סקר קטן.

חרדיי

New member
סקר קטן.

אבל תענו בקצרה. למה יצאתם בשאלה? מה הסיבה העיקרית? (ולא באתי להטיף. רק מסקרן אותי)
 

חרדיי

New member
לא מאמין ברבנים?

או ח"ו ח"ו ה` ישמור באלויקים? ? ? (אני כותב אתזה ורועד)
 

admor

New member
באלוקים? מה זה?

אין אלוהים פשוט אין. לא שאני לא מאמין, אין, הוא לא קיים אלוהים.
 

חרדיי

New member
אבל אפילו החלונים הכי רשעים הם

מאמינים באלוקים. ומתפללים מדי פעם או לפחות בכיפור.. (אני לא מטיף. אני רק לא מבין אתזה!! ) הרי עד לפני שיצאת בשאלה היית מאמין. איך? פתאום??
 

uri80

New member
זהו שלא. העובדה שאנשים לא מאמינים

באותם הדברים שבהם אתה מאמין, אינה הופכת אותם לרשעים. היא רק הופכת אותם לשונים ממך. יש לי חדשות בשבילך-יש גם הרבה אנשים שלא רק שאינם מאמינים באלוהים, הם גם לא ממש טורחים להתפלל בכיפור. גם אם יש אלוהים או לא (ולי אישית אין ממש מושג), אני לא מאמין באל חנווני שמנהל דין וחשבון על כל אחד ומעשיו, באל שמכריח לשחוט בעלי חיים לקורבנות לחינם או באל שמאפשר את כל הזוועות שמתרחשות מדי פעם. אין אלוהים כזה.
 
הרי עד לפני שיצאת בשאלה היית מאמין.

אני אתן לך תשובה רצינית,ולו רק כדי לגוון קצת. מסקנות היסוד שלך הן שגויות. וננתח את דבריך אחד לאחד: אבל אפילו החלונים הכי רשעים הם מאמינים באלוקים,מתפללים מדי פעם או לפחות ביום כיפור. (אני לא מטיף,אני רק לא מבין את זה).הרי עד שיצאת בשאלה היית מאמין,איך? פתאום? א. "החילונים הכי רשעים". אתה מניח על אופיו של אדם מתוך האמונה (או חוסר האמונה במקרה הזה). זהו שוביניזם תרבותי,או,בפישוט מסוים של המושג,גזענות. אל תהיה גזען,זה חטא הרבה יותר גדול מלחלל שבת. ב. "הם מאמינים באלוקים,מתפללים מדי פעם או לפחות ביום כיפור". אתה קובע עובדה,אותה מעולם לא בדקת. אם היית חי או מכיר את החברה החילונית היית יודע שחלק נכבד מהחילונים (לפחות בת"א,איפה שאני גר),לא מתפללים ביום הכיפורים. סקר קצר שערכתי פעם באחד ממקומות העבודה שלי גילה שמרבית האנשים שם לא האמינו באלוהים בכלל ואלה שכן האמינו בכוח עליון מופשט ולא באל נקמני וקטנוני כזה שאתה מאמין בו. אף אחד מהם לא האמין בגיהנום. זה לא מדגם מייצג,זה רק סותר את הטענה הכוללנית שלך (כשתגדל תגלה שקל מאוד לסתור טענות כוללניות). ג."הרי עד שיצאת בשאלה היית מאמין,איך? פתאום?" . שוב אתה מניח הנחה,מטופשת למדי עליי להוסיף,בנוגע למשהו שלא בדקת. חלק מהאנשים שיצאו בשאלה התחבטו רבות בשאלות אמוניות עד שהגיעו למסקנה שהדת לא נכונה,חלק (די קטן,אבל עדיין משמעותי) יצאו כיוון שהחברה החרדית הגבילה אותם,ובליבם הם עדיין מאמינים שאיזשהוא יצור דמיוני יבוא להעניש אותם (דוגמה קלאסית לאנשים כאלה תוכל למצוא בפורום "חרדים לשעבר" בYNET,המאוכלס במידה שווה על ידי יוצאים בשאלה ומחזירים בתשובה עקב רפיסותם של מנהלי הפורום). וחלק מסוים פשוט לא האמין אף פעם,או שהשיל מעליו את האמונה ברגע מסוים בחייו בלי ספקות וחיבוטי נפש אלא מתוך תחושה פנימית ברורה שכל העיניין מטופש מדי,כל הקטנוניות הזו שגובלת בשיגעון בנוגע למה לאכול ומה לראות ועם מי לדבר וכו' וכו'. גם אם תגדל זאב יחד עם כלבים,ותביית אותו ככל יכולתך,הוא עדיין יצא מתישהו ליילל אל הירח ולטרוף תרנגולות,כי זאב הוא זאב. וגם אם תסגור אדם חופשי מגיל אפס,ותשטוף לו את המוח,יש אנשים שפשוט חכמים מדי בשביל השטויות האלה. זו היתה הפעם האחרונה שאני נחמד אליך,אני מודה שהסבלנות שלי כלפי אנשים שלא יודעים לאיית היא מינימלית. לך ילד,תלמד לכתוב בעברית,תלמד לשאול בהיגיון ולא להמציא שטויות,אחר כך תבוא לשאול דברים שברומו של עולם,אנחנו לא חיות בקרקס שנועדו לשעשוע שלך,אנחנו אנשים,תכבד אותנו לפחות בלכתוב בלי טעויות ולשאול לעניין,ואידך זיל גמור.
 

