סקר השכר של גלובס - 2008

Big Red

New member
סקר השכר של גלובס - 2008

אז כמה נרוויח אם נגיע לבהמ"ש העליון? וכמה נרוויח במשרד מסחרי בשנת התמחות במורה ל168 שעות עבודה בשבוע? והאמנם ההבדלים בין המשרדים הגדולים ליותר קטנים הינם אקוטיים במובנים של שכר? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000385984&fid=2

smart one

New member
זה לא כסף

אין תמורה בעד האגרה, אתם עוד תבינו. 16, 18, 20 ברוטו, לא משתלם ולא ישתלם לעולם.

silverhawk

New member
הו, אל דאגה

לאור זאת שיש ל חברים שכבר עכשיו מרוויחים את ה-20 פלוס (דאם יו, עובדי ההיי-טק!), לא לשם כיוונתי. אני מסתכל על הטווח הארוך, לא הקצר.

bignono

New member
התגובה הראשונית שלי

הייתה אף היא חיוך
ואז הוא התיישר כשחשבתי על שעות העבודה הארוכות... הצד השמאלי החל מתעקם כלפי מטה כשהרהרתי אודות תחושת הצ'עמום שפושה בכל איבריי כשאנשים מספרים לי על בעיותיהם המשפטיות...
צד ימין המשיך במגמה של עמיתו השמאלי כשהבנתי שאת שנות העשרים שלי ה"פרועות" שלי אבלה מול מחשב, חנוטה למוות במשרד גדוש מרפקנים...
חישוב מהיר גילה שלשעות הפנאי שלי אין מחיר וכך גם לבריאותי הנפשית והפיזית. לאחר קיזוז הוצאות ומיסים ובהתחשב בשעות העבודה המתישות - אני חוששת שבשנים הראשונות אממן את המשרד בו אעבוד, גדול, איתן פיננסית ונחשב ככל שיהיה... השנה היא השנה האחרונה שלי בפקולטה למשפטים. לאחר שלוש שנות מרדפים אחר ציונים ותפקידים יוקרתיים (שלמען הגילוי הנאות, הוכתרו בהצלחה יתרה...) - אני חייבת להודות שאני מצטערת שכף רגלי דרכה בפקולטה מלכתחילה. המצב בשוק הרבה יותר קשה מזה שמציירת כתבה מגמתית זו או אחרת והעניין הקלוש שמצאתי או אז בעבר בתחום, נרמס באכזריות תחת מכבש הלחצים האקדמי. הדברים הללו כמובן נוגעים אליי אישית ואינם מתיימרים לשקף תמונת מצב קולקטיבית. אולי זו עייפות החומר לאחר שנות למידה בלתי פוסקות, אולי בחרתי בתחום בלא מחשבה מעמיקה ומחקר ראוי לשמו ואולי אני פשוט לא רוצה ללמוד למבחן ביום שישי
בכל מקרה, גם הסכומים הנקובים בכתבה (שניתן גם עליהם לערער) לא מרגשים אותי. צר לי. נוכח מידת ההשקעה בעבר ומידת ההשקעה העתידית במשאב האנושי הספציפי (שלי לדוגמא ואני בטוחה שגם של רבים וטובים כאן) - זה פשוט לא משתלם... שנה טובה ומוצלחת שתהיה

Anabol

New member
בלי קשר לדעתי לגבי מה שאמרת

אני חושב שאת כותבת בצורה פיוטית , נעים מאוד לקרוא אותך ואני אפילו יכול להגיד די בביטחון שאת עסקת/עוסקת באיזשהו סוג של אומנות...

bignono

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

כולי תקווה שהמתרגל שיקרא את גיבובי השטויות שלי במבחן יהא שותף לדעתך...
באשר לאומנות - אתה צודק... איך ידעת? ומנין הביטחון?

Anabol

New member
עקבתי אחריך ../images/Emo196.gif

אבל האמת זה מאוד פשוט, נפש של אומן רואים מרחוק...

silverhawk

New member
טוב, את מקרה מיוחד, זה ידוע ../images/Emo3.gif

אבל אגב, אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי לך בזמנו.

Atenolol

New member
מממ...

באמת כתבת יפה, ואני מסכים להרבה ממה שאת אומרת. עם זאת, אני מוצא בדבריך מתח בין התחום עצמו (בו היה לך עניין) לבין מכבש הלחצים הלימודי (אולי זינקת תחת גלגליו?). בהשאלה, יש כאן עירוב תחומים בין מהות לפרוצדורה
חבל מאד אם הלחץ להישגים מכרסם ואף טורף את העניין במקצוע עצמו. איני מתיימר כמובן אפילו להתקרב לרמת ההשקעה שלך, אבל השקעתי לא מעט, נאנקתי עם כולם, ובכל זאת, קחי לדוגמא את דיני נזיקין. למרות העומס, למרות המתרגלת, למרות העבודות ולמרות הציון המשמים שקיבלתי בסוף, אני עדיין חושב שהמקצוע הזה מרתק ויפה, וחשף אותי לרעיונות חדשים ולצורת חשיבה אחרת, המשפיעה על נקודת המבט שלי על הרבה עניינים בחיים. לעניין הכסף - אני בטוח שאלה ששיחקו אותה מספיק טוב בשנה א' ויתמחו במשרדים הגדולים ירויחו בסופו של יום לא מעט, אבל בסה"כ אין לדעתי קורלציה גבוהה מדי בין הממוצע המצטבר בסוף התואר לבין רמת ההכנסה אחרי עשר שנים. גם לאלה שעשו עוד כמה דברים חוץ מללמוד בתקופה הזו יש פוטנציאל השתכרות לא רע. עקרון התפוקה השולית הפוחתת חל גם על המאמץ הלימודי - חשוב לשמור על איזון סביר בין לימודים לחיים, ולו רק כדי שהמקצוע לא יצא מכל החורים עוד לפני שמתחילים שנה ד'. שנה טובה ומתוקה!!

Anabol

New member
אם כבר money אז שיהיה של

הפלוידים הורודים: Money, get away. Get a good job with good pay and youre okay. Money, its a gas. Grab that cash with both hands and make a stash. New car, caviar, four star daydream, Think Ill buy me a football team.

silverhawk

New member
אפשר גם לנסות את הביטלס

שבהתחלה הלכו על I don't care too much for money, money can't buy me love. אבל לאחר שהבינו שהוא יכול גם יכול (ככה זה כשאתם יותר מפורסמים מישו), התרצו עם Money - that's what I want. והשאר היסטוריה (כפי שהאקסית האהובה של סר פול הבינה).

silverhawk

New member
And out of jail

מה שפותח בפניך עולם חדש לחלוטין של מיני 'אהבה'.

silverhawk

New member
*מינֱי

אבהיר, כדי לא לפתוח תיבות פרוידאניות שונות ומשונות.

ענת פ.

New member
אני היחידה שלא מצאה את זה מדכא בכלל?

אולי יש לי סטנדרטיים אחרים, אבל לדעתי האישית הסכומים שננקבו בכתבה מספקים בהחלט. בכל אופן שנה טובה

למעלה