אם תוכל להסביר לבור שבינינו תוכל לפרט מעט.אני מודע לכך שיש ראש שנה אחד(א' בניסן).
M mbinh New member 16/10/06 #96 אם תוכל להסביר לבור שבינינו תוכל לפרט מעט.אני מודע לכך שיש ראש שנה אחד(א' בניסן).
כ כוכב ה שחר New member 16/10/06 #97 ראשי שנה ביהדות תוכל לקרוא עליהם כאן. בעקרון: ראש השנה למלכים ולרגלים (א' ניסן) אחד באלול ראש השנה למעשר בהמה אחד בתשרי ראש השנה לשנים אחד בשבט/ ט"ו בשבט ראש השנה לאילן (הסברים בקישור הנ"ל)
ראשי שנה ביהדות תוכל לקרוא עליהם כאן. בעקרון: ראש השנה למלכים ולרגלים (א' ניסן) אחד באלול ראש השנה למעשר בהמה אחד בתשרי ראש השנה לשנים אחד בשבט/ ט"ו בשבט ראש השנה לאילן (הסברים בקישור הנ"ל)
M mbinh New member 17/10/06 #98 בורות לשמה ולא רק בורות אלא גם טיפש ות. אה אני מכיר אבל לא הצלחתי לעשות את הקישורים בין א' בתישרי,ט"ו בשבט וא' באלול.אני נוהג להתיחס רק א' בניסן ובגלל זה אני לא זוכר את האחרים.
בורות לשמה ולא רק בורות אלא גם טיפש ות. אה אני מכיר אבל לא הצלחתי לעשות את הקישורים בין א' בתישרי,ט"ו בשבט וא' באלול.אני נוהג להתיחס רק א' בניסן ובגלל זה אני לא זוכר את האחרים.
כ כוכב ה שחר New member 17/10/06 #99 אין פה עניין של טפשות ב"יהדות" המקראית, ראש השנה הוא אכן רק ב- א' בניסן. ראשי השנה האחרים, וביחוד זה הנחוג בארץ, א' בתשרי, הוא בה מההלכה ונקבע לאחר שיבת ציון כנראה.
אין פה עניין של טפשות ב"יהדות" המקראית, ראש השנה הוא אכן רק ב- א' בניסן. ראשי השנה האחרים, וביחוד זה הנחוג בארץ, א' בתשרי, הוא בה מההלכה ונקבע לאחר שיבת ציון כנראה.
T T h a n a t o s New member 17/10/06 #100 אני מבין את הכוונה שלך אני לא מדבר על התחלה של שנה שונה או ראש שנה למטרה שונה (רגלים, מיסים וכיו"ב) אלא שלושה ראשי שנה לאותה שנה של 365.24 ימים
אני מבין את הכוונה שלך אני לא מדבר על התחלה של שנה שונה או ראש שנה למטרה שונה (רגלים, מיסים וכיו"ב) אלא שלושה ראשי שנה לאותה שנה של 365.24 ימים