סקר עישון

DirtySpirit

New member
ואם כבר השוות את זה לסיגריה, נלך עם זה-

קח אדם שמעשן שתי חבילות ביום, ולעומתו תשווה אדם שמעשן בערך חבילה בשבוע במצטבר[הנרגילה]... אני מסכים איתך שלשניהם יהיה נזק, אבל אי אפשר להתווכח אם זה שהאדם הראשון יפגע יותר

wish i was here

New member
אבל שוב-למה להכניס רעל לגוף?

גם אם זה לא בשביל פוזה אלא פשוט נהנים מזה...זה שווה פגיעה בנשימה שלך? לדעתי לא. רוצה משהו בטעם תפוח? שתה מיץ תפוחים....אותו טעם,פחות רעל.

oneman2

New member
באמת?

יש אצלנו אחד בן 20, בחיים לא נגע סיגריה, רק נרגילה. כבר 2 רופאים אמרו לו שלפי איך שהריאות שלו נראות הוא בכלל אמור להיות מת. יש אצלנו בקיבוץ אנשים שמעשנים נרגילה כל יום, כל היום. זה פשוט התחביב שלהם.

The Brainiac

New member
פרט קטן על נרגילה...לא יודע אם כולם יודעים

אבל נכון מכניסים מים? כשאתם שואפים, זה לא רק עשן, אלא גם טיפות קטנטנות של מים. הפלא ופלא לאן המים מגיעים? לריאות! ומה הריאות עושות עם זה? נסתמות! עכשיו תחשבו מה קורה כששמים משהו אחר במקום מים..

jason newsted

New member
חשבתי שאתה מדבר על עישון רציני יותר ../images/Emo13.gif

לא מזמן היה דיון על זה בפורום בסיסטים בהייד פארק.. בכל מקרה אני הפסקתי לעשן סיגריות, היום רק נרגילה עם החברה..

Fly2High

New member
חלילה ../images/Emo31.gif

פעם אחרונה שהתקרבתי לזה סיימתי בבי"ח נהריה

TheMo

New member
../images/Emo31.gif

סיגריות אף פעם לא אהבתי, אבל פעם הייתי מעשן ראש-שניים של נרגילה ביום. כיום יוצא לי לעשן נרגילה פעם בחודש בערך.

terje

New member
לצערי זה

נכון המון מוזיקאים מעשנים אני הפסקתי לפני שנתיים, ממליץ לכולם להתרחק מזה או להפסיק עכשיו, זה פשוט חרא.

The Brainiac

New member
ממש לא. רק לחשוב על הסקסופון שלי מתמלא בזה..

ובכלל..בשביל מה צריך את החרא הזה?

RoieL

New member
אני בטח יצא או הומו או ילד ממש קטן

אבל חוץ מזה שאני לא מעשן אני שותה קפה לעתים מאוד מאוד מאוד מאוד רחוקות והחלטתי שאני לא נכנס לזה. הכי הרבה שאני שותה זה שוקו (
נשבע לכם). בזבוז של כסף, אני רוהא איך ההורים שלי שותים רק כוס שתיים על הבוקר וזה בזבוז זמן וכסף. עדיף לחסוך את הכסף הזה ולקנות בזה איזה דיסק טוב כל חודש, או PDA או אפקט או משהו.

RoieL

New member
כן

זה גם גורם לאימפוטנציה?
סתם, אני שותה בעיקר 7 אפ דיאט, שזה יותר טעים מהרגיל אבל עקרונית לא טוב שאני שותה את זה כי יש בזה מונוסודיום גלוטומט או משהו כזה וירשתי מגרנות מאמא שלי
(אגב מצחיק שמלאכול 3 מנה חמה בשבוע יש לי כאב ראש אבל מלשמוע הופעה ליד הרמקול בבארבי אין לי)

yotamn9

New member
ולמה זה לא מפריע לך?

זה גרוע כמו קפה, אם לא יותר.

RoieL

New member
כי מאז התקופה שהייתי שמן

ההורים נותנים לי רק שתי כוסות בשישי ושתי כוסות בשבת. אני גונב עוד אחת ככה מהצד לכל יום ועוד מה שנשאר מהבקבוק אבל בעיקרון זה פחות מבקבוק לשבוע.

khammel

New member
כמו שאמר יותם

יש מחקרים חדשים שמצביעים על כך שצריכת יותר משווה ערך לשתי כוסות משקה ממותק/מוגז ליום מגדילה בצורה משמעותית את הסבירות לחלות בסוכרת. במקביל, מוצאים שיש לקפה (תלוי איך מכינים אותו ובאיזה כמות צורכים אותו) תרומה בריאותית חיובית, מה שאי אפשר להגיד בשום צורה שהיא על אף אחד מהמשקאות הממותקים. משקאות הדיאט שמכילים תחליפים כגון ניוטראסוויט לא משפיעים על הגוף כמו אחיהם עתירי הסוכר ולכן הסכנה הסכרתית מהם נמוכה. לעומת זאת צריכה גבוהה של תחליפי הסוכר הסינטטיים עשויה לגרום לסרטן. בנוסף, צריכה של משקאות דיאט היא לעיתים אינדיקציה לאורח חיים "שמן" ויכולה להדליק נורת אזהרה בדרך למחלות המזוהות עם תזונה עתירת קלוריות. פעמים רבות, צרכני מוצרי הדיאט חוטאים לעיקר בכך שהם מרשים לעצמם צריכה מוגברת של מאכלים מתוך מחשבה שהם בטוחים לצריכה ("דיאטטיים") ואז כשהם מפתחים סוכרת ושאר מחלות, לא מבינים מאיפה ולמה.

eVeR WiSH

New member
אולי בדיאט אין סוכר

אבל יש בו חומרים מזיקים אחרים תבור תחליפים לסוכר... ותאמת...אני ספורטאי ועד לפני כמה ימים(ניהתי חולה) היתי אוכל הרבה ממתקים...ממש הרבה...ולא השמנתי והיתי במצב בריאותי טוב...אז אני חושב שאם בן אדם מוריד את כל הקלוריות שהוא מעלה אז זה אין הרבה סיכוי להתפתחות של סכרת

Y036

New member
WTF מה הקשר?

הסוכר לא קשור להורדת קלוריות. הסוכר נמצא בדם, אתה אוכל הרבה סוכר - תהיה לך רמת סוכר גבוהה בדם. רמת גלוקוז יותר נכון. את הפחמימות שעם הסוכר שרפת, אבל זה לא אומר שהגוף לא מפרק את הגלוקוז מהפחמימות ושורף את שניהם.

למעלה