איזה גבב של שטויות
> אתה יודע שבארה"ב מתים יותר מנזקי מזון מהיר מאשר מסיגריות? לא. וגם אתה לא. למיטב ידיעתי אין שום מחקר שהוכיח את זה ובל נשכח שבארה"ב היתה בשנים האחרונות ירידה דרסטית בצריכת סיגריות עקב לחץ ציבורי וחקיקה שבאה להגן על הציבור. אגב, אנשים לא מתים מהמזון המהיר עצמו אלא מהאבסה עצמית לצד חוסר איזון בתפריט היומי והיעדר פעילות גופנית. > ואתה רואה אותם עושים איסור לאכול מקדונלדס בפומבי? למען האמת, כן. בהחלט יש ניסיונות לפגוע בתעשיית המזון המהיר בחקיקה, הן בארה"ב והן באנגליה ועל כן תעשייה זו התעשתה והיום מנסה להקדים תרופה למכה בכל דרך אפשרית. ע"ע מהפיכת הבריאות של מקדונלדס ישראל. > אתה יודע שבישראל מתים יותר מתאונות דרכים? אתה בטוח בזה? כי אני לא. אבל נניח לשם הויכוח שכן. מה אתה רוצה להגיד בזה? שצריך לצאת באותה אדיקות נגד מי שמסכן אותנו בכביש? אין שום בעיה. בשמחה. מי שלא מציית לחוקי התנועה, מי שנוהג תחת השפעת אלכוהול ולו קלה ביותר הוא רוצח פוטנציאלי ויש למצות עימו את הדין. באותה נשימה, על אלכוהול צריכות להיות אזהרות מפני צריכה מוגברת שלו וצריך לידע את ציבור באי הפאבים על הנזקים האפשריים לכבד. כמובן שאלכוהול פחות ממכר מסיגריות ולכן לא ממש רלבנטי לדיון. בדיוק כמו שאר הנתונים שציינת. עזוב, אל תתן לעובדות להטריד אותך. ממש לא אכפת לי אם אתה מעשן. אכפת לי שאני אצטרך לממן לך את הטיפולים בבי"ח אם בגלל העישון שלך תבקר שם. ואכפת לי הרבה יותר אם בגלל העישון הזה, אני או מישהו מחברי יאלץ להתאשפז שם. אנשים לא צריכים להתבייש שהם מעשנים. הם צריכים להבין ולהיות מסוגלים להפנים ולקבל על עצמם את הדין של מה שהם מעוללים לעצמם וחייבים לא לפגוע בסובבים אותם. המינימום שאפשר לעשות כשרואים מישהו שמכניס את עצמו לצרות ולא מודע לזה, זה לקחת רגע מהחיים ולהזהיר את הבנאדם שיחשוב טוב טוב אם הוא רוצה לנשום בגיל שלושים כמו זקן בן שמונים ולהיות נזקק להשתלת ריאה בגיל חמישים... או לגסוס לאט לאט בייסורים, מוצמד לבלון חמצן בגיל 60... או לסבול מכל אחד מהדברים הממש רעים האחרים שידועים כתוצאות של עישון... וכל זאת רק כי הוא חושב שהוא יזכה בלוטו של החיים ולו זה לא יקרה. אז תעשה לי טובה. זה לא קונפורמיזם ולא פופוליזם להתרחק מסיגריות ולהצהיר על זה. זה המינימום ההכרחי שאפשר וצריך לעשות. ועכשיו אני הולכת להאזין ל-No Cure For Cancer של דניס לירי שבאורח פלא עדיין רלבנטי היום כפי שהוא היה לפני איזה 15 שנה. Some things never F'ing change