ואת באמת יכולה לקבוע את ההיררכיה
כשמדובר בנישואים - המדינה לא מחליטה - את מחליטה.
את מחליטה עם להתחתן או לא.
במחינת המדינה - נישואים זה הסכם משפטי - זה כאילו שיש הסכם שהמדינה כתבה - ואת בוחרת לחתום על ההסכם הזה עם מישהו ספציפי.
חוץ מיזה - אני חושבת שאין בעיה של קבוצה של אנשים יחתמו על הסכמים כאלו ואחרי שיגדירו מערכות יחסים ביניים - במקרה ויש צורך במשהו מעבר להסכמים הלא כתובים שיש בכל מערכת יחסים שנוצרים במהלך השנים.
לא המידנה ולא המשפחה קובעת את ההירכיה.
את קובעת אותה. את יוצרת אותה לעצמך.
האדם היחיד שלא יוצר היררכיות של מערכות יחסים (אם בצורה כתובה- כגון נישואים, או לא כתובה - כמו ברוב מערכות היחסים בחיים) הוא אדם שיש לו מערכת יחסים רק עם בנאדם אחד.
אין לי שום בעיה עם אדם מחליט שהוא לא מעוניין להתחתן.
אבל אני לא מבינה אנשים שחושבים שצריך לבטל את הנישואים.
לרוב האנשים בעולם הנישואים זו החרזה שהם מעוניינים בה ורוצים בה - ואף אחד (אולי חוץ מההורים שלך
) לא מכריח אותך להתחתן.
אני מקירה מישהי שגרה שנים ארוקות עם אדם - אבל הם מעולם לא התחתנו, אם כי, כל מי שהיה בקשר כל שהוא איתם התחייס עליהם כנשואים כולל להגיד "בעלה"/"אישתו".
אני פגשתי זוג שחתמו על המיסמך של "ידועים בציבור" ואף יש להם ילד משוטף - ממש שאני ראיתי הם נראים כזוג נשוי לכל דבר, אבל הבעל הרגיש צורך בשלב מסויים לציין בפני שהם לא נשואים (למרות שכבר ידעתי את זה).
אם אדם מרגיש בעיה עם "מוסד" הנישואים (וכפי שציינתי אני לא חושב שנישואים זה מוסד - אני חושבת שזו החרזה) - שלא היתחתן. אבל אני באמת לא רואה שום הבדל בין עם הם התחתנו בפועל או לא - בסופו של דבר מתייסים אליהם אותו דבר.
אז למה לבזבז אנריגה כדי לצאת נגד נישוים והררכיות ושטויות?