סרטון אימון של בת 10

Tonjin

New member
לא, לא. או הסקוטי או הגרמני....

אתה עם הצרפתים שלך, תכף תצוטט לי את ווישי.... (סתם, סתם
)

nage

New member
הוא אמנם צרפתי

ובכדי להוסיף חטא על פשע גם מתימטיקאי, אבל כתב את עבודתו החשובה בגרמניה. אבל בעצם זה רק הולך ונהיה גרוע, אז נעזוב את המנוול הזה.

נחמד ואף מרשים.

לילדה זרימה טובה של תנועות רציפות ומי שאימן אותה עבד יפה. סרטון 2 פחות משכנע, אבל בסה"כ - כל הכבוד!

מטאטא

New member
עבודה יפה מאוד. כמה שאלות:

איך אתה מאמן אותה? האם אתם עובדים גם על קאטות? מהו סדר העניינים בשיעור? מה ההבדל בין אימון של ילדה בת 10 לאימון של מבוגרים? או בקיצור: איך אתם מתאמנים?

instr

New member
תשובות

אין לנו קאטות. יש תרגילים לימודיים בהם מבצעים רצף של תנועות הבנוי בהרמוניה כך שכל תנועה מאיצה את הבאה. כל תנועה בנפרד "קרבית". ילדים בגיל זה עושים עקרונית אותם התרגלים, ההבדל הוא שילדים עובדים בשיטת תחנות מולי ומעט בזוגות, מלמדים למבוגרים הרבה מכות התקפה קטלניות. סדר העניינים מפשוט למסובך, מבסיס לדברים מתקדמים. פיזית הכי קשה לימוד בסיס. כושר גופני ספציפי מובנה בתרגילי בסיס. אתקשה לספר בקיצור, יש המון חומר, כדוגמה כלתרגיל ניתן לבצע עם כל נשק קצר או מאולתר.

מטאטא

New member
תודה!

מה ששכחתי לכתוב בתגובה הקודמת שלי היא שמאוד התרשמתי מהיכולות שהוצגו בסרטון (ויש לי ניסיון בעבודה עם ילדים): כ ל ה כ ב ו ד ! שאלת הבהרה נוספת: לגבי התחנות- ציינת שהילדים עובדים בעיקר מולך. איך זה מתיישב עם נושא התחנות אם רק אתה נמצא שם? לפי התיאור נשמע לי שיש רק תחנה אחת.

instr

New member
תודה,

אין בעיה עם התחנות - סקי אגרוף, נשק, מנוחה ועוד. כאשר עבדתי עם 10 היו 2 מולי ו2 בכל תחנה.

nitzano

New member
המטרה פוגשת בהתקפה

Is it the girl's attack that hits the Pad or the Pad blocking the attack ?! it's hard to decide which is what . Long ago I used to practice Staff fighting with Crane .after a while we've noticed that we forgot attacking the opponent and started attacking the opponent's staff . Might it be the same here ?!​

אבל זו בעיה ידועה

כשעושים טכניקות, גם אם לא תגן רוב הפעמים המכה לא תהיה בטווח הנכון להכנס...

instr

New member
זו שאלה טובה

שקשורה לטכניקה של ס.ז.א. בס.ז.א אין הגנה, ברמה הבסיסית (של הילדה) הגנה נעשית ע"י התקפה נגדית או תקיפת גפיים של היריב שמכה. בעצם כרית גומי שמסמלת יד היריב נתקפת בצורות שונות. בסרטון אני תוקף אותה עם מכות ישירות, מהצד, מלמטה ומלמעלה וגם עם הרגליים מכות ישירות ומהצד. היא קודם כל תוקפת את היד או רגל שלי ואחר כך תוקפת עם יד שניה. אני תוקף עם כרית גומי (לאפה) ומגן את המכה שלה עם הלאפה כך שבמהירות קשה להבדיל האם הלאפה תוקפת או נתקפת. השימוש בלאפה מאפשר לי לתקוף בחוזקה וגם מאפשר למבצע לתקוף חזק את אזורי התורפה עליהם הוא מכוון ואני מגן עם הלאפה. זה תרגיל לימודי במטרה לעבוד על תנועה, זרימה וצורה נכונה של המכות. כאשר יש שליטה עושים גם עם ידיים ריקות.

למעלה