סרטון אימון של בת 10

nage

New member
אם אין כבלים אז אין

הייתה שם תכנית מרתקת של הBBC על חוליגנים באירופה, והחיקוי העלוב הזה כמו שאתה מכנה אותו, הוא א. באמת לא מצחיק וב. נופל אצלי בדיוק להגדרה של טמבל

Tonjin

New member
אתה יודע שבזמן הגביע העולמי המשטרה

היפנית הזמינה במיוחד וגם ציידה את כל השוטרים שלה באזיקים בעלי קוטר גדול במיוחד בשביל החוליגנים האנגליים....

nage

New member
האנגלים גדולים או שהיפנים קטנים?

ובגלל שהם קטנים כאלה הם ממציאים כל מיני אומנויות לחימה איזוטריות?

nage

New member
אני חושב שליפנים יש....

קטנים

Tonjin

New member
אז מה זה מה שאנחנו חושבים שזה -

ג'יט-קוון-דו, נראה לי שאתה מת לספר....?

Tonjin

New member
מבחינתי ברגע ששמים כפפות ומגינים זו

כבר לא פילוסופייה... (עיין הבוהן של קאנט.. או שאולי זה היה יוּם?, לא זוכר כבר מאוחר כאן ומפלס הויסקי בכוס נמוך...)

nage

New member
ראה את חתימתי

זהו הציטוט המקורי במלואו, אם כי לא בשפת המקור 0וגם לא בשפת הכנפיים)

אני מכיר את הציטוט. דקארט לא הטיל

ספק בעצם קיומו. הוא הניח שהוא קיים וניסה להוכיח את ההנחה. הטלת הספק בעצם קיומו, כפי שמופיעה בפתיחת מסתו של דקארט משמשת רק לצורך הוכחת ההנחה המוקדמת כי הוא אכן קיים בבחינת הנחת המבוקש (מהו אותו "אני" ב"אני מטיל ספק"? אם באמת היה מטיל ספק בעצם קיומו, אזי אינו יכול להשתמש ב"אני" שהוא מוטל בספק. במקור אמנם המילה אני כמילה נפרדת לא קיימת, אך ההטייה של הפועל היא בפירוש הטיית גוף ראשון. וזו הנחת המבוקש).

chinabird

New member
למעשה...

אני לא חושב שבכלל עניין את דקארט להוכיח את עצם קיומו. הוא ביקש להוכיח הכל בכל - מקיומו של האל ועד קיומן של ודאויות המתמטיקה וכו' וכו' - והתחנה הראשונה בחלק הפוזיטיבי של ההוכחה היא הוכחת קיומי (dubito ergo sum, אאל"ט). על כל פנים, לא חסרות דרכים לערער עליו (כלומר, על החלק הפוזיטיבי). ואני רק מסתובב כבר יומיים, דופק את הראש בקיר ומנסה להיזכר מי היה זה שבעט בסלע ושבר את בוהנו. אני זוכר שהוא עשה את זה כדי להפריך את העמדה של הבישוף ברקלי, אבל חוץ מזה - יוק.

nage

New member
אתה צודק

הוא מניח שהטלת הספק מוכיחה את קיומו, בעוד שאם היה לו מושג קלוש באייקידו (שהומצא 300 שנים מאוחר יותר) הוא היה יודע שלא הטלת ספק כי אם הטלת היריב למרחקים אדירים היא היא ההוכחה הניצחת לקיומו של האני.

למעלה