סמים

1234aaa

New member
כן..יש מצב שאת צודקת..

בכיתה י"א הפסדנו לקראת סוף השנה הרבה שיעורים עם המחכנת והיא סיפרה "שבאו מהצבא לדבר איתה" כי הרבה חבר'ה הלכו למודיעין.. כן באמת יכול להיות שזה ככה.

tivoli

New member
כמובן כמובן

את והתחקירניות של יחב"ם פשוט חברות ילדות ואת כתבת להן את הנהלים,נכון? קודם תבדקי טוב טוב אם כל מה שאת אומרת מתבצע תמיד ואח"כ תדברי. את מטעה אנשים אחרים,בלי קשר לעובדה שסטית מהנושא מזמן. לשב"כ...את חיה בסרט,זה מה שאני יכול להגיד לך.אני ראיתי את כל התהליכים מבפנים ואני שוב מדגיש,מתחקרים אנשים שלגביהם רוצים לוודא נקודות מסויימות.ושוב זה תלוי ביחידה.אם אני אקום יום אחד במהלך מיונים ליחידה שלי ואגרד את הביצה השמאלית וארצה לתחקר את האמ-אמא של חייל מסויים,זה יקרה.ואם אני לא ארצה לבזבז זמן על חייל שגם ככה הכל ברור לגביו... קיצר,תעשי שיעורי בית לפני שאת מדברת כי זה רק מטעה אנשים אחרים. ושוב,בלי אלימות :).

אני חיה בסרט?

אז לשב"כ אין שום קשר לתחקירים הבטחוניים? הם לא עורכים את התחקור של הממליצים? אתה ראית תהליכים מבפנים? אתה תקום במהלך יום מיונים ליחידה שלך? אתה תתחקר את האמ-אמא של חייל מסויים? נראה לי שנכנסת לאיזה תסריט של מציאות מדומה ונדמה לך שאתה ג'יימס בונד... ואגב, זה מחב"ם, לא יחב"ם.

יוסי99

New member
../images/Emo45.gif הבחור פשוט ../images/Emo151.gif

באופן אישי - כשאני התמיינתי לתפקיד סטנדרטי לגמרי במודיעין (ערביסטים של 8200 - האזנה וכאלה), תחקרו א. את המחנכת ב. חבר שלי שהיה רשום כממליץ. כמו כן - היות ובמקרה אותו חבר הוא היום קצין בבטחון שדה - מי שחי פה בסרט זה בהחלט מר tivoli .

tivoli

New member
אני לא אומר שלא מתחקרים!

אני רק אומר שלא תמיד! ולא כל יחידה! זה תלוי בתפקיד ובעד כמה הם האמינו לך... ואם כבר מדברים על סרטים,למה בכלל להתווכח על דברים גמישים כאלה שתלויים במקום?! הרי מדובר פה בעובדות! את חלק תחקרו וחלק לא!

uv1234

New member
זה לא תלוי בתפקיד ולא באמינות...

אלא ברמת הסיווג... אותי ואת המכרים שלי תיחקרו למרות שאני אזרח למשך השנתיים הבאות, ואף אחד לא יודע אפילו לאיזה חיל אשתבץ...

uv1234

New member
../images/Emo45.gif מישהו יודע מה הבחור עישן?

גם אני רוצה...

tivoli

New member
מחב"ם

צודקת,אבל מכל השאלות הרטוריות ששאלת פה,אני לא רואה שום דבר חוץ מזלזול! את לא יודעת שום דבר בדיוק ,אלא רק משמועות ונסיונך האישי הדל כנראה. פה גדול,זה בטוח יש לך!

jhones30

New member
תראה חמוד

אם השתמשת בסמים לא מגיע לך לשרת בצבא במקום רגיש(-> טוב)! אין בעניין הזה מעידות חד-פעמיות, אם ניסית אתה טיפש... אני גם לא מבין את אלה שמתייחסים לזה בסלחנות ומספרים לך איך בכל זאת תצליח לעבור את התחקיר. לפי דעתי בן-אדם שלא ידע להתאפק פעם אחת לא יוכל להתאפק גם בפעמים אחרות בדברים אחרים.

tivoli

New member
למה לא?

אז בואו בכלל נעניש את כל אלה שניסו ועשו דברים מטופשים בגיל ההתבגרות. אנשים משתנים,מתבגרים...

tivoli

New member
אני אישית

אני אישית הייתי מעדיף לקחת חייל לצוות שלי,שהתוודה ואמר את כל האמת.אם הוא לא משתמש ולא השתמש קבוע בסמים (אני מדבר על סמים קלים) ועבר את זה כטיפשות בגיל צעיר,מאשר אחד שלא התנסה בכלום ויש סיכוי שעוד יפול בזה בעתיד.ושוב,זה תלוי בבן-אדם.

jhones30

New member
תשמע

אין דבר כזה סמים קלים. ואני לא מכיר אותך אבל אני לא בייתי לוקח לצוות שלי חייל שהשתמש בסמים. ו"בני-נוער" צריכים לקחת אחריות על המעשים המטומטמים שהם עושים, אי אפשר להאשים את ההורמונים בהכל.

dima87

New member
גם אין דבר כזה כיבוד קל!!

מתחילים בעוגיות ושתייה קלה ומשם זה רק מידרון תלול עד הגיהנום!

tivoli

New member
נכון.

בגלל זה הייתי מאמין לבנאדם שהבין את זה בזמן ואחרי התנסות חד פעמים הפסיק את זה בחוכמה. נכון,אין דבר כזה סמים קלים,אבל בנאדם שמסיבות אלה או אחרות,ויכולות להיות מיליון סיבות כאלה,עישן סיגריה אחת ללא שום נזק לסביבה ולעצמו בלי תופעות לוואי הבין שזו טעות,אין סיבה לזלזל בו לפגוע באמינותו. שוב,אנשים משתנים.

tivoli

New member
תיקון רציני.

לא שמתי לב כנראה מה כתבתי. יש סמים קלים! רק לא בשימוש קבוע בו,הסם הופך את ההתמכרות לקשה. לזה התכוונתי.

Waldo Jeffers

New member
חוסר ההבנה הבסיסי

שאתה מפגין פה לגבי הנושא המדובר הוא משווע, אבל לא זה המקום להעמיד אותך על כך..

T a u r u s

New member
"...אין דבר כזה סמים קלים..."

תגיד את זה לוועדת הכנסת, או לבג"ץ, או למשטרת ישראל, או לכל גורם רשמי אחר שמשתמש במונח הזה. ותוסיף גם שזה ציטוט ממשפט ששמעת בבית הספר.

וגם אם יש כזה דבר..אז?

בעיניי לפחות, כל נטילה של *כל* סם מ*כל* סוג(ואל תגידו לי שקולה זה ממכר ולכן זה סם קל...אתם מבינים טוב מאד על מה אני מדבר) - נחשבת לדבר חמור, גם אם בהולנד זה מותר... נ.ב. לא להיבהל שורוס, זה לא מופנה ספציפית אליך, אלא רק בכללי לגבי הדיון שהתפתח..:)

למעלה