justchip

New member
גזענות- חטא יותר גדול מחלול שבת

אולי לפי מערכת הערכים העכשוית שלך אבל בהחלט לא לפי שלו )בתורה להרוג את עמלק למשל ולשונאו היא מצווה( אתה כופה עליו את מערכת הערכים שלך ובעצם חוטא באותו דבר שבו אתה מאשים אותו.
 
דיברתי מנקודת מבט אנושית,

זה כמו שתגיד שבזה שאני מזלזל בהשקפת העולם של מחבל מתאבד אני חוטא בשוביניזם חברתי. ולא,אני לא הולך להכנס כאן לשאלת "מהו המוסר האנושי?",כבר עשיתי את זה יותר מדי פעמים. תניח שכמו ההבדל בין פורנוגרפיה לעירום אומנותי,אף כאן אני מזהה חטא גדול יותר כשאני רואה אותו.
 

admor

New member
זהו שאני יותר רשע

בגלל שאני רשע יצאתי ובגלל שאני רשע אני לא צם ומתפלל בכיפור.
 

SimSim314

New member
אתה באמת דפוק אה?../images/Emo31.gif

איזה אינפנטיליות, מה אתה לא מבין בדיוק תסביר לי? שאדם שונא ת'דת? שאדם עם שכל לא מאמין באלוהים? איזה ראש סגור...
 

elians

New member
גם בתור חילוני ...

וחילוני קיצוני אני לא מאמין ולא שומר כיפור לא כלום. ורוב האנשים שהם חילונים ורשעים עושים את זה מתוך הרגל וחינוך שקבלו. ותאמיו לי שחלקם אף לא יודע למה הוא בכלל עושה את זה.
 

i l u v a t a r

New member
ברגע שתתנתק מהרגש ותפסיק לרעוד

אז תחשוב בהיגיון ותבין שאין לך שום סיבה להאמין ברבנים או באלוהים, ואתה צריך לקחת אחריות על החיים שלך
 

rigoletto111

New member
אתה מצחיק, אז צוחקים

שמע, זו רוח הפורום. אם זה ממש מפריע לך אז עדיף שלא תישאר, כי חבל שסתם נעליב אותך.
 
לא יצאתי!

רשמית עדיין לא יצאתי מהארון הזה שנקרא חרדים וגם אם אני יצא זה לא בגלל שיש לי בעיות באמונה וכו אלא פשוט אני שונא שציבור שלם עובד על עצמו ובחדרי חדרים עושה מה בא לו בראש (?) .
 
למעלה