סמים

qet1

New member
סליחה, תיקון

אתה חותם על התחייבות שלא תשתכר...(אני חושב שזה אותו דבר לצורך העניין, כי הנקודה הייתה שתחת השפעה של אלכוהול אתה עלול לדבר על דברים שאתה לא אמור לדבר עליהם גם אם אתה בן-אדם מאוד אחראי שלא מדבר עליהם במצב רגילה).

לא נראה לי שחותמים על התחייבות כזו

(ולו מהסיבה שזה היה גורר פסילה נרחבת מדי...)

1234aaa

New member
בלי לראות את הטפסים..

אני בטוח ב99% אחוז שאין דבר כזה וגם אם כן אף אחד לא ממלא את זה. אתה באמת חושב שכל מי שעובר תחקיר מתנזר מאלכוהול????

tivoli

New member
אין שום התחייבות שלא תשתכר!

אני משרת ביחידה די מסווגת ונחמדה ואין שום הגבלות לאלכוהול,אפילו לפעמים בדיונים שותים וויסקי פה ושם :) הבעיה היא שאם תפלוט משהו שאתה לא אמור כשאתה שיכור זו כבר בעיה שלך...

עופר ב.ה

New member
לפעמים דווקא כן יש התחייבות

לפחות בחלק מהיחידות אתה חותם שלא תשתכר. נכון שלא ממש אוכפים את זה, אבל ההתחייבות אכן קיימת. וכן, המידע מבוסס.

solola

New member
אוי

אני לא מנסה לעודד אף אחד להשתמש בסמים ולא תומכת בזה. אני חושבת שלעשן זו טעות - שיהיה ברור. אבל יש דברים שנכתבו פה שבאמת שמעתי רק בביי"ס. תבדקו מה שאתם אומרים, עובדות, לא כאלו שהגיעו מ"אל סם", ואז תגבשו דיעה. "סמים קלים" זה סתם שם. הכל יחסי. קפאין זה סם וסיגריות זה סם. מי שמעשן מריחואנה בלי לדעת מה הוא מעשן, ולא יודע מה ההבדל בין זה להרואין, אכן יש לו סיכוי גבוה יותר לעבור מסם לסם, כי הוא חושב שאם האחד מאגניב אז בטח גם השני, למה לא. מי שיודע מה ההבדלים לא יחליט פתאום לעבור למשהו אחר, ההתמכרות היא לחומר מסוים, כמו שמי שמתמכר לניקוטין לא ירגיש פתאום צורך באלכוהול, מי שמתמכר למריחואנה לא ירגיש פתאום צורך באופיאטים. אלכוהול זה חוקי וזה מזיק פי כמה ממריחואנה וממכר פי כמה. אנשים מתים מזה. אנשים לא מתים ממריחואנה (למרות שגם לה יש השפעות בריאותיות). בהולנד הגראס חוקי אבל כמות המעשנים שם וכמות המכורים לסמים קשים שווה פחות או יותר לזו שבמדינות אחרות.

qet1

New member
וכאן המקום להוסיף

רשימה ארוכה של ספורטאים שהשתמשו בסמים ממריצים למינהם וזכו' בתחרויות עולמיות שונות...ובכך להוכיח באופן מוחלט שסמים לא פוגעים בתפקוד האדם ואף מועילים לבריאות ולכושר הגופני!

1234aaa

New member
ממש לא קשור..

הספורטאים לוקחים "סטרואידים"\הורמונים זה בגדר תרופות אסורות, הן חוקיות ע"פ חוקי המדינות [חלקן נמכרות אפילו בבתי המרקחת עם מרשם של רופא] אבל הן אסורות ע"פ התקונות של איגודי הספורט [פיפ"א\הוועד האולימפי וכו'..]. שימוש בזה [למיטב ידיעתי] לא מהווה עבירה על חוקי המדינה..

1234aaa

New member
../images/Emo163.gif

לא הבנתי אותך בהתחלה... לא חשוב..

eli na

New member
כן

בהנחה שהשימוש הוא בסמים קלים והוא פעמים בודדות בלבד, עליך לספר להם את כל האמת! זאת בגלל: 1. הם לא פוסלים על שימוש מסוג זה 2. ההשלכות של שקר בתחקיר בטחוני עלולות להיות גם לאחר שנה או שנתיים כאשר תעבור תפקיד ותידרש לסיווג גבוה יותר. אז יעשו לך תחקיר מחדש, ויגלו אי התאמות כאלה ואחרות. פרט לכך, קיים סיכוי קטן שתיבדק במכונת פוליגרף (אם תיבחן לתפקיד של משרד הביטחון / ראש ממשלה) אני מכיר עתודאי כנ"ל (הוא השתמש סיפר, ועבר את התחקיר של משרד ראש הממשלה - כולל פוליגרף). הם ממש לא מייחסים חשיבות גדולה לשימוש בסמים קלים באופן חד פעמי. העיקר בשבילם הוא לראות שאתה לא מסתיר מהם כלום!

locker7

New member
שאלה שמטרידה אותי

בתחקיר שאלה אותי המתחקרת האם אי פעם שתיתי משקאות חריפים ועניתי לה שפרט לפעם אחת של חצי כוס יין לא שתיתי אף פעם (זה באמת נכון.. כן...כן...אני ממש מתאים להיות עתודאי...
). הייתה לי הרגשה שהיא לא האמינה לי (אולי כי הרוב שותים עד הגיל הזה הרבה יותר). האם יכול להיות שבגלל שנשמעתי יותר מדי "ילד טוב ירושלים" היא חשבה שאני משקר? האם יכול להיות שבגלל זה אני אכשל בתחקיר? תודה רבה על העזרה.

ramil

New member
לא השתמשתי, ועברתי תחקיר בטחוני

מומלץ בחום לכולם.

למעלה