סקר השכר של גלובס - 2008

Michal Plath

New member
ב'מדכא' התכוונתי לדבריה של bignono

"...אני חייבת להודות שאני מצטערת שכף רגלי דרכה בפקולטה מלכתחילה" וכיוב'

B L I M P

New member
תחשבי לרגע על השעות שהאנשים הללו נותנים

+העובדה שהגיוני שהמספרים מעוגלים כלפי מעלה (ומנוכה מהם מס הכנסה באחוז לא קטן), אז בתכלס זה כנראה לא יותר מדי הרבה. סתם לדוגמא: 12000 ש"ח עבור חודש עבודה של 250 שעות (בהנחה שהרבה עורכי דין עובדים כ- 12 שעות ביום,כ- 22 ימים בחודש) זה 48 ש"ח לשעה ברוטו! ואם מורידים מזה מיסים זה יותר קרוב ל- 40 ש"ח (ואפילו פחות) לשעה, שזה סכום של מלצרית במסעדה בינונית שלא צריכה ללמוד (כ-5 שנים!) בשביל התפקיד, לא צריכה להגדיל ראש ותכלס לא ממש נושאת באחריות לשום דבר משמעותי.

Atenolol

New member
את מתעלמת מכמה היבטים...

ראשית, כפי שהטבלאות מלמדות, השכר עולה מהר עם הותק, והדוגמא שנתת מתייחסת לשלבים די מוקדמים בקריירה. שכרו של עו"ד צפוי לעלות עם השנים, ולהגיע לשיאו במועד פרישתו. לעומת זאת, שכרה של המלצרית אינו צפוי לעלות לאורך השנים, אולי להיפך. בכלל, ספק אם מסעדה אפנתית תרצה להעסיק מלצרית בת 68. למלצרית גם לא מוצעת עבודה במשך 12 שעות ביום, אפילו רצתה בכך והיתה מסוגלת לעמוד בכך פיסית. שנית, לעורך דין יש נכס גדול, והוא מקצוע חפשי, המאפשר לו גמישות תעסוקתית ועבודה כעצמאי. בשלב מתאים בקריירה, פעילות כעצמאי עשויה להיות רווחית מאד (בין השאר, כי היא מאפשרת לעשות כמו כולם ולנצל באופן מחפיר את הצעירים). יתר על כן, פעילות כעצמאי מאפשרת ניכוי הוצאות, וכידוע עמישראל חי מההוצאות לא פחות משהוא חי מההכנסות
שלישית, בעקבות המישפטיזציה של כל מה שזז בארצנו הקטנה והמתפתחת, עבור מרבית הציבור, עלויות עיסקה משפטיות הן נטל המשבש כל מיני פעילויות. במילים פשוטות, מרבית האנשים בארץ נדפקים ומשלמים ביוקר כי אין להם מיומנות משפטית, ואינם יכולים להרשות לעצמם יעוץ משפטי: כצרכנים, כעובדים, כסוחרים, כבני זוג ובכל מיני כובעים אחרים. כעורכת דין, יהיה לך יתרון שעשוי להיות שווה לך כסף רב. אז זהו, זהו, שהמצב לא מזהיר, אך כמישהי מהעברית (אם אני זוכר נכון) הוא צפוי להיות די בסדר

B L I M P

New member
מהסוף להתחלה

רוב עורכי הדין לא יכולים במיומנות טובה להתעסק במה שהם לא עובדים בו (קרי, עו"ד מסחרי לא יהיה יעיל במיוחד בביה"ד הרבני), ככה שהעיסוק במקצוע עשוי אולי לתרום קשרים, אבל לא הרבה יותר מזה. בנוסף, לעסוק כל החיים במקצוע כלשהו כדי שאולי מתישהו זה יהיה יעל לחיים זה די אבסורדי לדעתי. לגבי העליה בשכר - אני מאוד בספק שהרוב הגדול של עורכי הדין משתכר 50,000 אחרי 10 שנים במקצוע (שזה מה שנאמר). אני מניחה שהנתון מתייחס לאחוז עליון יחסית מבחינת כישורים. יש אלפי בוגרים כל שנה, וקשה לי להאמין שכולם עוד 10 שנים ירוויחו סכומים כאלה. לגבי האפשרות של עו"ד להיות עצמאי - זה מאוד אינדיבידואלי. זה נכון לגבי אנשים מאוד ספצפיים, בעוד שאנשים רבים לא רוצים את הכאב והסיכון שכרוך בכך ומעדיפים להיות שכירים. לבסוף, גם אם מלצרות זה לא מקצוע ל"חיים" תחשבי על זה שמלצרית תרוויח יותר ממך במשך כ - 7 שנים (לימודים+סטאז'+שנתיים ראשונות כעו"ד) וגם זה רק בהנחה שאת רוצה מסחרי (מה שלא נכון לגבי כל האנשים) ותעבדי בסקטור הפרטי (כנ"ל). בקיצור - מעולם לא שללתי שניתן להיות עשיר כעו"ד - אבל לדעתי לפחות, אתה משלם (ב"נישואים" לעבודה) יותר ממה שאתה מרוויח (בכסף).

