סשן פורומי 10/6/6

barak001

New member
אני בשוק ממה שקרה עכשיו :)

שלחתי לך הודעה שלמה (לא קצרה) בנושא גורדייף, עם כותרת, טקסט....והכל נעלם פתאום כששלחתי. באג מוזר אני אנסה לשחזר

barak001

New member
אני חושד שזה קשור

לאייקון
שהוספתי בסוף ההודעה...

barak001

New member
לפחות אי אפשר

להאשים את מוטי במחיקת הודעה על גורדייף :) מזל שלא כתבתי הודעה על NLP

barak001

New member
לגבי זכירה עצמית

שאלתי אותך לגבי זכירה עצמית. א. (וג.) דיבר על 4 גופים - פיזי ("דרך הפקיר"), רגשי ("דרך הנזיר") שכלי ("דרך היוגי"), רביעי = הארה. הוא אמר שנדרש לפתח את שלושת הגופים לפני שמגיעים להארה, וכי ייתכן מצב שבו אדם יגיע לגוף הרביעי כאשר אחד משלושת הגופים אינו מפותח. בנוסף, אמר כי הדרך הרביעית עובדת על כל הגופים, ולכן מונעת מצב כזה של הארה "בעייתית". השאלות שלי - האם זכירה עצמית היא "טכניקה" שעובדת על שלושת הגופים? (כי הרי ג. הציע גם טכניקות נוספות כמו ריקודים מקודשים) מה המשמעות של הארה כאשר גוף מסויים לא מפותח? מקווה שזה לא כבד מדי הערב :)

בארס

New member
לא כבד

אבל באופן בסיסי אני נמנע מלהתעמק כאן בפורום בנושאים שקשורים לרעיונות של גורדייף, ולו רק מהסיבה שעיסוק תיאורטי בהם הוא די מיותר ודורש מאמץ גדול מידי. (כי הרעיונות שם נורא מורכבים לפחות מבחינה שכלית) אבל אני יכול לזרוק כמה "הערות" כאן ושם, למשל שכבר אתה מבלבל כאן כמה וכמה מושגים שונים אתה בעצם מדבר על המרכזים (השכלי, רגשי והפיזי) ולא על הגופים שהם דבר אחר לגמרי (פיזי, אסטראלי, מנטאלי, והעצמי). לגבי זכירה עצמית כמדומני היא לא עובדת על שלושת המרכזים, לא מהבחינה של השכלול שלהם והקורלציה ביניהם לפחות, בזכירה עצמית למשל אין פעילות מחשבתית, גם הרגש והגוף אמורים להיות יחסית פסיביים במצב הזה. הריקודים המקודשים הם בהחלט טכניקה שמשלבת באופן מיוחד מאוד את פעילות שלושת המרכזים.

barak001

New member
תודה

אני אבדוק שוב לגבי הבלבול הזה...לאור השעות שקראתי בהן את הספר, זה מאד סביר :)

בארס

New member
שים לב

זוכר שסיפרתי שדפקתי לעצמי את הצורה? זה היה מהספר הזה. קח אותו בקלות, אוספנסקי עם כל הכבוד לו היה טכנוקראט לא קטן וגם ג' מאז התקופה ההיא שכלל את ההוראה שלו עד בלי הכר. אומרים שאוספנסקי כתב את הספר הזה בעיקר עבור האוכלוסיה הרוסית האינטלקטואלית שהחלק השכלי שלהם היה מאוד דומיננטי, בפועל ג' היה הרבה יותר פואטי וגמיש מאיך שהדברים מוצגים שם.

את הספר הזה ראיתי

לפני שנים בספרייה, פתחתי כי מישהו הזכיר והמליץ על אוספנסקי, קראתי כמה שורות והחזרתי למדף. יותר מדי כבד ועמוס לעייפה ומסובך בשבילי כנראה אינקה (רוסי כן, אינטלקטואל אולי?) הוא קהל היעד היותר אותנטי

הארה זה יופי

בינתיים, אצל כל אחד יש בדרך כלל מרכז שהוא דומיננטי יותר האם לשאוף להתפתח בכיוון הדומיננטי ובסופו של דבר הכל יתחבר ממילא? או לחילופין, לשאוף לחזק את הצדדים החלשים, ולא ללכת בכיוון הדומיננטי? זאת אומרת, האם מי שיש לו נטייה שכלית - ללכת דרך הראש, או דווקא עדיפה דרך הלב?

בארס

New member
זו הנטיה הטבעית

אנשים פיזיים יותר יתחברו לדרכים פיזיות ואנשים אינטלקטואלים יתחברו בהתאם...כך גם אנשים רגשיים. אבל מה שמדובר בו בספר הוא בעצם על הדרך ל"הכרה הגבוהה" כאשר הכי ברור (לי לפחות) זה הנושא של האקסטאזה הרגשית (בדרך כלל משוייכת לזרמים הדתיים) שדרכה ניתן לפרוץ בתנאים מסויימים את גבולות ההכרה הרגילה. הדרכים השניות מדברות על קפיצת המדרגה דרך פעילות מנטאלית (מאוד מסויימת)ודרך התעמתות עם המגבלות הפיזיות.

בארס

New member
אוקי

אז רק כדי שאני אבין את הקטע ג' הבחינות הקודמות לבחי"ד גם הן נמצאות באדם עצמו או שמדובר הלכה למעשה בעולם הדומם, צומח וחי ?

בטח הכל באדם

לא רציתי לבהיא את כל המאמר בכל זאת זה לא חוג לקבלה אבל אחרי זה יש פירוט מה הוא כל שלב. אולי בפעם אחרת

למעלה