתה..:)(מוטי עושה חשבון חיצוני ומתחשב בבריות:) חוץ מזה,אני רואה שללא זריקת המרץ שלי,הסשן הזה מתקדם בעצלתיים,מה קורה פה.תתחילו להזיז את עצמכם,יא עצלים! :)

בארס

New member
אתה מתחמק

מהחובות שלך? אנשים כאן רוצים לדעת מה זה חשבון פנימי וחיצוני, אבל תזכור...בתמצות! :)

עזוב את זה

הבן אדם הוא זה שקבע את הדייט למוצ"ש, ועכשיו רוצה שאני אעשה לו כביסה לכל שבת יש מוצאי שבת
טוב, ניסיתי לערבל את הקרקעית ועדיין לא קרה כלום

מוטי ש

New member
לא מתחמק משום חובות! :)

פשוט מאוד לא עושה חשבון פנימי למניפולטור מתוחכם שכמוך! :) אז הנה,לטובת הציבור: חשבון פנימי:באופן עקרוני הוא שם מייצג למגוון רחב של תופעות פנימיות שבהן האדם מאבד אנרגיה רבה במחשבות ורגשות שליליים הנובעות מאינטראקציה לא נכונה עם הזולת.אינטראקציה לא נכונה פירושה:אינטראקציה הנובעת מהאישיות המזויפת,מהתדמית של האדם,מהדרך שבה הוא תופס עם תדמית זאת את האחרים. כל פעולותיו נובעות ממחשבותיו כיצד האחרים תופסים אותו,מהפחד שלו לאכזב אותם,מהפחד שלו עצמו מהם וממה שהוא חושב שהם מייצגים. חשבון פנימי הוא ביטוי פסיכולוגי של עליבות ההוויה האנושית וכגורם המונע מהאדם להגיע לעשייה אמיתית של ממש. כל עוד האדם עושה חשבון פנימי הוא עבד,הוא תלוי באחרים בדיוק כפי שהאחרים תלויים בו,הוא עבד לדעתם של האחרים עליו וכתוצאה מכך כל תפיסתו את עצמו נובעת מבחוץ,לא מבפנים. חשבון חיצוני זה ההיפך.וגם כאן,היכולת של האדם לנהוג בחשבון חיצוני הוא תלויית רמת הוויה,ואין דומה תרגול של חשבון חיצוני להתנהגות מודעת של אדם בעל רמת הוויה גדולה,שבה הדברים יוצאים ממנו בטבעיות רבה. חשבון חיצוני מצריך כבר ראייה מעבר לתדמית של האדם עצמו.כאשר אדם רואה את עצמו הוא מסוגל לראות את האחרים ועל כן להתחשב בצרכיהם,במוגבלותם. כיוון שאצל אדם בעל רמת הוויה גבוהה אין ממש מחסור באנרגיה|(כיוון שאין הוא צורך את האנרגיה שלו מהאחרים)הרי שהדבר אינו מהווה עבורו בעיה כלשהי,אף לא יוצר כל חיכוך.אצל אדם בעל רמת הוויה נמוכה,חשבון חיצוני הוא אתגר גדול והחיכוך שהוא יוצר הכרחי להתפתחות בדיוק כמו החיכוך שיוצר אי עשיית חשבון פנימי. זה היה בקצרה,אני סבור,לא? אבל אני לא מתכוון לעשות לכם חשבון פנימי,יא ליצנים,דבר ראשון טפלו בעצמכם!(כאן גם נתתי דוגמא איך לא עושים חשבון חיצוני,אין צורך לומר לאנשים מה אנו חושבים עליהם,משום שנדמה לנו שזאת כנות..:)

barak001

New member
מה לגבי לחץ באופן כללי?

על איזה מדיטציות (או פעילויות אחרות) תמליצו לאדם שחי במתח? ראיתי שדרול התייחס לזה קצת בהייד פארק, אבל כרגע אין לי אפשרות טכנית להמשיך שם את הדיון.

בארס

New member
שבן אדם יהיה

נאמן לעצמו וקשוב, ושיבחר בדרך שהוא מתחבר אליה. שהוא מתחבר אליה ולא על סמך "דעת קהל". לגבי הורדת לחץ...אני חושב שמי שנמצא בלחץ לא בהכרח צריך לפנות למדיטציה כאיזה פתרון, לפעמים היא עשויה בכלל להזיק לאנשים שנמצאים במצב לא מאוזן. אני אומר קודם תרגע...בדברים פשוטים, לשם הרוגע ולמדיטציה תבוא ממקום מאוזן יחסית.

אחרות

להפסיק לשתות קפה, לעשות יוגה (או התעמלות מצידי), טיולים בטבע, סקס, מוסיקה, ריפוי בעיסוק, ולשכוח מהארה

barak001

New member
קפה מגביר לחץ?

תודה על העצות :) עכשיו אני מחפש מתנדבות

למעלה