silverhawk

New member
בנוגע להערה הראשונה שלך

אני חושב שכוונתו (או לפחות האופן בו הבנתי את דבריו) הייתה, שגם הידע הבסיסי שיש לעו"ד בתחומים בהם אינו עוסק, עשוי לחסוך לו עלויות רבות בהמשך (לא בהכרח ע"י טיפול מקצועי ישיר בבית המשפט, אלא דווקא ע"י המנעות מכל מיני 'בּוֹרים' שאנשים ללא ידע משפטי עשויים ליפול בהם, וכך לחסוך כספים באופן ישיר או עקיף). שלא לדבר על הוספת התואר 'עו"ד' בתחילת השם, שכבר היא שווה לא מעט כסף, זמן וטרחה במקרים שונים ומשונים... ואגב, בנוגע לנישואין לעבודה, בעוד שבשלבים הראשונים זה בהחלט נכון (בהנחה ובוחרים במסלול מסחרי), אני מניח שישנו שלב שבו ניתן להוריד הילוך ועדיין להנות מהכנסה נאה ביותר (אם בוחרים בכך או לא, זו כבר שאלה אחרת לחלוטין).

אני לא מבינה את הגישה שלכם...

למה תמיד הדשא של השכן ירוק יותר? נכון להיום גם אנשים מוכשרים מאוד שהולכים ללמוד מדעי המחשב וחולמים על עתיד מזהיר בתחום ההי טק חלק בלתי מבוטל להם מוצא את עצמם מתכנת מחשבים בשביל 10-12 אלף שקל לחודש... אותו דבר גם רופאים, שלמדו שנים על גבי שנים וקרעו את התחת בתורנויות ועבדו ימים ולילות. אז כנראה שאם תלכו לשוק ותצעקו "בטטות בטטות" תרוויחו 15 אלף נקי לחודש, אז למה בכלל ללכת ללמוד? מה לעשות בכל תחום יש טובים יותר וטובים פחות, וברור שיש הצפה היום בשוק העו"ד זה לא סוד, אבל אם אתם לא מאמינים בעצמכם למה לעזעזל הלכתם ללמוד את זה מלכתחילה? ואם זאת הגישה שלכם, זה לא ממש משנה מה תלמדו, אתם תמיד תחשבו ש"נדפקתם" שביזבזתם עוד כמה שנים מהחיים שהיה עדיף אם הייתם בכלל הולכים לכיוון ה... במקרה הכי גרוע, אם נניח וסיימתם את הלימודים ואתם לא בטוחים ש"משפטים" זה הקטע שלכם, אז אתם יכולים לפנות עם זה לאלף ואחת כיוונים אחרים בחיים... פשוט תפסיקו להקשיב לכל המלעיזים, זה שיש חשש זה לא אמור למנוע ממכם לתת את הנסיון לאתגר את עצמכם ואולי גם להצליח?

B L I M P

New member
לפחות לגבי,

אני הגבתי למי שמצאה את הסכומים מעודדים. מי שרוצה לעסוק במקצוע יעסוק בו בלי קשר, כי זה לא נגיד הוראה, ששם גם אם אתה מורעל הקטע של התנאים והשכר הוא טרן אוף מטורף. התנאים לא רעים בכלל למי שטוב, והתנאים סבירים פלוס למי שסביר. אבל.... (תמיד יש אבל
) להגיד שמשפטים זה מקצוע ששווה להכנס אליו רק בגלל המשכורת, או לחלופין שהמשכורת מאפילה על כל החסרונות בתנאי העבודה (כמו השעות) לדעתי זה לא נכון. אני גם באופן אישי לא בטוחה שאני אסכים, גם תמורת המשכורת שהם פרסמו שם, לעבור כל יום מ-5 עד 21 כמו שאמר אחד עורכי הדין שהתראיין לכתבה. זה מאוד אידיבידואלי, ולכן בעיני, הכסף (ובמיוחד הסכומים הללו שבתכלס אחרי הכל יוצאים לא כזה הרבה פר שעה) לא שווה את החיים שלי.

ענת פ.

New member
"לא צריכה להגדיל ראש ותכלס לא ממש נושאת

באחריות לשום דבר משמעותי"...זה מאוד נכון לגבי מלצרים, אבל מבחינתי זה חיסרון. הסיבה שאני הולכת ללמוד היא כי אני רוצה מקצוע ועיסוק משמעותיים - ולא כדי להרוויח יותר כסף. כסף זה נחמד אבל לממש את עצמי נראה לי קצת יותר חשוב (בהנחה שאני מסוגלת לקיים את עצמי באופן סביר, מה שנראה לי אפשרי בסכומים האלה)

B L I M P

New member
הרעיון היה

שאם כבר נתונים לבנאדם כ" הרבה אחריות ודורשים ממנו כ"כ הרבה הכשרה בשביל לעסוק בתפקיד - מן הראוי לתגמל אותו יותר מאדם שלא נדרש לכלום.

למעלה