סשן פורום 31-5

בארס

New member
אני אעזור קצת

בוא נחלק את הרצונות של האדם לסידרי גודל. כלומר...יש לאדם כמה וכמה רצונות מכמה סידרי גודל או מישורים שונים ברמתם. רעב למשל הוא רצון מסדר גודל נמוך יחסית...והוא גם יכול להיות מסופק די בקלות. אבל מהוא הרצון לחיות? מהו הרצון להשתחרר, לנשום?

חה.. חצוף מה?

הרצון לפי הקבלה הוא בעצם הדבבר היחיד שקיים בעצם כבר דיברנו על שני הרצונות לא בארס? שיקרא בשירשורים הקודמים

בארס

New member
נראה לי שפשוט

המילה "רצון" בילבלה אותנו...המיינד תופס 'רצון' בצורה מטאפורית מידי...תמיד נותן האנשה לכל דבר. אם מפרקים את התפיסה המיינדית מהסיפור...ומגלים שמאחורי כל "רצון" עומד כוח או שילוב של כוחות...וכשאני מדבר על כוח, אני מדבר על אנרגיה קינטית...פתאום אפשר להבין דברים בצורה חדשה. אפילו רצון עז שיש למישהו לאכול שוקולד...פתאום חושף את פניו. :)

barak001

New member
גיוון זרמים ומדיטציות

מה הצדדים החיוביים והשליליים?

בארס

New member
ההתייחסות שלי היא כזו

אתה מנסה לבנות איזו טקטיקה לעקוף את המכשלות של המיינד שאתה מזהה ומגדיר ככאלו...אבל כאמור אתה עושה את זה באמצעות המיינד...כך שבעצם לא זזת מילימטר מהמקום שלך. יש שתי דרכים לזוז מהמקום ויש ביניהם הבדל משמעותי. דרך אחת היא למסור את ה"הכוונה" למקור חיצוני...כלומר...שלא האדם עצמו ינהל לעצמו את הדרך...אלא מישהו שכבר נמצא מחוץ לתווח ההשפעה של המיינד....ורואה את התמונה האמיתית. הדרך השניה היא לתת לכוחות הפועלים לנהל את המאבק שלהם...זו דרך שבה אדם פוסע בעצמו ללא הכוונה חיצונית. הוא מנסה כל מיני טכניקות וטקטיקות ...במישור האמיתי מאבק הכוחות הפנימי שבו ממשיך להתקיים ויש גם סיכויי שהוא יתפתח באמת. ההבדל היסודי בין שתי הדרכים האלו הוא למעשה אורך הדרך. כאשר הדרך הראשונה יכולה להיות הרבה יותר קשה עבור אדם רגיל...כי אף אחד לא אוהב שאומרים לו מה לעשות ולכולם תמיד יש תחושה של "ידיעת הדרך"...אבל למעשה היא יכולה להיות קצרה בהרבה מהדרך השניה. בכל מקרה אין "הבטחה להצלחה" באף אחת מהדרכים...כי בתכלס בשניהם זה האדם עצמו שפוסע צעד צעד.

drall

New member
לי יש

זו שטיפת מוח צריך להכיר בעובדה שמעט מאוד אנשים יזכו לקבל אי פעם ידע אמיתי ואם נזכור את זה , לכל הפחות נשתחרר מאובססיה להצליח.

בארס

New member
לא בטוח דרול

יכול להיות שיש לך איזה בור קטן בהשכלה (ההתנסותית).

מוטי ש

New member
אכן ! :)

אבל זה מה שהוא אמר,אין הבטחה להצלחה ולכן אין כל סיבה להפוך להיות פנאט של דרך או לחילופין לחיות באיזושהו שגעון גדלות שאדם יכול לעשות לבד!בכל מקום שבו אדם נמצא כדי שיעריך בקשיחות את "מטרותיו",יבחן אותן בשבע עיניים. תמיד יש משהו שניתן לעשות,אבל כל מה שניתן לעשות אפשרי רק ממקום אמיתי.וגם זה משהו.למשל,המדיטציה שאתה דוגל בה,לא תביא את האדם לראייה שלמה,אבל תשמש לו כעוגן בחיים,כקירקוע,לא? ויש גם שיטות אחרות. עכשיו באמת אני הולך,נתראה מחר. :)

מוטי ש

New member
אני מכריז בזאת,כי הסשן קרב אל סיומו

למאחרים תינתן כניסה רק על סמך פתק מן ההורים עם צידוקים והסברים. :)

בארס

New member
טוב

עבר מהר...חח בוא לא נקבור אותו סופית להלילה אני יוצא לאיזו שעה ואחזור יותר מאוחר (בערך 23:00)...למהדורת הלילה אם יהיו נוכחים. :)

למעלה