לכל הקופצים להפגין בורותם
בתור מישהו שיצא לו להכיר אי אלו משתמשים ברמה כזו או אחרת בסמים קלים - אין לכם מושג מהחיים שלכם. על מה אתם מדברים, כאילו ? "תרבות רעה" "בן 16 שלוקח חשיש כדי להרגיש גבר ליד החבר'ה" "אדם חלש" "אם הוא ניסה יותר מפעם אחת אז הוא נגרר/מסומם/דפוק" "לא הייתי לוקח אותו לצוות שלי" .. א. מזמן לא שמעתי כזה אוסף של שטויות. רוב המשתמשים שאני מכיר הם בוגרים, אקדמאים, מצליחים, אינטליגנטים, לא פושעים, לא מכורים, לא חלשים ולא יתר השטויות שצוינו כאן. יש ביניהם אנשים הרבה מעל הממוצע, כולל בעלי משרות נאות למדי, ציונים בשמיים בלימודים, ועבר של קצינים ביחידות איכותיות מאד בצבא. (אני לא מכיר כ"כ הרבה - אבל אני גם לא הולך להיות יותר מדי ספציפי בנוגע לאדם מסוים) זה כמובן לא אומר שסמים זה טוב, או שאין אנשים שמתמכרים לזה, עוברים לדברים קשים יותר, לא מתפקדים או מה שלא יהיה. אבל ההכללה היא לא רלוונטית - גם אלכוהוליסטים יש מספיק, או סתם אנשים שדפוקים בלי קשר לכלום. ב. כל אחד פה מינימום מ"פ בסיירת מטכ"ל - "לא הייתי לוקח אותו לצוות שלי" (כן, בקרבות בהם תשתתף אתה צריך אנשים צלולים) "לא צריך לצפות לשיבוץ טוב בצבא" (כן, כי בסיירת מטכ"ל, בה אתה תשרת, אסור שיהיו משתמשים בסמים). הלו - "הצוות שלך" הולך להיות מקסימום צוות תכנות. השיבוצים של עתודאים (ושל ג'ובניקים בכלל), לרוב לא בדיוק במקומות בהם שימוש קודם בסמים קלים, ספוראדי, יש לו השלכה כלשהי על התפקוד. גם אם נניח (ולא חייבים להניח זאת - כי אותם אנשים בוגרים ורציניים לרוב מסוגלים להפסיק - בין היתר היות והם לא משתמשים באופן קבוע-, ולא יסכנו את עצמם לשווא לאור היד הקשה שהצבא מפעיל) שיש "סכנה" שאותו אדם במשך השירות הצבאי יעשן ג'וינט כמה פעמים כשהוא ברגילה.. זה לא בדיוק הופך אותו לסכנה לבטחון המדינה. רבאק, תסתכלו מסביב - חצי ת"א, ו 70% מהסטודנטים משתמשים בסמים קלים. רובם נראים לי במצב סביר למדי ..